HakanKorkz adlı üyeden alıntı
AhmetKarabulut Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim beni heveslendirdi benim şuan da projemde anlık mesajlaşmaya gerek yok sayfa yenilediğim de yeni gelen mesajı görsem yeterli olacaktır yada sistemi nasıl revize etmemi tavsiye edersiniz Hayırlı Sahurlar..
Aslında yapmaya çalıştığınız şeyin normal sitelerde gördüğümüz yorum sisteminden teknik olarak bir farkı yok. Hatta şuan bu forumda yaptığımız postlara yazdığımız mesajlarda canlı olmayan bir chat sistemi için hemen hemen aynı şekilde çalışıyor.
WMAracındaki bir posta mesaj atma sistemini ele alırsak;
Bir kullanıcı bir konu oluşturuyor(bir mesaj yazıyor)
Diğer bir kullanıcı bu konunun(mesajın) altına cevap yazıyor. Diğer kullanıcıları aradan çıkarırsak temel olarak sizin yapmaya çalıştığınız şeyin aynısı.
Üstteki arkadaşın belirtiği gibi bir veritabanı yapısı oluşturup, her konuşmaya(forum sisteminde bunu başlık(topic/konu) olarak ele alıyoruz) bir id atayıp daha sonra kullanıcıların mesajlarını mesaj sırasıyla bu konuşma altında göstermeniz yeterli.
Çok basit bir şekilde bu sistemi yapmaya çalışırsanız;
Mesaj gönderen ben, alıcıda siz olursanız
AhmetKarabulut kullanıcısı HakanKorkz kullanıcısının profiline girip Mesaj gönder butonuna basıyor.
Bir mesaj alanı açılıyor ve AhmetKarabulut kullanıcısı mesajını yazıp göndere basıyor.
Konusmalar tablosunda 1 id'li bir girdi oluşuyor
ID: 1
Tarih : 26.05.2019 02:33
Baslatan : 45//(ahmetkarabulut kullanıcısının idsi)
Kime : 72//(hakankorkz kullanıcısının idsi)
tablodaki girdimizin böyle olduğunu farz edelim.
Bu girdinin hemen ardından mesajlar tablosuna da bir girdi oluşturmak gerekli
id: 1//(mesaj idsi)
mesajicerigi : "Merhaba Hakan!"
tarih : 26.05.2019 02:33
sahip : 45
konusma_id : 1//(konusmaid)
bu da mesajlar tablosuna olusturdugumuz girdi
Şimdi sizin chat ekranınıza bunu basarken
diyelimki üstte oluşturudğumuz chate kullanıcı girdiyse
select mesajlar
from konusmalar
where mesaj_id = 1//(burada 1 idli konusmaya girdiğimiz için bununla çektik mesajları)
daha sonra çok basit bir şekilde sizin mesaj yapınızı oluşturmak için
foreach(mesaj in mesajlar)
{
if(mesaj.sahip == oturumacankullanici)
mesaj.mesajicerigi
else
mesaj.mesajicerigi
}
burada tabii ki yazdığım kodların hepsi temsili kodlar tam çalışmayacaklar ama temel mantığı anlatabilmek adına özet geçmeye çalıştım yapacğaınız sistemi en basit halde çalışır hale getirebilmek için umarım işinizi görür..