-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Selam arkadaşlar.
Aylık 250-300 bin görüntülenme alan ve 20 gb ftp ve 1gb mysql veriye sahip forum sitemi mevcut VDS sunucudan Netinternet VPS'ye taşıyacağım. Sunucu yönetimi konusunda henüz çok tecrübeli değilim ve tecrübeli bir arkadaştan yardım alacağım ama sizlere de danışmak istedim.
Forum altyapısı PHP üzerine. Sunucuyu aldığımızda Centos 7 üzerine Lamp kuracağım vs. Bunların dışında mutlaka yapılması gereken, dikkat edilmesi şeyler nelerdir? Muhtemelen bir de cpanel lisansı alacağım ama ücretsiz alternatiflere de bakıyorum. Teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem
-
-
Ad Soyad
U** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence google cloud a taşısan daha mantıklı olur 🙂 sadece bir öneri
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
1-) Vultr veya Digital Ocean veya Alibaba Cloud kesinlikle çok daha iyidir.Siteniz ciddiye alınması gereken bir hite sahip bu yüzden bu firmalar çok daha iyidir.
2-) LAMP önermem. Apache kullanılsa bile devri kapandı artık. Bilinçli olan büyük siteler dahil nginx veya openlitespeed çok çok daha iyidir Apache'den. Güvenlidir de ayrıca.
3-) mysql değil mariadb kurmalısınız.
4-) Kesinlikle panelsiz bir şekilde kurmalısınız. Gereksiz ram ve cpu tüketiminden kaçının.
Önerilerimiz bunlar eğer desteğe ihtiyaç duyarsanız lütfen çekinmeyin. Panelsiz nginx ve panelsiz openlitespeed, panelli ise Cyberpanel kurulumu yapıyoruz. Pek çok müşterimizin sitesini daha önce Vultr'a taşıdık. Ücretsiz 50$ kredi ile başladılar :)
Ekleme: (LEMP) Nginx kuracaksanız Ubuntu 18.04, openlitespeed kuracaksanız ise centos7x öneririm.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
technical expert
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Neden VDS den VPS ye taşıyorsunuz ? Maliyet yüzünden mi ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
P** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Digital Ocean tavsiye ederim ama sisteme kaydettiğin kredi kartında bir sorun olursa ödeme periyodunda siteni askıya alıyorlar ve bildiğim kadarıyla önden topluca ödeme izin vermiyor bende alacaktım ama bu özelliği sebebiyle vazgeçtim. Tavsiyem 10 dolarlık 2 gb vultr vps dir. Fransa lokasyonu türkiyeden girişe çok iyi tepki veriyor. Ayrıca sunucu konusunda uzman birine kurdurursan bu gibi firmalarda sorun yaşaman çok zor. Yani destek kaydına gerek bile duymazsın.
Escalous
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
(.*?)
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Lamp kurulum çok hantal olacaktır. Nginxe hakim değilseniz lempde yorucu olacaktır.
Öğrenirim diyorsanız panelsiz olarak lemp kullanmanızı tavsiye ederim. İnternette, özellikle yabancı forumlarda olsun, bloglarda olsun sayısız kaynak var. Bir çok sorunuzada stackoverflow da cevap bulabilirsiniz.
Yok ben o kadar uğraşamam dersen Plesk veya CyberPanel öneririm.
CyberPanel gayet stabildir ve alt yapı olarak openlitespeed kullanır, ram olarak ortalama 350-400mb kullanıyor. Disk alanı olarak fazla bir yer kaplamıyor.
2 GB ram li, 50gb disk li digitalocean, Vultr gibi yerlerden alacağınız vps gayet yeterli olacaktır.
İnce ayar olarak ise çok fazla birşeyi yok, PHP ayarlarını yaparsınız yazılımınıza göre. Modsecurity, firewall gibi kısımları halledersiniz gayet randımanlı kullanırsınız. Önerim digitalocean vps + cf kullanmanız.
Yok kardeşim ben bunlarlada uğraşmak istemiyorum derseniz ücretli olarak hem destek, hem kurulum, taşıma işlemlerini yaptırabilirsiniz. Yardımcı olabilirim
Escalous
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
(.*?)
-
-
Ad Soyad
A** Ş**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Hocam panelsiz kullanımda ssh ile giriş yapıp sürekli kod ile işlem yapmanız gerekecek.
Panelli kullanıma cpanelden aşikarsınızdır zaten. Daha kolaydır. Ücretli, ücretsiz panelleri ücret ayrımı yapmadan sıralarsak bence CyberPanel ilk 5in içinde çok rahat yer alacaktır. Diğer ücretsiz panellerden çok daha iyiyken, sunucuyuda yormayacaktır.
Gereksiz bileşenlerden ayrılmıştır. 2 adet paneli bulunur, openlitespeed paneli ve kendi kontrol paneli. OpenLiteSpeed paneli ek konfigürasyon işlemleri için kullanılır. Kendi panelinden domain ayarlama, db ayarlama gibi klâsik işlemleri yaparsınız.
PHP 7.3den 5.3e kadar tüm PHP sürümleri yüklü gelir ve siz seçersiniz. Keep alive özelliklerini de açabilirsiniz.
Yani size önerim şiddetle CyberPanel