lostyazilim
tr.link

Google Dikkate Aldığı Sıralama Faktörü ( 2019 )

16 Mesajlar 3.634 Okunma
acebozum
tr.link

CoaX CoaX AmeleMaster Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek CoaXSEO
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 1049
  • Beğeniler 216 / 667
  • Ticaret 8, (%88)
Alan Adı Faktörleri

1. Alan Adı Yaşı: Google’dan Matt Cutt şöyle diyor:



2. Anahtar Kelimenin Ana Alan Adında Görünmesi: Bu faktör artık sıralamada eskiden yarattığı etkiyi yaratmıyor. Ama yine de alan adınızda bir anahtar kelime olması hala bir ilgililik faktörü olarak sayılıyor.

3. Alan Adında Geçen İlk Kelimenin Anahtar Kelime Olması: Hedeflenen anahtar kelime ile başlayan domain’lerin anahtar kelime içermeyen ya da anahtar kelimeyi domain’in ortasında ya da sonunda içeren sitelere göre üstünlüğü vardır.

4. Alan Adı Kayıt Uzunluğu: Search Engine Journal‘da belirtildiği gibi

5. Alt Alan Adında Anahtar Kelime: Moz blogunda alt alan adında bulunan bir anahtar kelimenin sıralamaları yükseltebileceğini belirtmiştir.

6. Alan Adı Geçmişi: Geçici mülkiyetli bir site ya da sitedeki çeşitli düşüşler Google’a sitenin geçmişini “silmesini”, alan adını gösteren linkleri iptal etmesini söylüyor olabilir. Belirli durumlarda ise ceza almış bir alan adı cezayı sitenin yeni sahibine taşıyabilir.

7. Tam Eşlemeli Alan Adı (EMD): Tam eşlemeli alan adları size hala sıralamanızı yükseltmeniz için bir şans verebilir. Ancak, EMD’niz düşük kaliteli bir site ise EMD güncellemesinden zarar görebilir.

8. Herkese Açık ve Özel WhoIs Bilgisi: Özel WhoIs bilgisi “saklayacak bir şey” olduğunun göstergesi olabilir. Google’dan Matt Cutt aşağıdaki açıklamayı yapmıştır:

"Onlar’ın whois bilgilerini kontrol ettiğimde hepsinin kapalı olduğunu gördüm , hepsi “whois gizlilik koruma servisi kullanıyorlardı”. Bu alışıldık bir şey değil Whois bililerini gizlemek otomatik olarak o sitenin kötü olduğu anlamına gelmez ama gelebilir de.

9. Cezalı WhoIs Sahibi: Eğer Google, belirli bir kişiyi spammer olarak belirlediyse, o kişinin sahip olduğu diğer sitelerin de araştırılacağı düşünülebilir.

10. Ülke TLD Uzantısı: Ülke alan adına sahip olmak (.cn, .pt, .ca) o ülke için sitenin üst sıralarda yer almasını sağlayabilir… ancak bu sitenin global olarak üst sıralarda yer almasını limitleyebilir.

Sayfa Düzeyindeki Faktörler


11. Başlık Etiketinde Anahtar Kelime Bulunması: Eskiden olduğu kadar kritik olmasa da başlık etiketiniz önemli bir on-page SEO sinyali olarak kalmaya devam eder.

12. Başlık Etiketinin Anahtar Kelime ile Başlaması: Moz‘a göre, anahtar kelime ile başlayan başlık etiketlerinin, anahtar kelimenin sonda yer aldığı başlık etiketlerine göre daha iyi performans gösterme eğilimleri vardır.

13. Açıklama Etiketinde Anahtar Kelime Bulunması: Google meta açıklama etiketini direkt sıralama sinyali olarak kullanmaz. Ancak, açıklama etiketiniz tıklanma oranlarını etkileyebilir ki bu da sıralamada anahtar bir faktördür.

14. H1 Etiketinde Anahtar Kelime Bulunması: H1 etiketleri “2. Başlık Etiketi” olarak da bilinirler. Bu çalışmaya göre, başlık etiketinizle birlikte, Google H1 etiketini ikincil bir ilgililik sinyali olarak kullanır:

15. TF-IDF: “Belirli bir kelime bir dökümanda ne sıklıkta beliriyor?” demenin daha şık bir halidir. Bir kelime bir sayfada ne kadar sık beliriyorsa, sayfa o kelimeyle o kadar alakalıdır. Google TF-IDF’in daha sofistike bir versiyonunu kullanır.

16. İçerik Uzunluğu: Daha fazla kelimeden oluşan içerik, daha geniş bir alan kapsar ve yapay ya da daha kısa içeriklere göre algoritma tarafından daha tercih edilebilirdir. Aslında yakın zamanda yapılan sıralama faktörleri ile ilgili bir endüstri çalışması içerik uzunluğunun sıralama ile korele olduğunu göstermiştir.

17. İçindekiler Bölümü: Linklenmiş içindekiler bölümü kullanmak, Google’ın sayfa içeriğinizi daha iyi anlamasını sağlayabilir. Aynı zamanda site bağlantısı uzantılarında da görüntülenebilir. Örneğin bu yazıda en üstte yer alan maddelerdeki linkleme buna bir örnektir. Sayfa içindeki yönlendirme linkleri de bu şekilde görüntülenebilir.

18. Anahtar Kelime Yoğunluğu: Eskiden olduğu kadar önemli olmasa da, Google anahtar kelime yoğunluğunu bir web sayfasının konusunu belirlemek için kullanabilir. Ancak bu konuyu çok abartmak web siteniz için iyi olmayabilir.

19. İçerikteki Anahtar Kelimelerin Latent Semantic (LSI) Indekslenmesi: LSI anahtar kelimeleri, arama motorlarının birden fazla anlamı olan kelimeler için anlam çıkarmasına yardımcı olur. (örneğin, Apple hem bilgisayar firması hem de İngilizce’de elma anlamına gelir.) LSI anahtar kelimelerin varlığı / yokluğu da içerik kalitesinin sinyali olarak algılanır.

20. Başlık ve Açıklama Etiketlerinde LSI Anahtar Kelimelerinin Olması: Web sayfası içeriği ile, sayfa meta etiketlerindeki LSI anahtar kelimeleri, Google’ın birden fazla anlamı olan kelimeleri tanımasını sağlar. İlgililik sinyali olarak da algılanabilir.

21. Konuyu Derinlemesine Kapsayan Sayfalar: Konu kapsamının derinliği ile Google sıralamaları arasında bilinen bir korelasyon vardır. Bu yüzden bir konuyu her açıdan kapsayan sayfalar, aynı konuyu sadece belirli bir açıdan ele alan sayfalara göre sıralamada daha avantajlı olabilir.

22. HTML Sayfa Yüklenme Hızı: Hem Google hem Bing sayfa yüklenme hızını sıralamada bir faktör olarak kullanır. Arama motorları sitenizin yüklenme hızını sayfanızın HTML kodunu baz alarak tahmin edebilir.

23. Chrome Sayfa Yüklenme Hızı: Google, Chrome kullanıcı datasını sayfanın yüklenme hızını ölçmek için kullanabilir. Bu şekilde bir sayfanın kullanıcılara ne kadar hızlı yüklendiği ölçülebilir.

24. AMP Kullanımı: Direkt olarak Google sıralama faktörleri arasında yer almasa da AMP Google Haberler‘in mobil versiyonunda sıralamaya dahil olabilmek için bir gerekliliktir.

25. Varlık Eşlemesi: Sayfanın içeriği kullanıcının aradığı “varlık” ile eşleşiyor mu? Eğer öyleyse o sayfanın o kelime için sıralaması çok yükselebilir.

26. Google Hummingbird: Bu “algoritma değişikliği” Google’a kelimelerle anlatılmayacak kadar çok yardımcı olmuştur. Hummingbird’ün sayesinde Google artık bir web sayfasının konusunu daha iyi anlamaktadır.

27. Kopya İçerik: Aynı sitede bulunan kopya içerik (biraz modifiye edilmiş olsa bile) sitenin arama motoru görünürlüğünü negatif yönde etkileyebilir.

28. Rel=Canonical: Düzenli kullanıldığında bu etiketin kullanımı Google’ın sitenize kopya içerik yüzünden ceza vermesini engelleyebilir.

29. Görsel Optimizasyonu: Görseller arama motorlarına, dosya isimleri, metin, başlık, açıklama ve manşetlerinden önemli ilgililik sinyalleri gönderirler.

30. İçerik Yeniliği: Google Caffeine güncellemesi, yeni basılmış ya da güncellenmiş içerikleri özellikle zaman hassasiyeti olan aramalarda öne çıkarır. Bu faktörün öneminin altını çizmek için Google belirli sayfalar özelinde sayfanın son güncellendiği tarihi gösterir:

31. İçerik Güncellemelerinin Büyüklüğü: Düzenlemelerin ve değişimlerin önemi aynı zamanda yenilik faktörü olarak algılanır. Tam bölümler eklemek veya çıkarmak, birkaç kelimeyi değiştirmek ya da yazım hatalarını düzeltmekten daha önemlidir.

32. Kronolojik Sayfa Güncellemeleri: Sayfanız zaman içerisinde ne sıklıkta güncelleniyor? Günlük, haftalık, 5 yılda bir? Sayfa güncellemelerinin sıklığı da sayfanın yeniliğinde önemli bir rol oynar.

33. Anahtar Kelimenin Göze Çarpması: Anahtar kelimenin sayfa içeriğinin ilk 100 kelimesi içinde yer alması ile Google’da ilk sayfa sonuçlarında yer almak arasında bir korelasyon vardır.

34. H2, H3 Etiketlerinde Anahtar Kelime Olması: Anahtar kelimenizin H2 ya da H3 formatında bir alt başlık olarak yer alması diğer bir zayıf ilgililik sinyali olarak algılanabilir. Aslında, Google’dan John Mueller bu durum için aşağıdaki ifadeleri kullanmıştır:

35. Site Dışına Yönlenen Linklerin Kalitesi: Birçok SEO uzmanı kaliteli sitelerin sayfalarına link vermenin Google’a güven sinyali gönderdiğini düşünür ve bu düşünce yakın zamanda yapılan bir araştırma ile desteklenmiştir.

36. Site Dışına Yönlenen Linklerin Teması: Hillop Algoritması‘na göre, Google linklediğiniz sayfaların içeriklerini ilgililik sinyali olarak kullanabilir. Örneğin, arabalar hakkında bir sayfanız varsa ve bu sayfaya sinema ile ilgili linkler ekliyorsanız, Google buradan sayfanızın otomobillerle değil sinema arabalarıyla ilgili olduğu sonucuna ulaşabilir.

37. Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları: Dil bilgisi ve yazım kurallarının doğru bir şekilde kullanılması pozitif bir sinyal olsa da, Cutts birkaç yıl önce bu konunun önemli olup olmadığı ile ilgili karışık mesajlar vermiştir.

38. Birden Fazla Kez Kullanılan İçerik: Sayfadaki içeriğiniz orijinal mi? Daha önceden indekslenmiş ya da indekslenmemiş bir sayfadan kopyalanan ya da bir parçası alınan içerikler de sıralamada negatif etkilenmektedir.

39. Mobil Dostu Sayfa Güncellemesi: Sık sık “Mobilegeddon” olarak da kullanılan bu güncelleme mobil cihazlar için optimize edilmiş sayfaları ödüllendirmiştir.

40. Mobil Kullanılabilirlik: Kullanıcıların mobilden kolaylıkla erişebildiği siteler Google’ın “Mobile First Index” güncellemesinden pozitif etkilenebilirler.

41. Mobilde “Gizli” İçerik: Mobil cihazlardaki gizli içerikler tamamı görünen içeriklerle kıyaslandıklarında indekslenmeyebilirler. Ancak bir Google uzmanı yakın zamanda gizli içeriklerin de uygun olduklarını dile getirmiştir. Yine aynı videoda “… eğer bu önemli bir içerikse, görünür olmalıdır.” denmiştir.

42. Yardımcı “Destekleyici İçerik”: Herkese açık Google Değerlendirici Kılavuzu dökümanına göre, yardımcı destekleyici içerik sayfanın kalitesini belirlemede (ve dolayısıyla sıralamada) bir faktördür. Örnekler arasında, para dönüştürmeleri, kredi faiz hesaplamaları ve etkileşimli yemek tarifleri sayılabilir.

43. Sekmeler Arasına Gizlenmiş İçerik: Kullanıcıların sayfanızdaki bazı içeriklere ulaşması için bir sekmeye mi tıklamaları gerekiyor? Eğer öyleyse, Google bu içeriğin indekslenmeyebileceğini belirtmiştir.

44. Site Dışına Yönlenen Linklerin Sayısı: Site dışına yönlenen linklerin sayısının artması sayfa sıralamasında “sızıntı” yaratabilir bu da sayfanın sıralamasını düşürebilir.

45. Multimedia: Görseller, videolar ve diğer multimedia elementleri içerik kalite sinyali olarak algılanabilir. Multimedia ve sıralama arasında bir korelasyon görülmüştür.

46. Site İçinde Bir Sayfaya Yönlenen Linklerin Sayısı: Site içinde bir sayfaya yönlenen linklerin sayısı, o sayfanın sitedeki diğer sayfalara göre önemini gösterir.

47. Site İçinde Bir Sayfaya Yönlenen Linklerin Kalitesi: Yetkili sayfalardan verilen linklerin düşük sayfa sıralaması olan ya da sıralamada yer alamayan sayfalara göre daha öncelikli olduğu söylenebilir.

48. Kırık Linkler: Aynı sayfada bulunan birden fazla kırık ya da çalışmayan link, önemsenmeyen ya da terk edilmiş bir sitenin habercisi olabilir. Google Değerlendirici Kılavuzu dökümanı kırık linkleri anasayfanın kalitesini ölçmek için kullanabilir.

49. Okuma Seviyesi: Google’ın web sayfalarının okuma seviyelerini tesbit ettiği şüphesizdir. Aslında, Google önceden okuma seviyesi istatistiklerini paylaşırdı. Ancak bu bilgi ile ne yaptıkları tartışmaya açıktır. Bazıları, temel okuma seviyesinin sitenizi daha yüksek bir sıraya yükselteceğini söyler çünkü bu büyük kitlelerin ilgisini çekecektir.

50. Affiliate Linkleri: Affiliate linklerinin kendileri sıralamanıza zarar vermez. Ancak çok fazla affiliate linkiniz varsa Google’ın algoritması sitenizin “zayıf bir affiliate sitesi” olmadığından emin olmak için diğer kalite sinyallerini daha yakından inceleyebilir.

51. HTML Hataları / W3C Doğrulaması: Birçok HTML hatası ya da baştan savma yapılmış kodlamalar kötü kalitede bir siteye işaret edebilir. Tartışmalı bir şekilde birçok SEO uzmanı iyi kodlanmış bir sayfanın kalite sinyali olarak kullanıldığını düşünür.

52. Alan Adı Yetkisi: Diğer tüm faktörlerin eşit olduğu durumda yetkili (otorite sahibi) bir alan adında bulunan site, daha az yetkili bir alan adındaki siteye göre daha üst sıralarda olacaktır.

53. Sayfanın Sayfa Sırası: Mükemmel bir korelasyon yoktur. Daha çok mülkiyetli linkler içeren sayfalar, mülkiyetsiz linkler içeren sayfalara göre daha üst sıralarda yer alır.

54. URL Uzunluğu: Çok uzun URL’ler, sayfanın arama motoru görünürlüğünü olumsuz etkileyebilir. Aslında, birçok endüstri araştırması kısa URL’lerin Google arama sonuçlarında küçük bir etkisi olduğunu göstermiştir.

55. URL Yolu: Anasayfaya daha yakın olan bir sayfa, site mimarisinde derinlere gömülmüş bir sayfaya oranla daha üst sıralarda yer alabilir.

56. Editörler: Hiçbir zaman doğrulanamamış olsa da, Google editörlerin SERP’ü etkilemelerine izin veren bir sisteme patent almıştır.

57. Sayfa Kategorisi: Sayfanın görüntülendiği kategori bir ilgililik sinyalidir. Kendisiyle daha yakından ilgili bir kategorinin sayfası, ilgisiz bir kategorinin sayfasına göre daha üst sıralarda yer alabilir.

58. WordPress Etiketleri: Etiketler WordPress’e özel ilgililik sinyalleridir. Yoast.com‘a göre:

59. URL’de Anahtar Kelime Geçmesi: Başka bir ilgililik sinyalidir. Bir Google temsilcisi, yakın zamanda bunu “çok küçük bir sıralama sinyali” olarak isimlendirmiştir. Ama yine de bir sıralama sinyalidir.

60. URL Dizisi: URL dizisindeki kategoriler Google tarafından okunur ve bazı durumlarda sayfanın ilgili olduğu konuyla ilgili tematik bir sinyal olabilir.

61. Referans ve Kaynaklar: Referans ve kaynak alıntılamak, araştırma ve tez yazılarında olduğu gibi bir kalite sinyali olabilir. Google Kalite Kılavuzu belirli sayfalar incelenirken kaynakların olmasına dikkat eder: “Bu bir uzmanın ya da konuyla ilgili uzman kaynakların olması gereken bir konudur…” Bununla birlikte, Google dış linkleri sıralama sinyali olarak algıladığını yalanlamıştır.

62. Madde İşaretli ve Numaralı Listeler: Madde işaretli ve numaralı listeler, içeriğinizi küçük parçalara böler ve okuyucunuzun içeriği okumasını kolaylaştırır. Google numaralı ve madde işareti kullanılan içerikleri ön plana çıkarabilir.

63. Sayfanın Site Haritasındaki Önceliği: Sayfanın site haritası XML dosyasında verilen önceliği sıralamasını etkileyebilir.

64. Site Dışına Yönlenen Çok Fazla Sayıda Link: Google’ın kalite ölçümleme dökümanına göre:

65. Diğer Anahtar Kelimelerin Sayfa Sırası: Eğer sayfa diğer birçok anahtar kelime için üst sıralarda yer alıyorsa, bu Google’a sayfanın kalitesi hakkında bilgi verebilir.

66. Sayfa Yaşı: Google yeni içerik tercih ediyor olsa da, düzenli olarak güncellenen eski bir sayfa, daha yeni bir sayfaya göre iyi performans gösterebilir.

67. Kullanıcı Dostu Tasarım: Yine Google Kalite Kılavuzu’ndan bir alıntı yapalım:

68. Park Edilmiş Alan Adları: Aralık 2011’deki bir Google Güncellemesi park edilmiş alan adlarının arama görünürlüklerini azaltmıştır.

69. Yararlı İçerik: Google “kalite” ve “yarar” arasında seçim yapabilir.

Site Düzeyindeki Faktörler


70. İçerik Değer ve Eşsiz İç Görüler Sağlar: Google, özellikle zayıf affiliate siteleri olmak üzere, yeni ya da yararlı hiçbir içerik sunmayan siteleri cezalandırmaktan mutlu olduğunu belirtmiştir.

71. Bize Ulaşın Sayfası: Daha önceden de bahsettiğimiz Google Kalite Kılavuzu, “yeterli kontakt bilgisi” olan siteleri tercih ettiğini belirtir. Eğer kontakt bilginiz whois bilginiz ile eşleşiyorsa bu Google için daha da iyiye işaret eder.

72. Alan Adı Güveni / Güven Sıralaması: Birçok SEO uzmanı “Güven Sıralaması”nın çok önemli bir sıralama faktörü olduğuna inanmaktadır. Ve yakın zamanda “Güvene dayalı arama sonuçları sıralaması” başlığıyla yayınlanan Google’ın yeni patenti de bu durumu desteklemektedir.

73. Site Mimarisi: İyi düzenlenmiş bir site mimarisi (örneğin bir silo yapısı), Google’ın içeriğinizi tematik olarak organize etmesine yardımcı olur. Aynı zamanda Googlebot’un sitenizin tüm sayfalarına erişip düzenlemesine de yardımcı olur.

74. Site Güncellemeleri: Birçok SEO uzmanı web sitesi güncellemelerinin – özellikle siteye yeni bir içerik eklendiğinde – site geneli güncelliği kontrol etme faktörü olarak çalıştığına inanır. Oysa ki Google yakın zamanda “içerik eklenme sıklığı”nı algoritmalarında kullandığını yalanlamıştır.

75. Site Haritası Varlığı: Site haritası arama motorlarının sayfalarınızı daha kolay ve geniş bir şekilde incelenerek görünürlüğün artmasına yardımcı olur.

76. Site Çalışma Zamanı: Site bakımı ya da sunucu gibi konular site sıralamasına zarar verebilir (hatta sorun çözülmezse sitenizin yeniden indekslenmemesi gibi bir durumla karşı karşıya gelebilirsiniz.)

77. Sunucu Lokasyonu: Sunucu lokasyonu, sitenizin farklı coğrafi bölgelerde nasıl sıralanacağını etkiler (kaynak). Özellikle bölgesel bazlı aramalarda önemlidir.

78. SSL Sertifikası: Google HTTPS‘i bir sıralama faktörü olarak algıladığını doğrulamıştır.

Google’a göre ise HTTPS yalnızca diğer her şey eşit olduğunda bir sıralama faktörü olarak yansır.

79. Hizmet Terimleri ve Gizlilik Sayfaları: Bu iki sayfa, Google’ın bir sitenin internetin güvenilir bir üyesi olup olmadığını anlamasına yardımcı olur.

80. Site Üzerinde Çift (Kopya) Meta Bilgisi: Sitenizdeki kopya meta bilgisi, sitenizin görünürlüğünü negatif yönde etkileyebilir. Aslında, Google Arama Konsolu size çok fazla sayıda kopya bilgi olup olmadığı konusunda uyarır.

81. Gezinti Menüsü Navigasyonu: Bu kullanıcı dostu site mimarisi; kullanıcılara (ve arama motorlarına) sitenin neresinde olduklarını bilmeleri konusunda yardımcı olur.

Google’a göre; “Google arama, bir web sayfasındaki gezinti menüsünü sayfadaki bilgiyi kategorize ederek arama sonuçlarına yansıtmak için kullanır.”

82. Mobil Dostu Sayfalar: Tüm aramaların yarısından fazlasının mobil cihazlardan yapıldığı günümüzde, Google sayfanızın mobil cihazlara uyumlu olup olmadığını bilmek ister. Aslında Google artık mobil dostu olmayan web sitelerini cezalandırmaktadır.

83. Youtube: Youtube videolarının arama sonuçları sayfalarında önceliklendirildiğine şüphe yoktur (muhtemelen Youtube’un sahibi de Google olduğu için kendi video arama sonuçlarında Youtube’a öncelik verir).

Searchengineland, bir makalesinde Google Panda’dan sonra Youtube trafiğinin belirgin bir şekilde arttığını belirtmiştir.

84. Site Kullanılabilirliği: Kullanımı ya da navigasyonu zor olan bir site; sitede geçirilen zaman, görüntülenen sayfa sayısı ve hemen çıkma oranının olumsuz yönde etkilenmesi ile dolaylı yoldan sıralamalara negatif etki edebilir.

85. Google Analytics ve Google Arama Konsolu’nun Kullanımı: Bazıları, bu iki programın sitenizde kurulu olmasının sayfa indekslemenizi geliştirebileceğini söyler. Google çalışabileceği daha çok data vermesi anlamında da sıralamayı doğrudan etkileyebilir (örneğin, daha kesin bir sayfadan hemen çıkma oranı bilgisi, backlinklerden trafik alıp almadığınızın bilgisi vs.). Ancak Google bunun bir efsane olduğunu söylemiştir.

86. Kullanıcı Yorumları / Site Popülerliği: Web sitelerinin Yelp.com gibi sayfalardaki popülerlikleri, Google algoritmasında önemli bir rol oynar. Google bu konuda nasıl ilerlenmesi gerektiği ile ilgili maddeler halinde samimi bir yazı bile paylaşmıştır.

Backlink Faktörleri


87. Alan Adı Yaşını Linkleme: Daha eski alan adlarından gelen backlinkler yeni alan adlarından daha güçlü olabilirler.

88. Linkli Kök Alan Adlarının Sayısı: Referans alan adlarının sayısı Google algoritmasındaki en önemli sıralama faktörlerinden biridir, bunu Google’ın 1 milyon arama sonucundan oluşan aşağıdaki çalışmasından da görebilirsiniz:

89. Farklı C-Class IP’lerden Gelen Link Sayısı: Farklı C-Class ip’lerden gelen linkler, sitenize linklenen sitelerle ilgili daha geniş bir saha sunar, bu da sıralamanızı arttırmanıza yardımcı olur.

90. Linkli Sayfaların Sayısı: Linkli sayfaların toplam sayısı – aynı alan adından gelen linkler olsa bile – sıralamaya bir etkileri vardır.

91. Backlink Bağlantı Metni: Google’ın aşağıdaki algoritmasında yer aldığı gibi:

"Öncelikle bağlantılar sıklıkla sayfaların kendilerinden daha kesin açıklamalar içerir."

Kesinlikle bağlantı metni öncesinde olduğu kadar önemli değildir (ve aşırı kullanıldığında webspam sinyali olarak çalışır). Ama anahtar kelime açısından zengin bağlantı metinleri hala küçük dozlarda kuvvetli ilgililik sinyalleri gönderir.

92. Alternatif Etiket (Görsel Linkleri için): Alternatif etiketler, görseller için bağlantı metinleri olarak algılanırlar.

93. .edu ya da .gov Alan Adlarından Gelen Linkler: Matt Cutt bu konuda TLD’nin sitenin önemi için bir faktör olmadığını belirtmiştir. Bununla birlikte SEO uzmanları için .edu ve .gov içeren linkler halen önemli bir yer tutmaktadır.

94. Linklenen Sayfanın Sayfa Sırası: Linklenen sayfanın sayfa sırası Google için önceden de önemli bir faktördü, şu anda da önemli bir faktördür.

95. Linkli Alan Adının Sayfa Sıralaması: Linkli alan adının sayfa sıralaması linkin değerini belirlemede bağımsız bir rol oynayabilir.

96. Rakiplerden Linkler: Diğer sayfalardan linklenen ve aynı arama sonuçları sayfasında yer alan sayfalar, o belirli kelime için sayfa sıralamasında daha önemli bir rol oynayabilir.

97. “Beklenen” Web Sitelerinden Gelen Linkler: Spekülatif olmasına rağmen bazı SEO uzmanları Google’ın sektörünüzden “beklenen” bazı web sitelerinden yönlendirme alana kadar sitenize tam olarak güvenmez.

98. Kötü Çevrelerden Gelen Linkler: “Kötü çevreler” olarak da anılan sitelerden gelen linkler site sıralamanızı negatif etkileyebilir.

99. Misafir Postları: Misafir postlardan gelen linkler hala değer taşısa da, gerçek yayıncılardan gelen linkler kadar güçlü değillerdir (ayrıca “geniş ölçekli” bakılacak olursa misafir postları sitenizi olumsuz yönde bile etkileyebilirler.).

100. Reklamlardan Gelen Linkler: Google’a göre reklamlardan gelen linkler nofollow linkler olmalıdır. Google’ın followed linkleri tespit edip filtrelediği muhtemeldir.

101. Anasayfa Sayfa Sıralaması: Belirli bir sayfanın anasayfasına inen linkler, sitenin ve dolayısıyla linkin değerini ölçmede önemli bir rol oynar.

102. Nofollow Linkler: Bu SEO’daki en tartışmalı konulardan biridir. Google konuyla ilgili resmi açıklamasında “Aslında biz onları takip etmiyoruz.” demiştir. Bu da Google’ın bunu yaptığını göstermektedir. En azından belirli durumlarda. Belirli bir yüzdede nofollow linke sahip olmak doğal ya da doğal olmayan link profillerine de işaret edebilir.

103. Link Türlerinin Çeşitliliği: Linklerinizin doğal olmayan bir şekilde büyük bir çoğunluğu tek bir kaynaktan geliyorsa (örneğin forum profilleri, blog yorumları) bu webspam işareti olabilir. Diğer taraftan farklı kaynaklardan gelen linkler doğal bir profile işaret eder.

104. “Sponsorlu Linkler” ya da Benzer Linkler: “sponsor”, “partner”, “link partnerleri” ya da “sponsorlu linkler” gibi söylemler linkin değerini düşürebilir.

105. İçerik Linkleri: Bir sayfanın içeriğine gömülü olan linkler, boş bir sayfadaki linkten ya da sayfanın herhangi bir yerindeki linkten daha güçlüdür.

106. 301’e Yönlenen Çok Sayıda Link: 301’e yönlenen çok sayıda backlink olması, Webmaster yardım videosuna göre sayfanın sıralamasını düşürebilir.

107. İç Link Bağlantı Metni: İç link bağlantı metni başka bir ilgililik sinyalidir. Ancak iç link bağlantı metinlerinin sıralamaya etkileri, dışarıdan gelen linklerin bağlantı metinlerine oranla oldukça düşüktür.

108. Link Başlık Niteliği: Link başlığı (linkin üzerine fareyle geldiğinizde beliren metin) küçük bir ilgililik sinyali olarak kullanılabilir.

109. Yönlendirme Alınan Alan Adının Ülke TLD’si: Ülke özelinde alan adı uzantıları olan sitelerden yönlendirme almak (.tr, .de, .co, .uk) o ülkede daha yüksek sırada yer almanızı sağlayabilir.

110. İçerikteki Link Lokasyonu: İçeriğin başlangıcında bulunan linkler sıralamada, içeriğin sonunda yer alan linklere göre daha fazla önem taşırlar.

111. Sayfadaki Link Lokasyonu: Linkin sayfada nerede olduğu önemlidir. Genellikle sayfa içeriğine gömülen link, diğer yerlerde bulunan linklere göre daha güçlüdür.

112. Linklenen Alan Adlarının İlgililiği: Benzer bir nişte bulunan bir siteden gelen link, tamamen ilgisiz bir siteden gelen linke göre daha güçlüdür.

113. Sayfa Bazında İlgililik: İlgili bir sayfadan gelen link daha değerlidir.

114. Başlıkta Geçen Anahtar Kelime: Google sayfanızın anahtar kelimelerinde başlığınızda geçirdiğiniz linklere ekstra önem vermektedir (“Uzmanların uzmanlara linklenmesi”).

115. Pozitif Link Hızı: Pozitif link hızına sahip bir site, sitenizin popülerliği arttıkça arama sonuçları sayfasında hızla üst sıralara yükselir.

116. Negatif Link Hızı: Diğer taraftan negatif link hızı site popülerliğinin düşmesi anlamına da geldiğinden sıralamaları belirgin bir şekilde düşürür.

117. “Hub” Sayfalardan Gelen Linkler: Hilltop Algoritması belirli konularda en iyi kaynaklardan (ya da “hub”lardan) alınan linklere özel ilgi gösterir.

118. Otorite Sitelerden Gelen Linkler: Otorite olarak bilinen sitelerden gelen linkler, küçük ya da bilinmeyen sitelerden gelen linklere göre sıralamada daha fazla etkilidir.

119. Wikipedia Kaynağı Olarak Linklemek: Linkler nofollow olsa da birçok kişi Wikipedia’dan link almanın sitenizi arama motorlarının gözünde daha güvenilir hale getirdiğini düşünür.

120. Eş Dizimlilikler: Backlinkiniz etrafında görünmeye meyilli kelimeler, Google’ın sayfanızın ne hakkında olduğunu anlamasına yardımcı olur.

121. Backlink Yaşı: Makaleye göre eski linklerin yeni linklere göre sıralamaya etkisi daha fazladır.

122. Gerçek Sitelerden ve “Splog”lardan Gelen Linkler: Blog ağlarının yaygınlaşması ile Google sahte bloglara göre gerçek sitelerden gelen linklere daha fazla önem vermektedir. Aralarındaki farkı anlamak için de marka ve kullanıcı etkileşimi sinyallerini kullanırlar.

123. Doğal Link Profili: “Doğal” link profili olan bir site daha yüksek sıralarda yer alacak ve diğer sitelere göre güncellemelere karşı daha dayanıklı olacaktır.

124. Karşılıklı Linkler: Google’ın Link Şeması Sayfası çok fazla link değiş tokuşu yapmayı kaçınılması gereken bir link şeması olarak listeler.

125. Kullanıcıların Oluşturduğu İçerik Linkleri: Google kullanıcıların oluşturduğu içerik linkleri ile sitenin gerçek sahibi tarafından yayınlanan içeriği ayırt edebilir. Örneğin resmi wordpress.com blogundan yayınlanan link ile besttoasterreviews.wordpress.com tarafından yayınlanan linkin birbirinden çok farklı olduğunu bilir.

126. 301’den Gelen Linkler: 301 ile yönlenen linkler, direkt linklere göre sıralamada biraz daha geride kalabilirler. Ancak Matt Cutts‘a göre 301 ile yönlenen linkler, direkt linkler ile oldukça benzerdir.

127. Schema.org Kullanımı: Mikroformatları destekleyen sayfalar, bu formatları desteklemeyen sayfalardan daha üst sıralarda yer alabilir. Bu direkt artış şeklinde olabilir ya da daha yüksek arama sonucu sayfası tıklanma oranı ile de olabilir.

128. Linklenen Sayfanın Güven Sıralaması: Sayfanıza linklenen sitenin güvenilirliği sitenizin güven sıralamasının ne kadar yükseleceğini belirleyebilir.

129. Sayfadaki Outbound Link Sayısı: Sayfa sıralaması sonlu bir sayıdır. Yüzlerce dış link içeren bir sayfanın sayfa sıralaması outbound linkler içeren bir sayfaya göre daha düşüktür.

130. Forum Linkleri: Sektör düzeyinde spamlemeden dolayı Google forumlardan gelen linklere değer vermeyebilir.

131. Linkli İçeriğin Kelime Sayısı: 1000 kelimelik bir posttan gelen link, 25 kelimelik snippet içeren bir linkten daha değerlidir.

132. Linkli İçeriğin Kalitesi: Kötü yazılmış bir içerikten gelen linkler profesyonelce yazılan blog içerikleri kadar değerli değildir.

133. Site Genelindeki Linkler: Matt Cutts site genelindeki linklerin tek bir link olarak sayıldığını doğrulamıştır.

Kullanıcı Etkileşimi


134. RankBrain: “RankBrain” Google’ın yapay zeka algoritmasına verilen isimdir. Birçoğu, onun asıl amacının kullanıcıların arama sonuçları ile etkileşimini ölçmek (ve sonuçlara göre sıralama yapmak) olduğunu düşünür.

135. Bir Anahtar Kelime için Organik Tıklanma Oranı: Google’a göre tıklanma oranı daha iyi olan sayfaların, ilgili anahtar kelimeler için sıralamaları diğerlerine göre belirgin bir şekilde yüksek olabilir.

136. Tüm Anahtar Kelimeler için Organik Tıklanma Oranı: Bir sitenin sıralamaya girdiği tüm anahtar kelimeler için organik tıklanma oranı kişi bazlı kullanıcı etkileşimi sinyali olabilir. (Başka bir deyişle organik sonuçlar için “Kalite Puanı“)

137. Hemen Çıkma Oranı: SEO’daki herkes, hemen çıkma oranının önemli olduğuna katılmaz ama bu Google’ın kullanıcılarını “Kalite Test Edicileri” olarak kullanmasının bir yolu olabilir (ne de olsa, yüksek hemen çıkma oranına sahip bir sayfa ilgili anahtar kelime için o kadar alakalı bir sayfa olmayabilir). Ayrıca, SEMRUSH tarafından yakın zamanda yapılan bir çalışma Google sıralamaları ile hemen çıkma oranı arasında bir korelasyon bulmuştur.

138. Direkt Trafik: Siteleri kaç kişinin ve hangi sıklıkta ziyaret ettiğini hesaplamak için Google’ın Google Chrome’u kullandığı doğrulanmıştır. Yüksek direkt trafiği olan sitelerin düşük direkt trafiği olan sitelere göre, daha yüksek kalitede olduğu söylenebilir. Aslında yukarıda alıntıladığımız SEMRUSH çalışması direkt trafik ve Google sıralamaları arasında belirgin bir korelasyon bulmuştur.

139. Tekrarlı Trafik: Aynı ziyaretçilerin birden fazla kez ziyaret ettiği sitelerin Google sıralaması yükselebilir.

140. Pogosticking: “Pogosticking” hemen çıkmanın özel bir türüdür. Bu durumda kullanıcı aradığı sorgunun cevabını bulmak için diğer arama sonuçlarına tıklar. Kullanıcıların pogostick ettiği sayfaların sıralamaları belirgin bir şekilde düşebilir. Bu noktada sonuç sayfalarında CTR arttırıcı etkenler önem arz etmektedir.

141. Bloklu Siteler: Google bu özelliği Chrome’da sonlandırmıştır. Ama Panda bu özelliği bir kalite sinyali olarak kullanır. Bu nedenle Google hala bunun bir varyasyonunu kullanıyor olabilir.

142. Chrome Yer İmleri: Google’ın Chrome browser kullanıcı datasını topladığını biliyoruz. Chrome’da yer imlerine eklenen sayfaların sayfa sıralaması yükselebilir.

143. Yorum Sayısı: Çok sayıda yorumu olan sayfalar kullanıcı etkileşimi ve kalite sinyali olabilir. Aslında Google’dan bir uzman yorumların sıralamaya oldukça yardımcı olacağını söylemiştir.

144. Bekleme Süresi: Google bekleme süresine büyük önem vermektedir. Google aramalarından gelen birinin sayfanızda kalma süresi olarak da tanımlayabiliriz. Bu bazen “uzun tıklamalar ve kısa tıklamalar” olarak da anılır. Özetle; Google, Google aramalarıyla sayfanıza gelen kullanıcıların sayfanızda ne kadar zaman geçirdiklerini ölçümleyebilir. Geçirilen zaman uzadıkça bu siteniz için daha iyidir.

Özel Google Algoritma Kuralları


145. Arama Sorguları Yeniliği Hak Eder: Google daha yeni olan sayfaların belirli aramalar için daha üst sıralarda yer almasını sağlar.

146. Arama Sorguları Farklılaşmayı Hak Eder: Google, “Ted”,”WWF”, “ruby” gibi anlam karışıklığı olan kelimelere arama sonuç sayfalarında ayırt edici bir kelime ekleyebilir.

147. Kullanıcı Tarama Geçmişi: Bunu siz de fark etmiş olabilirsiniz; sık sık ziyaret ettiğiniz web siteleri arama sonuçları sayfasında belirgin bir şekilde üst sıralarda çıkarlar.

148. Kullanıcı Arama Geçmişi: Arama zinciri sonraki aramalar için arama sonuçlarını etkiler. Örneğin, önce “inceleme” sonra “tost makinesi” aratırsanız, Google arama sonuçlarında “tost makinesi inceleme” ile ilgili siteleri daha üst sıralarda gösterecektir.

149. Öne Çıkan Snippetler: Bir SEMRUSH çalışmasına göre, Google öne çıkan snippet içeriklerini; içerik uzunluğu, format, sayfa mülkiyeti ve HTTP’lerin kullanıma dayalı olarak belirler.

150. Coğrafi Hedefleme: Google yerel sunucu IP’si ve ülkeye özel alan adı uzantısı olan siteleri tercih eder.

151. Güvenli Arama: Yetişkin içerikli ya da küfürlü kelimeler içeren içerikler “Güvenli Arama” modunda arama sonuçları arasında listelenmez.

152. Google+ Çevreleri: Her ne kadar Google+ ölü bir platform olsa da, Google; Google+ çevrelerine eklediğiniz siteleri veya yazarları diğerlerine göre daha üst sıralarda gösterebilir.

153. “Ya Paran Ya Canın” Anahtar Kelimeleri: Google’ın “Ya Paran Ya Canın” anahtar kelimeleri için daha yüksek içerik kalite standartları vardır.

154. DMCA (Digital Millenium Copyright Act) Şikayetleri: Google, yasal şartlara uyan DMCA şikayetleri olan sayfaların sıralamalarını düşürür.

155. Alan Adı Farklılığı: “Bigfoot Update” olarak da anılan güncelleme her arama sonuç sayfasına daha fazla alan adı ekledi.

156. Alım-Satımsal Aramalar: Google bazen uçuş aramaları gibi alışveriş amaçlı anahtar kelimeler için farklı sonuçlar gösterir.

157. Yerel Aramalar: Yerel aramalar için Google “normal” organik arama sonuçlarının üstünde sıklıkla yerel sonuçları gösterir.

158. Top Hikayeler Kutusu: Belirli anahtar kelimeler bu kutuyu tetikler.

159. Büyük Marka Tercihi: “Vince Güncellemesi“nden sonra Google büyük markaları belirli kelimeler için sıralamalarda üst sıralarda göstermektedir.

160. Alışveriş Reklamları Sonuçları: Google bazen Google Alışveriş reklam sonuçlarını organik arama sonuçları sayfalarında gösterir.

161. Görsel Sonuçları: Google görselleri bazen normal organik arama sonuçlarının arasında gösterilir.

162. Paskalya Yumurtası Sonuçları: Google’ın çok sayıda “Paskalya Yumurtası Sonuçları” vardır. Örneğin Google görsellerde “Atari Breakout” araması yaptığınızda sonuçlar oynanabilir bir oyuna dönüşür(!). Bunun için Victor Pan‘in hesabını inceleyebilirsiniz.

163. Markalar için Tek Siteden Gelen Sonuçlar: Alan adı ya da marka içerikli anahtar kelimeler aynı siteden bir sürü arama sonucu gösterilmesine yol açarlar.

164. Payday Loans Güncellemesi: Bu “spam içerikli arama sorgularını” temizlemek için tasarlanmış özel bir algoritmadır.

Marka Sinyalleri

165. Marka Adını İçeren Bağlantı Metni: Marka adını içeren bağlantı metinleri, basit ama güçlü bir marka sinyalidir.

166. Marka İçerikli Aramalar: Kullanıcılar markaları ararlar. Eğer kullanıcılar Google’da sizin markanızı arıyorsa bu Google’a sizin markanızın gerçek bir marka olduğunu gösterir.

167. Marka + Anahtar Kelime Aramaları: Kullanıcılar markanızla birlikte belirli bir anahtar kelimeyi mi arıyorlar (Örneğin, “Metafor seo“, “Metafor ajans“)? Eğer öyleyse Google bu aramaların jenerik varyasyonlarında da markanızın web sitesini aramalarda üst sıralarda gösterecektir.

168. Facebook Sayfası ve Beğenileri Olan Site: Markaların çok sayıda beğeni toplamış Facebook sayfaları olması muhtemeldir.

169. Takipçileri olan Twitter Profilli Site: Birçok takipçiye sahip Twitter profilleri ilgili Twitter profilinin popüler bir marka olduğunu gösterir.

170. Resmi Linkedin Şirket Sayfası: Birçok gerçek işletmenin şirket Linkedin hesapları vardır.

171. Doğrulanmış Profiller: Şubat 2013’te Google CEO’su Eric Schmidt şöyle belirtmiştir;

172. Sosyal Medya Hesaplarının Yasallığı: 10.000 takipçili ve 2 postlu bir sosyal medya hesabı yine 10.000 takipçili ve birçok etkileşimi olan bir sosyal medya hesabına göre oldukça zayıftır. Google, sosyal medya hesaplarının sahte mi gerçek mi olduğuna karar vermek konusunda bir patente sahiptir.

173. Markanın Haber Kutularında Gösterilmesi: Çok büyük markalar sürekli haberler kısmında gösterilir. Hatta bazılarının ilk sayfada kendi web sitelerinden bir sayfa varmış gibi görünür.

174. Linklenmemiş Marka Mention’ları: Markalar bazen linklenmeden mention’lanırlar. Google linklenmemiş marka mention’larını da marka sinyali olarak görür.

175. Offline Mağazalar Gerçek işlerin ofisleri olur. Google bir sitenin büyük bir marka olup olmadığını anlamak için lokasyon datasına da bakar.

On-Site Webspam Faktörleri


176. Panda Cezası: Düşük kaliteli içerik bulunduran siteler (özellikle içerik çiftlikleri) Panda cezasından sonra daha az görünür olmuşlardır.

177. Kötü Sitelere Giden Linkler: Spam’li içeriklere yönlenen linkler sitenizin arama görünürlüğüne zarar verebilir.

178. Yönlendirmeler: Gizli yönlendirmelerin yapılması yasaktır. Eğer yakalanırsa site cezalandırılmakla kalmaz aynı zamanda Google index’lemesinden de çıkarılabilir.

179. Pop-up ya da Dikkat Dağıtan Reklamlar: Resmi Google Ölçümleme Dökümanı pop-up ve dikkat dağıtıcı reklamların sitenin düşük kalitede olduğuna bir işaret olduğunu belirtir.

180. Geçiş Pop-up’lar: Google, mobil cihazlarda tüm sayfayı kaplayan geçiş pop-upları gösteren siteleri cezalandırabilir.

181. Sitenin Over-Optimize Olması: Google, kullanıcıları over-optimize edilen siteler için cezalandırabilir. Bu, anahtar kelime doldurma, üst etiket doldurma, çok fazla anahtar kelime dekorasyonu gibi başlıklar içerir.

182. Saçma İçerik: Bir Google patenti, Google’ın saçma içerikleri nasıl ayırt edebileceğini anlatır, bu da otomatik üretilmiş içeriklerin indexlenmesini engeller.

183. Doorway Sayfaları: Google gösterdiğiniz sayfanın kullanıcıların direkt görmek istediği sayfa olmasını ister. Eğer sayfanız insanları başka bir sayfaya yönlendiriyorsa bu bir “Doorway sayfası”dır. Google, Doorway sayfaları kullanan sitelerden hoşlanmaz.

184. Sayfayı İlk Açtığınızda Görünen Reklamlar: “Sayfa Tasarım Algoritması” çok fazla reklam içeren ama bunun yanında fazla içerik içermeyen sayfaları cezalandırır.

185. Affiliate Linklerin Gizlenmesi: Affiliate linkler gizlenirken çok ileri gidilirse (özellikle gizleme yöntemleri kullanılırsa) bu sitenizin cezalandırılmasına neden olabilir.

186. Fred: 2017’de başlayan Google güncellemelerine bir takma isim verilmiştir. Search Engine Land‘deki bir makaleye göre, Fred “para kazanmayı kullanıcılarına yararlı olmanın önüne koyan düşük kaliteli içerikler içeren siteleri hedefler.”

187. Affiliate Siteleri: Google’ın affiliate sitelerin bir hayranı olmadığı ortadadır ve birçok kişi, affiliate programlar kullanan sitelerin ekstra incelemeye tabii olduklarını düşünür.

188. Otomatik Oluşturulmuş İçerik: Google, anlaşılabileceği gibi otomatik oluşturulmuş içeriklerden nefret eder. Google, sitenizde bilgisayar tarafından otomatik üretilen bir içerik olduğunu fark ederse, siteniz cezalandırılabilir ya da sitenizin Google index’lemesi kaldırılabilir.

189. Sayfa Sıralaması ile İlgili Faktörleri Fazla Şekillendirmek: Sayfa sıralaması şekillendirme faktörleri arasında tüm linkleri nofollow etmek sayılabilir, bu tür durumlar sistem ile oyun oynadığınıza dair bir işaret olabilir.

190. IP Adresinin Spam Olarak İşaretlenmesi: Eğer IP adresiniz spam olarak işaretlendiyse bu o sunucu üzerindeki tüm sitelerinizi etkileyebilir.

191. Meta Etiket Spamlenmesi: Anahtar kelime doldurmak meta etiketlerde de olabilir, eğer Google başlık ve açıklama etiketlerinize algoritmayı kandırmak için anahtar kelime eklediğinizi düşünürse sitenize ceza verebilir.

Off-Site Webspam Faktörleri


192. Doğal Olmayan Link Akışları: Ani (ve doğal olmayan) link akışları, sahte linklerin kesin bir işaretidir.

193. Penguen Cezası: Google Penguen tarafından cezalandırılan siteler arama sonuçlarında belirgin bir şekilde daha az görünürdür. Penguen şu anda kötü linkleri filtrelemek mi yoksa tüm web sitesine mi ceza vermeli buna odaklanıyor.

194. Yüksek Bir Yüzdesi Düşük Kaliteli Linklerden Oluşan Link Profili: Daha çok siyah şapkalı SEO yapan kişiler tarafından kullanılan birçok link (blog yorumları ve forum profilleri gibi) sistemi oyuna getirmeye çalışmanın bir işareti olabilir.

195. Linklenen Alan Adının Uygunluğu: MicroSiteMasters.com’un ünlü analizine göre alakasız sitelerden çok fazla sayıda yönlenen linkler, Penguen için daha şüphe çekici olmaktadır.

196. Doğal Olmayan Link Uyarıları: Google binlerce “Google Arama Konsolu doğal olmayan linkler bulmuştur.” uyarısı göndermektedir. Bu genellikle her zaman olmasa da sıralamada bir düşüşe yol açmaktadır.

197. Düşük Kaliteli Dizin Linkleri: Google’a göre düşük kaliteli dizinlerden gelen backlinkler cezalandırılmaya neden olabilir.

198. Widget Linkleri: Google kullanıcıların siteye bir widget eklediğinde otomatik olarak üretilen linklere karşıdır.

199. Aynı Class-C IP’sinden Gelen Linkler: Aynı sunucu IP’sinden doğal olmayacak kadar çok sayıda gelen link Google’ın linklerinizin blog ağından geldiğine karar vermesinde yardımcı olabilir.

200. “Zehirli” Bağlantı Metinleri: “Zehirli” bağlantı metinlerinizin olması (özellikle eczacılıkla ilgili kelimelerde) sitenizin spam ya da hacklenmiş olduğu bilgisini verebilir. Her iki durumda da bu sitenizin sıralamasını negatif etkileyebilir.

201. Doğal Olmayan Link Sayısı: 2013’te yayınlanan bir Google Patenti, Google’ın bir siteye yönlenen link akışının kurallara uygun olup olmadığını nasıl ayırt edebildiğini açıklar. Doğal olmayan linklerin değeri düşürülür.

202. Makale ve Basın Yayın Linkleri: Makale ve basın yayın linkleri, birçok site tarafından o kadar çok kez kötü amaçlı olarak kullanılmıştır ki, Google artık bu iki linkin oluşturulma stratejisini birçok durumda ”sahte link yapısı” olarak algılamaktadır.

203. Manuel Aksiyonlar: Bunlardan çok sayıda vardır ancak çoğunluğu siyah şapka link oluşturma ile ilgilidir.

204. Satış Linkleri: Sitenizde satış linklerinin yakalanması arama görünürlüğünüzü negatif etkileyebilir.

205. Google Sandbox: Ani link akışı alan yeni siteler bazen Google Sandbox‘a konur, bu da onların geçici olarak arama sonuçları görünürlüklerini limitler.

206. Google Dans: Google Dans, sıralamaları geçici olarak değiştirebilir. Bir Google Patenti‘ne göre bu Google için sitelerin algoritmayı oyuna getirmeye çalışıp çalışmadığını anlamanın bir yoludur.

207. Disavow Tool: Bu aracın kullanımı negatif SEO’nun kurbanı olan siteler için manuel ya da algoritmik bir cezayı kaldırabilir.

208. Yeniden Değerlendirme Talebi: Başarılı bir yeniden değerlendirme talebi bir cezayı önleyebilir.

209. Geçici Link Şemaları: Google, çok çabuk şekilde üretip – hızlıca kaldırılan spam’li linkleri yakalar. Bu ayrıca, geçici link şeması olarak da bilinir.

Kaynak: Bu yazı yabancı bir siteden alınmış https://www.metafor.com/google-siralama-faktorleri/ tarafından türkçeye çevrilmiştir.

Not: Yararlı düşündüğünüz paylaşımları lütfen okuyup geçmeyin.
bd SEODEM mehmet01

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
webimgo

hRSor hRSor WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 781
  • Beğeniler 654 / 134
  • Ticaret 5, (%100)
Başım döndü okumaya çalışmaktan. Emeğinize sağlık. Güzel açıklamalar. Kurallara uymaya çalışın, yükselin =) Hepsi bu :))
CoaX ibrahim2784

kişi bu mesajı beğendi.

MasterKazanc MasterKazanc WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek İçerik üreticisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 567
  • Beğeniler 178 / 341
  • Ticaret 1, (%100)
Elinize sağlık, gerçekten faydalı bir paylaşım ..

SEO'da genel olarak "alaka-kalite-popülarite" üçlüsü yakalanırsa başarı kesinlikle kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca SEO'da başarıya giden yol çok yüksek oranda site içi optimizasyonlardan geçiyor diyebiliriz.
CoaX

kişi bu mesajı beğendi.

ctnbckci ctnbckci Oku! Kullanıcı
  • Üyelik 03.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilimci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** B**
  • Mesajlar 940
  • Beğeniler 429 / 442
  • Ticaret 2, (%100)
Eline sağlık dostum güzel olmuş :) ama şu dikkatimi çekti.

25. Varlık Eşlemesi: Sayfanın içeriği kullanıcının aradığı “varlık” ile eşleşiyor mu? Eğer öyleyse o sayfanın o kelime için sıralaması çok yükselebilir.

Organik ol başlığın linkinde, anahtar kelimende, meta açıklamanda, ilk paragrafta ve yeteri kadarsa, birde makalen uzunsa sen kralsın demek istemiş genel olarak :)
CoaX

kişi bu mesajı beğendi.

İmza!!! Get Closer!
wmaraci
wmaraci

kuytul kuytul WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.03.2019
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Rehber Öğretmen/Eğitim Koçu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 2
  • Ticaret 0, (%0)
Harika bir yazı olmuş. Çok uzun ama bir kenarda durmalı ve seo işinde dikkatlice uygulanmalı diye düşünüyorum
CoaX

kişi bu mesajı beğendi.

kuytul.com / yks eğitim koçu

hkccrn hkccrn Nope Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Hakkari
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1526
  • Beğeniler 1318 / 738
  • Ticaret 35, (%100)
Şöyle favorilere ekleyelim. İhtiyaç duyulacak bir bilgim elinize sağlık.
CoaX

kişi bu mesajı beğendi.

charset charset WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad T** G**
  • Mesajlar 370
  • Beğeniler 190 / 50
  • Ticaret 5, (%100)
Emeğine sağlık,yararlı bir paylaşım arşive ekliyorum.
CoaX

kişi bu mesajı beğendi.

200$ Google Cloud kodları için profilimi ziyaret edebilirsiniz.

Mikado Mikado Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 96
  • Beğeniler 3 / 29
  • Ticaret 0, (%0)
112 den sonra biraz dikkatim dağıldı ama ara ara girip okuyacağım.Teşekkürler
CoaX

kişi bu mesajı beğendi.

J0K3R J0K3R Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 21.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek yazılım geliştirici
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 50
  • Beğeniler 19 / 15
  • Ticaret 2, (%100)
her şeyi yazmışsın eline sağlık.
CoaX

kişi bu mesajı beğendi.

CoaX CoaX AmeleMaster Kullanıcı
  • Üyelik 04.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek CoaXSEO
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 1049
  • Beğeniler 216 / 667
  • Ticaret 8, (%88)
İşinize yaradığına sevindim ;)
Lejyoner

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al