-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar aklıma takılan soruların cevabını tek başına bulamadığım için bu konuyu sizlere açmak istiyorum. Öncelikle ''tesadüf'' ve ''kader'' kavramlarına %50 oranında inanan biriyim. Konumuza dönecek olursak yaklaşık 8 ay önce pek güncel olmayan bir uygulamada biriyle tanıştım. Konuşmaya başladık. Şehirlerimiz uzak olmasına rağmen yanına gittim ve şehrinde sırf onun yanında kalabilmek için işe girip çalışmaya başladım. Onu bana beni ona çeken şeyler benzerliklerimiz, ikimizde aynı gün, aynı ay, aynı yıl ve inanır mısınız bilmiyorum ama aynı saatte doğmuşuz. (Bizzat kimliğine baktım.) Ortak özelliklerimiz, siyasi görüşümüz, hastalıklarımız, yaşanmışlıklarımız neredeyse bir birimizin aynısı. Hatta mesleklerimiz bile. Böyle bir şeye hiç ihtimal vermezdim ama, işimi gücümü bırakıp onun şehrine gidip yanında kalmayı istemem ve bundan dolayı önüme çıkan bütün engelleri rahatlıkla aşmam. Hayatıma girdiği günden beri çoğu sorunumu, derdimi üzerimden atmam. Hiç unutamayacağım acıları bile bana unutturması. Ve onu bir anda sevdiğimi hissetmeye başlamam. Sizce kader mi? Tesadüf mü?
1 kişi bu mesajı beğendi.
theroll
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam yanlis anlamayin ne kader ne tesaduf bence dolandirici olmasin isin şakasi ilk defa boyle bir muhabbete denk geliyorum size tavsiye vermek haddime degil ama elin kizi hicbir zaman guven olmaz
8 kişi bu mesajı beğendi.
ilkayy
ucrmyslnmsmdstgmdeanldm
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Olumsuz yorumlara takılma, hayat senin, iyisinide kötüsünüde yaşayacak olan sensin. Tesadüflere inanirim ben, senin ki güzel bir tesadüf, hayatına renk gelmiş belli oluyor yazdıklarından. Ama bende senin gibi internetten tanıştım birisiyle düzenimi bırakıp gittim yanına işe girdim o şehirde yaşadım 1.5 yıl sonuç? Bitti. Bense hala aynı şehirdeyim yaklaşık 4 yıl oldu. Çok bağlanma, bittiğinde en çok biten sen olursun.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Satın Alma
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam siz bu tür şeylerin üzerine ne kadar çok manevi anlamlar yüklerseniz yani kısaca neye inanmak isterseniz o olur.
Doğum yılı ayı falan aynı diyorsunuz mesela. Belki de ebeveynleri, kimliğini geç çıkarttı. Ki bu oldukça fazla rastlanabilen bir durumdur.
Eğer öyle bir durum varsa inanılmaz tesadüf dediğiniz şeylerin de pek önemi kalmıyor.
Ciplakyazar.com | Kişisel Blog ve Öyküler
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
28, (%100)
Herşey kader önemli olan kader cizgimizdeki hallerimiz niyetlerimizi şekillendirmek.hayatı bir amaç uğruna ve bu amaç doğrultusunda niyetlerimizi tüm davranışımızı allah yolunda sarf etmek.
Önümüze bir takım fırsatlar çıkar zaman cizelgemizde bu fırsatları degerlendirmek bizlerin kararına bağlıdır.kaderde bu fırsatlar kişiye yön verir.kaderi allahtan başka kimse belirleyemez.
Her ne olursa olsun allah'tan gelen herşeye razı olmamız gerekmektedir.hayatımız imtihan kimi zaman daha ağır günler bizi bekler iken kimi zaman daha güzel günler bizi beklemekte
Diye düşünüyorum
Ankanew
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
O artık Bir işsiz
-
-
Ad Soyad
G** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam kimlik değiştirme tarihi sizin tanışmanızdan sonra ise bir **************lık olayı olabilir.
Ancak kimliği sizi tanımadan önce değiştirmişse veya değiştirmemişse tesadüf olabilir kimbilir kaderiniz bile böyle yazılmış olabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / K
-
Meslek
Editör
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
Bir gün şansım dersin bir gün arkasından lanet edersin hocam çabuk karar vermeyin böyle şeylere..
Vtcam
Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-