-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
sevkiyat
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Merhaba
Wordpress sitemde resimlere sağ tık resmi farklı kaydet dediğimde resim adı değil farklı bi adres iniyor. resim değil pdf gibi bişey iniyor nedir bu anlayamadım.
Örnek gerçek resim adı bu 20140125_001
indirme bu şekilde oluyor.
x20140125_001.jpg.pagespeed.ic.XQ07-qpIuu
resimlerin hepsi değil bazıları böyle olmuş neden kaynaklanmış olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Görsellerinizi pagespeed sitesinde optimize edip siteye entegre ettiniz sanırım. dosya isminden anlaşılan o.
İndirme sonrası PC görüntü alamıyorsanız, dosya adını Yeniden Adlandır yaparak, uzantısında bulunan .jpg sonrasındaki .pagespeed.ic.XQ07-qpIuu bölümü silin düzelecektir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
sevkiyat
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
evet resim sıkıştırma sitelerinden sıkıştırıp yüklüyorum. bana göre sorun yok google ne der bu iş sakınca yaparmı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Street Engineer
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google aramalarda sorun olmaz, sadece pagespeed in reklamını da yapmış olursunuz... Netice de sizin sisteme yüklediğiniz dosya adı halen geçerliliğini koruyor.
Ayrıca tarihsel ve rakamsal isimler vermekten çekinin, indexlerde resim ile ilgili kelime bazında dosya isimleri ve özellikle ALT açıklama kısımlarında bir kaç kelimeden oluşan açıklamalar kullanmaya özen gösterin. Seo bakımından çok faydası olacaktır...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
48 / E
-
Meslek
sevkiyat
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
yardımınıza teşekkür ederim.
hazır buradayken bir soru daha sormak istiyorum.
wordpress 5 güncellemesinde editör sayfası değişti. eski konuları güncelleme yaparken klasik değilde bloğa çevir yapmam doğrumudur.
yani konuyu düzenle dediğimde eski klasik görünüm çıkıyor. bunu bloglara çevir yapıyorum her paragraf birbirinden bağımsız oluyor. bu doğrumudur.