lostyazilim

Cloudflare Eklentisi ve Defer JS

3 Mesajlar 725 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mehmetortac mehmetortac WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Dijital Pazarlama Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** O**
  • Mesajlar 40
  • Beğeniler 3 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Sayfamı ilk açtığım zamanlarda Cloudflare hesabı açtıktan sonra Wordpress siteme Cloudflare eklentisi kurmuşum. O gün bugündür bu eklentinin ne işe yaradığını bilmiyorum. Ancak eklentiyi kaldırınca siteye girilemiyor. Bildiğim kadarıyla Cloudflare için bir eklentiyi gerek yok. Ben bunu nasıl kaldırabilirim? Bir de kaldırmamam için iyi bir neden var mıdır? :)

İkincisi; sitemde Fastest Cache ekli. Ayrıca functions.php'nin sonuna defer JS kodları da ekliyorum. Fakat yine de GT Metrix ölçümlerinde defer hatası alıyorum. Hatta şu verilerde bir türlü %100 seviyesine gelemedim.

[img]https://i.hizliresim.com/Or258D.png" />

[/IMG]

Şimdi bunları %99 yapmışsın. Daha ne istiyorsun diyebilirsiniz. Ancak ne hikmetse tüm kalemlerde %100 olmasına rağmen sayfa açılma hızı 6 saniyenin üzerinde. Üstelik sayfa boyutu da çok düşük. Muhtemelen buradaki maddelerden bir tanesi ciddi anlamda etkiliyor.

Özellikle Montserrat isimli Google fontu kullanıyorum. "Web yazı tipi yüklemesi sırasında metnin görünür halde kalmasını sağlayın" uyarısını gideremedim. Bunun bir kodu var diye biliyorum. Montserrat için nasıl bir kod değişikliği yapmalıyım?

Bir de "Kullanılmayan CSS'yi kaldırın" hatasının çözümü nasıldır? Birkaç kaynak buldum ancak ne yazık ki fayda sağlamadılar. Daha doğrusu style.css içerisinde kodlar olmadığı için müdahale edemedim. Doğru kodların olduğu dosyayı da bulamadım.

Biraz fazla soru sordum ama detaylı destek olabilirseniz sevinirim.

https://mehmetortac.com
wmaraci
reklam

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
functions.php ile defer js uygulamanızı önermem. Sitenizde jquery.js varsa eğer bozulmalar, konsol hataları vs. ortaya çıkabilir. Aslında puanlar pek bir önem arz etmez Google'ın gözünde. Ben 80 puanlık bir sitede gördüğüm açılış hızını, 100 puan ile göremedim. Google'ın daha çok dikkat ettiği konulara odaklanırsanız sizin için daha iyi olur.

Tabii birde test yaptığınız lokasyon önemli. Sitenizi yerli hosting firmasından aldıysanız eğer ve Türkiye'ye hitap eden bir site ise, Kanada'dan veya Amerika'dan 6-7 saniyede açılması gayet normaldir. Ziyaretçileriniz de Kanada'dan, ABD'den gelmeyeceği için bunun sitenize hiçbir zararı olmaz.

Google'ın önem verdiği faktörleri web sitemde açıklamaya çalıştım eğer okumak isterseniz. :)

lastpavel lastpavel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad P** A**
  • Mesajlar 1146
  • Beğeniler 339 / 339
  • Ticaret 2, (%100)
bazı sitelerde tema yada farkı bir script nedeniyle defer yada minify vs gibi şeylerin açık olması site hızını yavaşlatır. Bunlar için manuel çalışılması gerekiyor.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al