Browland adlı üyeden alıntı
5000 tl yok ama olsa şunu yapardım, kesin.
1. Aylık harcamam 3k tl, onu kenara koyardım.
Kalan 2k parayı yatırım için kullanırdım.
2k ile alacaklarım,
30 adet cips -> 150 tl
4 karton sigara -> 600 tl
Kahve günlük süt 150 tl
Makarna, zeytin, sucuk, yumurta 100 tl
Yapacaklarım
Bir adet host bir adet domain (onaylı)
Pinterest üzerinden anahtar kelime analizi yaparım, 3 kategori 100 anahtar kelime belirlerim.
Wp kurar, uygun bir tema ayarlarım. Gerekli eklentiler ve eklenti ayarlarını yaparım
100 anahtar kelimeden bir ay içerisinde yazacağım konu başlıklarını çıkarırım. Tahminim 100 kelime ve 3 kategoriden 60 üstü başlık oluştururum seo uyumlu.
75 diyelim, 75 konu için 100 kelimeden oluşan içerikleri yazardım.
Her konuya ortalama 50 ve üstü resim ayarlarım. 55 diyelim. 55x75= 4125 adet resim bulurdum.
Her konuyu özenle düzenlemeye başlardım. Ortalama günde 12 saat çalışsam 3 konu hazırlarım. 25 günde biter.
Kalan 5 gün bu konuları önce sitemde yayınlama sırasına göre zamanlarım, günde 1 konu gibi. Sonra pinterestte yayınlamak için zaman çizelgesi oluştururdum. (2k dan kalan para buraya gidecek)
Sonuç, bir ayın sonunda 75 özgün konu, pinterestte paylaşacaj 4125 görselim olan sistem hazır olmuş olur. Bu görselleri zamana yayarak paylaşır bir kaç ay içerisinde o 5k yı geri kazanırdım. Elimde sürekli para kazandıran sistem yanıma kar kalırdı.
Ne mi yaptım?
5k yok, bir domain ve host var.
100 anahtar kelime ve 3 kategori belirledim. Bu hafta sonu başlayacağım. Bşr ay oomasa da 2 ay sonra yukarıdaki adımları tamamlarım...
Hepsi için ilk başta bütçem host domain hariç 0 (sıfır) tl.
İyi forumlar..
Hocam o kadar görseli nasıl ayarlayacaksınız özgün olması gerekmiyor mu? pinterest hakkında bilgim yok ama...