page1-2-3 kısımları için kullanıyoduk ama başka bir çare bulmak gerek sanırım. Ayrıca opencart sitesi olanların çok daha büyük sorun yaşayacağı bir durum gibi gözüküyor. yilmaz70 hocam sizin görüşünüz nedir?
Açıkçası ben hiç bir zaman (admin dışında) sayfa ya da linke noindex uygulamadım.
Google istediği yere zaten erişiyor ve istediği yeri indexliyor. Bizden nezaketen izin istiyordu sadece. Yani bana kapalı olmayın ben zaten görüyorum, bu yüzden artık sizinle uğraşamayacağım bundan böyle gereksiz yere no demeyin dedi artık:)
Meta etiketleri içerisinde belirtebilirsiniz noindexleri. https://support.google.com/webmasters/answer/93710
Kaynakta ise biz zaten gereksiz sayfaları indexten kaldıracağız demeye getirmiş aslında.
En basiti Search Console da url kaldır aracını kullanabilirsiniz demiş. Yani artık kendiniz istemediğiniz linkleri bir zahmet kaldırın bizi meşgul etmeyin diyor :)
Tüm bunlar google efendinin mobil indexe ağırlık vermesi ile başladı. Özellikle backlink algoritması fena değişti. Bir de Muller biz bir şey yapmadık, siteler kendi kendine bu hale geldi demeye getirdi Twitter da idi sanırım. Şaka gibi yahu:)
Spam skoru yüksek olan sitelerden alınan backlinkler nedeni ile bir çok sitede feci bir düşüş mevcut. Backlinklerinizi mutlaka kontrol edin derim. Gereksiz sayfa indexleri son derdiniz olsun.
Site açtığınızda hemen indexlemeye çalışmayın. Tüm linklerinizi kontrol edin. Artık 404 sayfalarından tamamen nefret etmeye başladı çünkü google.