lostyazilim
tr.link

Bu Nasıl Mümkün Olabilir? | Google Search Console

5 Mesajlar 828 Okunma
acebozum
tr.link

ProDesigner ProDesigner Software Life Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web Designer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad U** A**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 43 / 89
  • Ticaret 0, (%0)
Dün japonca index saldırısı aldığımı bir konu açarak belirtmiştim.Sitemdeki tüm dosyaları temizledim wordpress'i yeniden kurdum ve bunun gibi birçok işlemle virüsü kaldırdım.
Fakat bugün google search console'da gezinirken bir japon mailinin kendine YÖNETİCİ! yetkisi verdiğini gördüm.

Hâlâ şoktayım.Mail hesabıma nasıl erişebiliyorlar? Mailime gelen bir uyarı görmedim.

Bana verdikleri indeks içerisinde mağaza siteleri bulunuyordu.Yani benim sitem üzerinden **************lık yapmaya çalışmışlar.

Ek olarak sorum : Tüm indeksleri google url kaldırıcısı ile tüm siteyi sildim.Yeniden indeks alabilir miyim kısa süre içerisinde ?

elektronikssl
webimgo

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Bir kaç ay önce smtp mail eklentisi nedeni ile açıklardan yararlanarak virüs yerleştirilme işlemi oldu ve aynı dediğiniz şekilde yönetici yetkisi aldılar.

Açıkçası temizleme işlemi yapılabiliyor sorunsuz ancak ben sıfırdan wp kurulumundan yanayım. Mevcut içeriklerin yedeğini alarak yeni bir site kurulum sonrasında içerikler aktarılarak yayına devam edebilirsiniz.

İmzanızdaki site ise hem Yoast hem Rank Math eklentilerini kullandığınız görülüyor. Rank Math yüklendikten sonra Yoast aktarması yapılır ve sonra Yoast silinmesi gerekir.

Ama sıfırdan site kurulumunda zaten direkt Rank Math yüklemeniz daha iyi olacaktır.

Search console da tüm siteyi silmeniz biraz talihsizce bir işlem olmuş maalesef. Bir daha böyle bir durumla karşılaşırsanız asla yapmamanız gereken bir işlemdir. Sadece index alan virüslü linkleri kaldırmalısınız.

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web Designer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad U** A**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 43 / 89
  • Ticaret 0, (%0)
yilmaz70 Hocam 8.000 üzeri indeks elle nasıl kaldırılır ki? İlk başta denedim ve cidden yapılamayacak bir işlemdi.

Peki indeks almada sıkıntı yaşar mıyım ? Site zarar görmüş oldu mu search console'dan kaldırmam?

xsafa xsafa Developer Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğr.
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 1234 / 463
  • Ticaret 19, (%100)
Wordpress pişmanlıktır geçmiş olsun

Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 05.04.2019
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Web Designer
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad U** A**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 43 / 89
  • Ticaret 0, (%0)
Wordpressle alakalı mıdır bilmiyorum ama wordpress kullanmadığım hiçbir sitemde sorun yaşamıyorum sadece bu sıkıntı çıkarıyor.
Ama özel script ile etki alanı çok dar oluyor.

Bazı arkadaşlar sorumu cevaplarsa çok sevinirim;
Google Search Console bir daha index atmayacak mı siteme?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al