gfo
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO & Content Manager
-
-
Ad Soyad
G** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar,
Öncelikle bilgisizliğimin kusuruna bakmayın lütfen, bilmediğim için bu konuyu açıyorum. Umarım bilen arkadaşlar yardımcı olabilirler.
Siteme yeni eklediğim bir içeriğin indexlenme hızı neye göre değişmektedir ve bunu nasıl hızlandırabiliriz?
Google Analitics ve Webmaster Tools kaydım mevcut, düzenli olarak da (günde 1 kere) sitemap.xml gönderiminde bulunuyorum. Ancak geç index alıyorum gibi hissetmekteyim.
Bazen bütün gün, hatta bazen 2 gün bile sürebiliyor. Evet indexleniyor ama çok geç. Ne yapabilirim bunu hızlandırmak için?
Wordpress All-in-One-Seo kurulu, sitemap.xml ve robots.txt mevcut.
Medium
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Bilgisizlik diye bir durum yok. Kimse anne karnından bu bilgilerle doğmadı :) O yüzden endişe etmeden dilediğinizi sorabilirsiniz. Yeni siteler Google Search Console'da url denetim menüsüne girerek index alma işlemini hızlandırabilir. Site url'sini yazdığınızda Dizine ekle şeklinde bir buton çıkar ona tıkladığınızda ekleme işlemleri başlar. Yeni bir site olduğu için geç index alması normaldir.
Siteniz gelişip büyüdüğü zaman Googlebotları çok daha sık ziyaret etmeye başlar. Bu durumda ilerde daha hızlı index almaya başlar siteniz.
Örneğin WMAracı gibi büyük ölçekli bir site sürekli GoogleBotlar tarafından ziyaret edildiği için genellikle yeni bir konunun index alması dakikalar sürmektedir.
2 kişi bu mesajı beğendi.
gfo
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
SEO & Content Manager
-
-
Ad Soyad
G** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
/sitemap.xml Site haritası 13 May 2019 13 May 2019 Başarılı 1.837
Şu an böyle gözüküyor hocam, 30 dakika önce gönderdim eklenmiş sanırım.
Cevap için teşekkür ederim. Site 19 Nisan 2019 tarihinde hayata geçti henüz çok yeni evet.
Medium
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam sitemap sürekli göndermene gerek yok. İlgili yazının linkini Google gibi getir yap yeter hemen index alır.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
F** O**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Google gibi getir yapmayın, içeriklerinizi düzenli girin. 2 gün içerik girip 5 gün girmemezlik yapmayın. Her zaman eşit aralıklarla içerik paylaşın. Kısa sürede Google ne kadar zamanda bir içerik girdiğinizi algılayacak ve botlar ona göre sitenizi ziyaret edip indexleyeceklerdir.