lostyazilim
tr.link

Alexa sıralamasında ani çok büyük düşüşler neden olur?

9 Mesajlar 1.234 Okunma
lstbozum
tr.link

batustun batustun WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar, blog sayfamda Alexa verilerine göre düzenli olarak TR ve DÜNYA sıralamalarında yükselmeler yaşıyordum. Fakat yaklaşık 1 ay önce düşüşler yaşamaya başladım. Neredeyse günde 10.000 10.000 düşüşler yaşadım. Şu anda TR sıralamasında göstermiyor bile beni.

Yazdığım yazılar için günde saatlerce emek harcayıp bunca aydır didindikten sonra böyle bir düşüş çok moralimi bozdu. Üstelik sebebini bir türlü bulamadım.

Eğer neden olabileceğini bilen veya tahmin eden varsa, düşüncelerini benimle ve aynı sorunu çeken arkadaşlarla paylaşırlarsa çok sevinirim.

Excelde tuttuğum sıralama verilerinden bir kesit görseli de aşağıya koyuyorum.

URL: guzellikdenince . com

wmaraci
reklam

osidosi osidosi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek .
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 942
  • Beğeniler 5 / 362
  • Ticaret 0, (%0)
düşüş iyi bir şey :D yükselmek sıkıntı alexada...

neyse. alexa denen çöp siteyi takmayın derim, ne halt ettiği belli değil. zaten çöplüğünün farkındaki yeni yeni özellikler ekleyip tutunmaya çalışıyor onlarda.

ben mesela neredeyse aynı hitleri alırken global sıralamam 800/600k arasıydı. sonra birden 400k lere hatta 390k lara kadar düştü. hitim aynı, çıkış oranları, sitede durma süresi falan aynı duruyor. bu düşüş ne şimdi? önceden niye 700k larda duruyordum sürekli? mantıklı bir açıklaması tabii ki yok. google analitik tek istatistik aracınız olsun yeter.

sizde günlük alexa istatistiği tutacak kadar inanmışşınız :D yapmayın.

Escalous Escalous Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek (.*?)
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 1392
  • Beğeniler 421 / 799
  • Ticaret 4, (%100)
osidosi düşmekten kastı gerçekten düşmek (yani alexada yükselmek) verilerde bunu doğrular şekilde. Sizin yukselmenizin(alexada dusmenizin) mantıklı açıklaması (hit, oturum süresi vb. Oranlar stabil haldeyken yukseldiyse) diğer siteler trafik anlamında düşüş yaşamış olabilir.

Konu sahibi arkadaşımız içinse, bende alexayi çok onemsemesini önermem. kolayca manipüle edilen bir sistem. Alexa toolbar kullanmayı deneyin.

osidosi osidosi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek .
  • Konum Adana
  • Ad Soyad O** Y**
  • Mesajlar 942
  • Beğeniler 5 / 362
  • Ticaret 0, (%0)

Escalous adlı üyeden alıntı

osidosi düşmekten kastı gerçekten düşmek (yani alexada yükselmek) verilerde bunu doğrular şekilde. Sizin yukselmenizin(alexada dusmenizin) mantıklı açıklaması (hit, oturum süresi vb. Oranlar stabil haldeyken yukseldiyse) diğer siteler trafik anlamında düşüş yaşamış olabilir.

Konu sahibi arkadaşımız içinse, bende alexayi çok onemsemesini önermem. kolayca manipüle edilen bir sistem. Alexa toolbar kullanmayı deneyin.

alexa sıralamasında düşmek yazmış onu düzelttim. tekrar oku istersen. dediğim gibi hiç bir alakası yok, alexa saçmalıktan ibaret.

demin yazmayı unutmuşum. similarweb'i kullanın, az çok daha gerçekçi veriler ortaya koyuyor.
Javadanadam

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

xsafa xsafa Developer Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğr.
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 1234 / 463
  • Ticaret 19, (%100)
Alexayı önemsemiyorum ama günlük olarakda kontrol ediyorum :D hit artıyorsa alexa umrunuzda olmasın.

Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com

• Üyelik 05.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

osidosi adlı üyeden alıntı

düşüş iyi bir şey :D yükselmek sıkıntı alexada...

neyse. alexa denen çöp siteyi takmayın derim, ne halt ettiği belli değil. zaten çöplüğünün farkındaki yeni yeni özellikler ekleyip tutunmaya çalışıyor onlarda.

ben mesela neredeyse aynı hitleri alırken global sıralamam 800/600k arasıydı. sonra birden 400k lere hatta 390k lara kadar düştü. hitim aynı, çıkış oranları, sitede durma süresi falan aynı duruyor. bu düşüş ne şimdi? önceden niye 700k larda duruyordum sürekli? mantıklı bir açıklaması tabii ki yok. google analitik tek istatistik aracınız olsun yeter.

sizde günlük alexa istatistiği tutacak kadar inanmışşınız :D yapmayın.

:D Teşekkürler cevabın için. Fakat genel olarak ortada bir sıralama düşüşü olduğu için sorun ediyorum. Benim de hitlerim tüm istatistiklerim aynı. İstatistik tutmayı seviyorum ondan :)

• Üyelik 05.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

osidosi adlı üyeden alıntı

alexa sıralamasında düşmek yazmış onu düzelttim. tekrar oku istersen. dediğim gibi hiç bir alakası yok, alexa saçmalıktan ibaret.

demin yazmayı unutmuşum. similarweb'i kullanın, az çok daha gerçekçi veriler ortaya koyuyor.

SimilarWeb'de de aynı düşüşü gözlemliyorum :(

• Üyelik 05.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

Escalous adlı üyeden alıntı

Sağol tavsiyen için :)
Escalous

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 05.02.2019
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** Ü**
  • Mesajlar 9
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

xsafa adlı üyeden alıntı

Alexayı önemsemiyorum ama günlük olarakda kontrol ediyorum :D hit artıyorsa alexa umrunuzda olmasın.

Teşekkürler cevabın için. Hitim aynı seviyelerde diyebilirim ama sıralama da insanı düşündürtüyor illa ya :D:D

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al