lostyazilim
tr.link

64 Bit'e geçme zamanı geldi mi?

27 Mesajlar 5.423 Okunma
acebozum
tr.link

storybaron storybaron Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster/Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1030
  • Beğeniler 19 / 88
  • Ticaret 4, (%100)

Atakan adlı üyeden alıntı

Olay basit.
4 GB ve üstü ram kullanıyorsanız 64bit kurduğunuzda bilgisayardan çok daha fazla verim alırsınız. :) Ayrıca raminiz yüksek olduğunda 32bit kurarsanız ramin hepsini görmüyor.

Güzel cevap :)

googleasistan
webimgo

soulmy soulmy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 1722
  • Beğeniler 398 / 400
  • Ticaret 20, (%100)

Atakan adlı üyeden alıntı

Olay basit.
4 GB ve üstü ram kullanıyorsanız 64bit kurduğunuzda bilgisayardan çok daha fazla verim alırsınız. :) Ayrıca raminiz yüksek olduğunda 32bit kurarsanız ramin hepsini görmüyor.

Aynen öyle. :) Benim ram 2 gb mesela, 64 bit kurup deneyeyim dedim. 2 gün zor dayandım. :D

Ama şu bir gerçek ki er ya da geç 64 bit kullanacağız. 32 bit 3.2 gb'dan fazlasını kullanamıyor. İlerleyen zamanlarda bu miktar yeterli gelmeyebilir. Özellikle oyun oynayanlar için diyorum.

.

sarkos sarkos WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 30 / 32
  • Ticaret 9, (%100)
Benim 3 gb ramim var ama ilginç bir şekilde 32 bitte 2.49 gb kullanılabilir oluyor sebebini bilmiyorum ben 64 bit kullanıyorum çok daha iyi verim alabiliyorum ram 2gb bile olsa geçmenizi tavsiye ediyorum

EnesKaya EnesKaya Programlama/Yazılım Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Programlama/Yazılım
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 34 / 75
  • Ticaret 0, (%0)

soulmy adlı üyeden alıntı

Aynen öyle. :) Benim ram 2 gb mesela, 64 bit kurup deneyeyim dedim. 2 gün zor dayandım. :D

Ama şu bir gerçek ki er ya da geç 64 bit kullanacağız. 32 bit 3.2 gb'dan fazlasını kullanamıyor. İlerleyen zamanlarda bu miktar yeterli gelmeyebilir. Özellikle oyun oynayanlar için diyorum.

Artık programlar ve oyunlar üstün özelliklerde donanımsal güçler istiyor. Buna göre bilgisayar özellikleri yükseliyor üretimde bir kaç sene sonra artık herkes 64 bit kullanmaya başlar :)

Skype ; eneskaya07
wmaraci
wmaraci

homfa homfa Öğrenci Kullanıcı
  • Üyelik 12.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 478
  • Beğeniler 26 / 69
  • Ticaret 3, (%100)
32Bitten hiç şaşmadım.Zaten şaşamamda.2Gb Ram DRR2 olunca :(

digidukkan digidukkan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1194
  • Beğeniler 1 / 269
  • Ticaret 5, (%100)

antalya07 adlı üyeden alıntı

Şimdi ki önerilen sistem halen 32 bit seviyesidir. Bende bir bilgisayarcı olarak üst düzey programlar kullanmıyorsanız 32 bit kullanmaya devam edilmesi. Bu konuda çok tartışmalar var fakat kesin olarak 32 bit iyi 64 bit iyi diyemeyiz kişinin tercihine kalmış bir durum.

4 yada 6 GB Ram'i olan bir makinaya 32bit işletim sistemi yüklenmesi kadar saçma birşey olamaz. kişinin tercihinden önce sistemin özellikleri gelir, ayıca artık 64bit ortamda çalışmayan oyun yada program kalmadı zaten.

EnesKaya EnesKaya Programlama/Yazılım Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Programlama/Yazılım
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 34 / 75
  • Ticaret 0, (%0)

mozkaradas adlı üyeden alıntı

4 yada 6 GB Ram'i olan bir makinaya 32bit işletim sistemi yüklenmesi kadar saçma birşey olamaz. kişinin tercihinden önce sistemin özellikleri gelir, ayıca artık 64bit ortamda çalışmayan oyun yada program kalmadı zaten.

Hocam yorumlarımda belirttim zaten tabi ki 4 GB üzeri RAM varsa 64 bit uygundur. Fakat 4 GB RAM var siz yinede 32 bit kurmak istediniz performansı minimum seviyelerde etkiler sadece yine bir kayıp olmaz. Ama eğer 6-8-12-16 GB ise 64 bit ki zaten yüksek RAM li makineniz var ise 64 bit kuruludur ve yanında gelen DVD lerde ona keza 64 bit sistemi içinde barındırır :)

Skype ; eneskaya07
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al