Önemli yazarların ve kullanıcıların kullanımına sunacağım bir program hazırlıyorum. 2 günde programı bu hale getirdim. Bütün veritabanı bağlantıları yapılmış ve ekran gördüğünüz bütün düğmeler çalışır durumdadır.
Programın amacı:
Kitap yazarları ve bu iş ile uğraşan kimselerin kitapları tasnif etmesine kolaylık sağlamak için hazırlanmış bir programdır. 124,000 adet kitap mevcuttur. Bu listeden eleme yapılacaktır. Elemeyi yapacak kişiler Nabi Avcı, Asım Gültekin vb gibi kişilerdir.(Toplam 70 civarı kişi) Program online olarak mysql veritabanında kitapları depolayacaktır. İstenilen formata göre excell, pdf gibi çıktılar verebilir.
Veritabanının amacı:
Açılacak olan kitap kafelere, kütüphanelere vb yerlerin kullanabilmesi için hazırlanıyor. Örneğin orta okul kategorisinde yer alan kitapların arasında lise ve üniversite kitapları çıkabiliyor. Amaç bu tarz sorunları önlemek, öğrencilerin anlayabileceği kitapları seçip ona göre sipariş vermektir.
Programı ve veritabanını 3 gün sonra detaylı rapor şeklinde pazarlamaya sunacağım. Kabul edilmesi dahilinde geliştirmeye devam edeceğim. Aksi durumda github'da kullanılma zamanını beklemek üzere bir uykuya bırakmayı düşünüyorum. :)
Ekleyeceklerim:
- Online veritabanı bağlantısı
- Android kullanımı için bir mobil uygulama
- Kullanıcı işlemleri(admin,kullanıcı vb)
- Log kayıtları
- Kullanıcılar arası mesajlaşma
Şu anlık ekleyeceğim bunlar. Android için sürem yok. Onun haricinde diğerlerini 10 gün içerisinde yetiştirmem gerekiyor.
Gördüğünüz eksiklikleri veya fazlalıkları belirtirseniz geliştirmem de yardımcı olmuş olursunuz. Teşekkür ederim. :)