Selamun aleyküm;
Bildiğiniz gibi .xyz domainler büyük bir patlama (popülerlik) yaşamıştı. Gördüğüm kadarıyla sonraları düşüşe geçmiş. Vaktimin çoğunu İnternette çok yoğun şekilde araştırmalar yaparak geçiyorum. Ve nerdeyse hiç xyz domain görmüyorum artık. Godaddy gibi domain değeri biçen araçlar da xyz uzantılara 100 dolar altı şeklinde değer biçiyor. (Normalde rez fiyatlı domainlere bile binlerce dolar değer biçerken). İlk çıktığında Xyz uzantısını en çok stoklayan ülke Türkiye'ydi galiba.
3 karakter xyz bir domain buldum. Çok bir anlamı yok projelendirmek istiyorum. Sizce etkili olur mu? Uzantının SEO'ya direk etkisi var mı yok mu hep tartışılagelmiştir. Fakat
hâlâ kullanıcılar uzantılara önem veriyor. Tıklama oranı düşük olunca haliyle Google da aşağılara iniyor. Dolaylı etkisi kaçınılmaz. Fikirleriniz neler. Almak ve projelendirmek mantıklı olur mu? •••.xyz şeklinde 3 karakter domain
Güncelleme: https://gez.xyz domainini almış bulundum :) tabi aldıktan sonra vakit ayırmayacağım galiba. İnşallah faydalı ve kaliteli bir site oluşturabilirim. Kısa ve anlamlı ama uzantısı beni karamsarlığa düşürüyor ve yenileme ücretleri dehşet pahalı