-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
I-T
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hah hele şükür baya araştırdım top komutu diye bişey buldum ama nerde kullanacağımı bilemedim. top komutunu aşağıdaki sorgunun neresinde kullanmalıyım
SELECT anketno ,COUNT(*) as sayac FROM `oylar` GROUP BY anketno ORDER BY sayac DESC LIMIT 5
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
I-T
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam ben onu da önce denedim php my admin de de test ettiğimde hata veriyor :(
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
I-T
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam zahmet olmazsa çok makbule geçer.
Mantık olarak da çalışması lazım ama
#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '20 anketno,COUNT(*) as sayac FROM `oylar` GROUP BY anketno ORDER BY sayac DESC L' at line 1
hatası veriyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Mysql'de Top fonksiyonu var mı benim bilgim yok. Şuan mobildeyim pek bakamıyorum da. Ben bu tür işlerimi şu sekilde hallediyorum:
SELECT oylar.anketno, COUNT(*) as sayac FROM (Select * from oylar as oylar2 GROUP BY oylar2.anketno ORDER BY oylar2.sayac DESC Limit 20) as oylar LIMIT 5
Top fonksiyonu varsa daha kolay olur tabi ama böyle bir sorgu icinde sorgu ile de bazı islerinizi halledebilirsiniz. İç sorguda 20 veri çekip gruplayıp listeliyoruz. Daha sonra çekilen 20 verinin 5 tanesini alıp listeliyoruz. Mobilden yazıyorum, kodu denemedim. Siz kendinize göre düzenlersiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
I-T
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
SELECT anketno FROM `oylar` IN(SELECT anketno ,COUNT(*) as sayac FROM `oylar` GROUP BY anketno ORDER BY sayac DESC LIMIT 1) LIMIT 20
Şöyle bişey mantık olarak çalışması gerekiyor fakat sorgularken hata veriyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Anlayamadigim "IN" kısmı ne oluyor? İkincisi de iç sorguda limit 1 demişsiniz ama daha sonra 20 çekmeye çalışmışsınız. Bildiğim bir yöntem değil anlam veremedim ben.
Ayrıca iç sorguda da 'oylar' isimli bir stun var. Dış sorguda da aynı isimde var. İkisinden birinin ismini değiştirin. Benim ilk verdigim kod ne tür bir sorun çıkardı?