-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Webtekno ya bakıyorum neredeyse tüm haberleri telifli sitelerden çekiliyor. Bu kadar çok çeşitli haberin tek tek telifini ödediklerini zannetmiyorum. Biz yapsak ertesi gün davalık oluruz. Bu işin bir açığı varda ben mi bilmiyorum diye düşünmeye başladım. Var mı fikri olan?
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Yok
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Aynı ajans üzerinden haber alıyor olabilirler
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Yok hocam kaynak olarak gösterdiği sitelerin kullanım şartlarına baktığımda hep aynı şeyle karşılaştım baktığım her kaynak site yeniden dağıtılamaz şeklinde belirlemiş koşulları
Yanı demek istediğim ajans üzerinden değil direk web sitelerinden çekiyorlar haberi. Tabi ajanstan çektikleride vardır illaki çok detaylı incelemedim
EfeCetin
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Altta kaynak gösteriyorlar .
Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Google news kaydı olan siteler kolay kolay telif yemez bildiğim kadarıyla
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
News kaydı ile telifin arasında ki bağ nedir? Youtube gibi google aracımı oluyor acaba?
Kaynak göstermek telife çare değil ki hocam
Mfa
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Mezun
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Haber sitelerinin %100 özgün olması imkansız. Anlık gelişmeler, son dakikalar vb haberler giriliyor. Bunun dışında haber değeri taşıyan herhangi bir olay anlatılırken yorum değil gözleme dayalı olacağı için nerdeyse birebir aynı şeyler yazılması gerekiyor zaten. Bunun dışında haber ajanslarına abone olup haber çekilebildigi için her halükarda HABER SİTELERİNDE kopya içerik olacak bundan kaçış yok. Google da Google news, yani haber sitelerine bu zaruretten dolayı farklı muamele yapıyor. Haberin doğası bu. Onun için haber siteleri bütün kategorilerde çalıntı içerik yazsa bile Google'da en üst sırada çıkarlar. Kopya içerik veya telif hakkı gibi şeylere takılmazlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Sanırım demek istediğim yanlış anlaşıldı. (Ç)alıntı içerik vs değil demek istediğim. Bahsettiğim şey karşıda ki kişinin yasal haklara sahip olması.
Örneğın anadolu ajansının haberlerini abonelik almadan yayınlarsanız aa ya ait olan telif hakkının bedeli ödenmediği için dava açılabilir. Bu davalardan nasıl kaçıyor bu adamlar. 1 ı fark etmese diğeri fark eder elbet fark eden olmuştur bence.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
çay ocağı işletmecisi
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Konuyu takipteyim arkadaşın bahsettiği içeriğin alıntı olup olmaması değil içeriğin gerçek sahibinin bu duruma nasıl ve hangi koşullarda müsade ettiğidir
Bilen söylemez, söyleyen bilmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web & Medya
-
-
Ad Soyad
T** H**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
En açıkça şöyle de diyebiliriz; Creative commons lisansına bağlı olmayan telif hakkı sahibi olan bir siteden yasal yollarla haber vermeden içeriği almanın yöntemi nedir?
Evet sanırım böyle bir yöntem yok. Fark etmezlerse yaşadın fark ederlerse yandın.
Yine de Webtekno gibi bir sitenin böyle bir risk alacağını sanmıyorum.