DarkMaster adlı üyeden alıntı
UtkuTez hocam, çok güzel ve farklı noktalara değinmişsiniz bunlarla ilgili birkaç detay/soru sormak istedim.
Öncelikle atıyorum mizah sayfası da olsak bu taktik ile her gönderiye farklı farklı konumlar mı girmemiz gerekmekte?
İkinci olarak hali hazırda kitlesi olan sayfalara mı reklam vermek daha yararlıdır yoksa uzun vadede İnstagram'a reklam vermek mi?
Son olarak bir sayfayı düzenli bir biçim de büyütebilmek için aylık ne kadar reklam harcaması yapılmalı?
Teşekkürler tekrardan.
Ben daha önce çok sayfa ürettim. Ürettiğim sayfaları şu şekilde yapıyorum;
1) İlk olarak panelden 10.000 takipçi atıyorum.
2) Otomatik beğeni kuruyorum.
3) Daha çok video gönderilere ağırlık veriyorum.
4) Video gönderimlere panelden gösterim, izlenme ve kaydetme gibi gibi keşfet etikili hizmetleri veriyorum.
5) Güncel bir gönderi bulup haftalık sponsorlu reklamları veriyorum.
6) Ayda bir güzel bir sayfada ekstra reklam veriyorum.
Ne kadar harcıyorum?
Sponsorlu reklam için haftalık 100 TL harcıyorum. Her gün eşit şekilde bölünüyor zaten.
Sayfalara reklam verirken 150-200 tl gibi bir şey tutuyor zaten o şekilde reklamı çıkıyorum.
Takipçi gönderimi çok yapmayın. Bir kere başlangıca özel yapın. Daha sonra yaptıklarınız düşücek. Gelen takipçiden giden takipçi fazla olursa Instagram stat dediğimiz seviyeniz düşecek. A B C D gibi isimlendirilen statlar için ideal B+ dır. Gelişim gösterir günlük takipçiler kazanırsınız.
Instagram statlarını öğrenmek için SocialBlade sayfasını kullanabilirsiniz. İlk kullanımda sayfanızı ilk arattığınızda çıkmayabilir. Veritabanına kaydediyorsunuz. 24 saat sonra görebilirsiniz sonuçları.