-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Designer
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Dün japonca index saldırısı aldığımı bir konu açarak belirtmiştim.Sitemdeki tüm dosyaları temizledim wordpress'i yeniden kurdum ve bunun gibi birçok işlemle virüsü kaldırdım.
Fakat bugün google search console'da gezinirken bir japon mailinin kendine YÖNETİCİ! yetkisi verdiğini gördüm.
Hâlâ şoktayım.Mail hesabıma nasıl erişebiliyorlar? Mailime gelen bir uyarı görmedim.
Bana verdikleri indeks içerisinde mağaza siteleri bulunuyordu.Yani benim sitem üzerinden **************lık yapmaya çalışmışlar.
Ek olarak sorum : Tüm indeksleri google url kaldırıcısı ile tüm siteyi sildim.Yeniden indeks alabilir miyim kısa süre içerisinde ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bir kaç ay önce smtp mail eklentisi nedeni ile açıklardan yararlanarak virüs yerleştirilme işlemi oldu ve aynı dediğiniz şekilde yönetici yetkisi aldılar.
Açıkçası temizleme işlemi yapılabiliyor sorunsuz ancak ben sıfırdan wp kurulumundan yanayım. Mevcut içeriklerin yedeğini alarak yeni bir site kurulum sonrasında içerikler aktarılarak yayına devam edebilirsiniz.
İmzanızdaki site ise hem Yoast hem Rank Math eklentilerini kullandığınız görülüyor. Rank Math yüklendikten sonra Yoast aktarması yapılır ve sonra Yoast silinmesi gerekir.
Ama sıfırdan site kurulumunda zaten direkt Rank Math yüklemeniz daha iyi olacaktır.
Search console da tüm siteyi silmeniz biraz talihsizce bir işlem olmuş maalesef. Bir daha böyle bir durumla karşılaşırsanız asla yapmamanız gereken bir işlemdir. Sadece index alan virüslü linkleri kaldırmalısınız.
xsafa
Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Bilgisayar Müh. Öğr.
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Wordpress pişmanlıktır geçmiş olsun
Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Designer
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Wordpressle alakalı mıdır bilmiyorum ama wordpress kullanmadığım hiçbir sitemde sorun yaşamıyorum sadece bu sıkıntı çıkarıyor.
Ama özel script ile etki alanı çok dar oluyor.
Bazı arkadaşlar sorumu cevaplarsa çok sevinirim;
Google Search Console bir daha index atmayacak mı siteme?