lostyazilim

Css Temel Eğitim Dersleri // Furkan Çelebi

67 Mesajlar 14.499 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

FurkanCelebi FurkanCelebi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 48 / 41
  • Ticaret 1, (%100)

ECakmak adlı üyeden alıntı

Öncelikle dersleriniz için çok teşekkürler. İzlemeye başladım ve ilk derste her zamanki gibi kafama şu soru takıldı. Mantık şöyle mi işliyor acaba?

Style.css dosyasını, html dosyasına çağırıyoruz değil mi?

Ek olarak: İlk dersin dosyalarınıda yayınlama imkanınız varmı?

Vakit ayırıp izlediğiniz için teşekkürler :)

Evet mantık öyle işliyor,html dosyasına style.css dosyası images klasöründedir.Bu dosyası oradan çek, sayfaya aktar diyoruz.İlk dersin dosyalarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

1. Dersin Kaynak Dosyalarını İndir
zer

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

bozok bozok WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 46 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
ilk fırsatta izleyeceğim güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık.

zer zer cakmakenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Furkan Çelebi adlı üyeden alıntı

Vakit ayırıp izlediğiniz için teşekkürler :)

Evet mantık öyle işliyor,html dosyasına style.css dosyası images klasöründedir.Bu dosyası oradan çek, sayfaya aktar diyoruz.İlk dersin dosyalarını aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

1. Dersin Kaynak Dosyalarını İndir

Allah sizden razı olsun hocam. Elbette izleyeceğim çünkü harika anlatıyorsunuz çok teşekkürler :)

Diğer derslerinizi de bekliyorum açıkcası. Ve bir ricam olacak, diğer derslerde arka planı beyaz yapabilirmisiniz? Görmekte zorlanıyorum ve benim gibi zorlananlar çıkabilir :)

• Üyelik 16.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 48 / 41
  • Ticaret 1, (%100)

bozok adlı üyeden alıntı

ilk fırsatta izleyeceğim güzel bir paylaşım olmuş emeğine sağlık.

Teşekkürler :)

Allah sizden razı olsun hocam. Elbette izleyeceğim çünkü harika anlatıyorsunuz çok teşekkürler :)

Diğer derslerinizi de bekliyorum açıkcası. Ve bir ricam olacak, diğer derslerde arka planı beyaz yapabilirmisiniz? Görmekte zorlanıyorum ve benim gibi zorlananlar çıkabilir :)

Rica ederim,tasarımın arka planı mı yoksa kodlama programın arka planı mı ?

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Teşekkürler :)

Rica ederim,tasarımın arka planı mı yoksa kodlama programın arka planı mı ?

Notepad++ arka planı hocam. Gerçi bir saattir ikinci dersi izleyip tekrar ediyorum alıştım ama beyaz olsa daha belirgin olur sanırım :D

Bir ikincisi; bir sonraki dersinizde basit bir blog tasarımını kodlamayı anlatabilirmisiniz? 3. derse henüz geçmedim orada anlattıysanız kusuruma bakmayın :)

• Üyelik 16.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 48 / 41
  • Ticaret 1, (%100)

Notepad++ arka planı hocam. Gerçi bir saattir ikinci dersi izleyip tekrar ediyorum alıştım ama beyaz olsa daha belirgin olur sanırım :D

Bir ikincisi; bir sonraki dersinizde basit bir blog tasarımını kodlamayı anlatabilirmisiniz? 3. derse henüz geçmedim orada anlattıysanız kusuruma bakmayın :)

Peki , unutmazsam beyaza çeviririm :)

3. Dersin konusu videonun hemen üstünde yazıyor,css de kullanılan temel kavramların bazılarına örnek vererek gösterdim.Bir sonraki ders tekrardan psd to css çalışması yapabilirim, eğer ki aklıma daha iyi bir fikir gelmezse :)

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)

Peki , unutmazsam beyaza çeviririm :)

3. Dersin konusu videonun hemen üstünde yazıyor,css de kullanılan temel kavramların bazılarına örnek vererek gösterdim.Bir sonraki ders tekrardan psd to css çalışması yapabilirim, eğer ki aklıma daha iyi bir fikir gelmezse :)

Basit bir blog çalışması yaparsanız çok sevinirim hocam :) Yan menüsü vb. olan bir blog tasarımınıda öğrenirim :) Şu an mericgerçeker portfolio tasarımının footer kısmındayım. Diğer bütün kısımların kodlarını ezberleyerek yazdım :) Bir tek sorunum hakkımda yazısını resimin ve

taglarının içerisinde yer alan yazının üstüne çıkartamadım bir türlü. Bir saattir uğraşıyorum :D

Poyraz Poyraz Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1047
  • Beğeniler 4 / 168
  • Ticaret 1, (%100)
Herkes beğenmiş ben eleştirmek istiyorum :D - bende beğendim de biraz tavsiye -

1. CS değil de CSS dersen güzel olur bayağı takıldım ben o söze :)
2. PSD to CSS dersinle ilgili; PSD to CSS yaparken resimleri en aza indirmeye çalış. Düzgün kodlamayla herşey yoluna girecektir.

Ellerine sağlık Furkancım.

• Üyelik 16.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 175
  • Beğeniler 48 / 41
  • Ticaret 1, (%100)

Basit bir blog çalışması yaparsanız çok sevinirim hocam :) Yan menüsü vb. olan bir blog tasarımınıda öğrenirim :) Şu an mericgerçeker portfolio tasarımının footer kısmındayım. Diğer bütün kısımların kodlarını ezberleyerek yazdım :) Bir tek sorunum hakkımda yazısını resimin ve

taglarının içerisinde yer alan yazının üstüne çıkartamadım bir türlü. Bir saattir uğraşıyorum :D

Videoyu iyi izleyerek yap,çözünürlük olayına fazla girmedim ilk psd to css dersi olduğu için.Çözünürlüğün düşük veya çok yüksekse ondan kayma oluyor olabilir,margin-padding-width-height gibi yer belirleyen kodlarda ufak arttırma veya azaltma yaparak deneyebilirsin.Ezberden kaçın,kavramaya bak.:)

Poyraz adlı üyeden alıntı

Herkes beğenmiş ben eleştirmek istiyorum :D - bende beğendim de biraz tavsiye -

1. CS değil de CSS dersen güzel olur bayağı takıldım ben o söze :)
2. PSD to CSS dersinle ilgili; PSD to CSS yaparken resimleri en aza indirmeye çalış. Düzgün kodlamayla herşey yoluna girecektir.

Ellerine sağlık Furkancım.

Tabi ki hocam eleştirilere açığım.
1. CS demiyorum CSS diyorum zaten(Si ey es şeklinde) hızlıca okuduğumdan telafuzumdan dolayı öyle geliyor olabilir.
2. Zaten resimleri en aza indirerek kodluyorum,ilk psd to css dersinde fazla detaya girerek kafaları karıştırmak istemedim.Bundan sonraki derslerde yavaş yavaş detaya girmeyi planlıyorum.

Yorumunuz için teşekkür ederim :)
zer

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 07.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 1003
  • Beğeniler 137 / 136
  • Ticaret 17, (%100)
Hocam size bir şey daha soracağım. Tasarımı ben kendi bilgisayarımda güzelce görüntüleyemiyorum. Yani heryerde kayma oluyor. Ancak biraz yakınlaştığım zaman görüntüleyebiliyorum. Bir arkadaşıma attığım zaman da tasarım mahvolmuş oluyor. Bu kayma sorunlarını nasıl düzeltebilirim?

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al