-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / K
-
Meslek
okur yazar
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
arkadaşlar bu sorunun cevabını bir türlü bulamadım.
Örneğin ben piyasada bulunan 10 tane bebek arabasının tavsiye niteliğinde tanıtımını yapacağım. alış veriş yok sadece tanıtım. dış link felan da yok.
örneğin n11 den 10 tane bebek arabası resimleri aldım siteme koydum tanıtımı yaptım. bu resimleden dolayı telif hakkı yermiyim ( sonuçta bu resimlerin hepsi heryerde mevcut)
diğer soru ise bütün alışveriş siteleri bir ürün resmi kullanmadan önce hepsi için telif hakkı izni felan alıyorlar mı ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
e-ticaret
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam öncelikle Kolay kolay hiçbir üretici (fabrika) sattigı fiziksel ürününün internette olmasından rahatsızlik duymaz. Birde siz ürünün reklamını yapıcaksınız firmanin katolog resimlerini kullanirsaniz telif sıkıntısı yaşamazsınız.
Ancak örneğin;internette hiçbir yerde olmayan bir ürünün resmini uğraş verip siz kendiniz çektiniz düzenlediniz, özgünleştirdiniz biride sizin resminizi kullanip ürün satişi yapiyor ve gelir elde ediyor. Tabiki telif hakkinda talebinde bulunabilirsiniz.
Veya fabrika daha satişa çıkarmadigi, satışını yasakladigi ürünlerin buna benzer özel durumlarda telif hakkinda bulunulabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / K
-
Meslek
okur yazar
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
hocam katalog resimlerinden bahsetmişsiniz dediğiniz çok doğru. her ürünün kataloğu olmadığı için nasıl bir yol izlemem gerek
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
e-ticaret
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Hocam söyleki 5 senedir eticaret yapiyoruz suana kadar katolog resimleri ve internette yaygın olan resimleri kullandim telifle alakali nadir sıkıntı oldu o sıkıntıda şöyle örneğin a markasının ürününü ben internete b markasinin urunu gibi yukledim. A markasindan uyari geldi bu urun gorseli bizimdir diye bizde kaldirdik resmi. Yani buyutulecek bir durum sozkonusu olmaz kolay kolay.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / K
-
Meslek
okur yazar
-
-
Ad Soyad
M** D**
-