-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Dijital Pazarlama Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Blog sayfamda yer alan görsellerin tümünü toplu olarak WebP'ye çevirmek istiyorum. Bundan sonrası için de hepsi otomatik WebP'te dönüştürülerek yüklensin amacındayım.
WebP Express isimli bir eklenti kullandım. Tüm görselleri dönüştürdü ama sadece hosting içerisine kaydetti. Yayındaki görseller değişmedi. Bir de bazı görsellerin arkasına siyah zemin ekledi. Çok çirkin bir görüntü ortaya çıktı.
Ya ben ayarlarını yanlış yaptım ya da bu işin başka ve güzel bir yolu daha var.
Destek olabilecek birileri var mıdır?
https://mehmetortac.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
http://www.emrekarakaya.com.tr/
Aykut
Yaşa Mustafa Kemal Paşa
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
32, (%100)
WebP görsellerin arama motorlarında pek iyi index almayacağını düşünüyorum. Şayet index'e önem veriyorsanız PNG yüklemeniz daha mantıklı.
CoaX
AmeleMaster
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
CoaXSEO
-
-
Ad Soyad
M** P**
-
-
-
Ticaret
8, (%88)
kendi düşünceme göre,
Google ssl yide öncelik olarak belirttiğini dile getiriyor, fakat öyle ahım şahım bir artısına ben rastlamadım.
Dediğiniz gibi webp formatının da en iyi kullanım olduğunu söylüyor ama ben jpp resimler ile, makalede doğru kullanıldığı ve yüklendiği zaman eklediğim tüm resimlerde gösterim sayısı alıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
WebP popüler bazı tarayıcılar tarafından desteklense bile hala ne yazıkki tam olarak hepsinde açılmıyor. Mesela Iphone Safari ile gelen ziyaretçileriniz hiçbir resmi göremezler. Bu ciddi bir sorun.
Doğru kullanımı ise siteye gelen ziyaretçilerin tarayıcılarına göre gerekli resmi sunmaktır. Google'da bu şekilde kullanır zaten.