-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Hocam bu tarz sistemlerde vergi olayı olmuyor diye biliyorum. Ben el işi eşyalar satacağım bir site açacağım. Vergiden muaf belgesi aldım. Yılda 30.000 tl olmadığı sürece vergi vermeyeceğim,PayTr kullanmayı düşünüyorum.
https://www.yazilimaktif.com/
cengizgen
Hayat, Kocaman bir süpriz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
55 / E
-
Meslek
serbest
-
-
Ad Soyad
C** U**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
bireysel olarak da vergi dairesinden vergi numarası alınabiliyor du,yasayı unuttum ama internet üzerinden yapılan satışlarda geçerli idi, tabi veri levhası üretilmiyor, kişisel bir vergi numarası , yaptığınız işin niteliğine ve gelire göre vergi dairesi ilgilenir ya da ilgilenmez.
Emeklilerin bazı vergi muafiyetleri vardı, bence de bir serbest mali müşavirle konuşmalısınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
404
-
-
Ad Soyad
Ö** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İyzico paytr gibi çok kullanılan sanal poslarda şahıs firması veya şirket olman şart. Sanırım paytr yıllık ücret alıyor. Ben iyzico kullanıyorum yıllık ücret almıyor ama başarılı işlem başına %3,67 + 0,25 tl komisyon kesiyor. Vergiden muaf iş yapacaksanız şirket kurmadan da sanal pos alabiliyorsunuz yalnız komisyon %4 küsür oluyor. Yaptığınız iş vergiye tabiyse eğer firma olmalısınız. Şikayet vb durumlarda başınız çok yanar. Vergi işine gelirsek de sattığınız şeylerde vergi muhtemelen %18 dir. 100 liralık mal sattınız diyelim. İyzico (sanalpos) 3,92 tl sine el koyar. 96,08 TL hesabınıza yatar. (21 gün sonra banka hesabınıza) Siz 100 tl lik fatura kesip müşterinize gönderirsiniz. Devlete %18 den 18 tl borçlanmış olursunuz bu satışınızdan. Ama örneğin o ay size 100 TL internet faturası geldi. Bu faturanızı da muhasebenize verirseniz devlete vergi borcunuz sıfırlanır. Telden yazdım düzensiz olduysa affola
1 kişi bu mesajı beğendi.