-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Okul Okuyorum
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba dostlar benim elimde domain var ve kazancımın olmasını istiyorum fakat ne yapacağıma karar veremedim içerikleri belirledim genel olarak teknoloji, siber güvenlik, bilgisayar, donanım vb. konularla ilgili olacak fakat bu site için bir blog mu açmalıyım yoksa forummu açmalıyım? blog açarsam blogger nasıl ? forum açarsam mybb nasıldır ? seo konusunda blogmu daha iyi forummu ? forumdanmı daha çok kazanç elde ederim yoksa blogdanmı? bu sorular aklıma takıldı yardımlarınızı bekliyorum :)
iyi forumlar...
Bipixel
Vicdanın senin kıblendir.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kıdemli SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
57, (%100)
Eğer moderatör yoksa blog tarafı daha mantıklı :) .
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Forumculuğu çok seviyorum ama 2014-15 e doğru tamamen bittiğine inanıyorum. Wmaraci gibi istisna forumlar var elbette. Ancak buradakilerin çoğunun işi bilgisayarla ilgili olduğu için, üyelerinin çoğunun bilgisayarı var; takılıyorlar, yardımlaşıyorlar. Ama genele baktığında artık pek çok evde bilgisayar diye bişey yok herkeste telefon. Telefondan da o forum hissi tam yaşanmıyor bence. Burada konu açarız ve bazen günlerce bekleriz bilgiye ulaşmak için, bilen biri gelsin diye. Bazen sorduğumuz konuyu hiç bilen yoktur kimse cevap veremez. Telefonda her şey hızlı ilerlerken, dünya bilgiye çok daha hızlı ulaştırırken insanları, forumculuk yavaş kalıyor. Blog diyorum o yüzden. (Ama bu yavaşlıkta bir güzellik var, bilginin değerini anlıyorsun, paylaşıyorsun. İnsanlar artık poşet çay derdinde, biz ise forum severler olarak demleme çay sevenleriz diye düşünüyorum :) )
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Reklamcılık
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Blog kardeşim, forum işi sıkıntılı yok ziyaretçi üye topluycan vesaire vesaire, ama blog oldumu al ordan burdan yazıyı değiştir boyala cilala gönder postaya.
www.izmirdetabelareklam.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
R** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Forumların eski tadı kalmadı maalesef bitti sayılır. Blog yapmanda fayda var diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
Ü** O**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Her ikiside bitik. Milyon blog, milyon forum var. Önemli olan hangisinde aralarından sıyrılabileceğine inanıyosun ve nereye kadar gücün var. Kendine bunu sor derim.
Gglog
bloglara frm kurmayın!
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
K** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bence blog ve zaten genel forum düşünüyorsan hiç bulaşma. Olmayan bişeyin forumunu kurarsan belki iş yapar.
Little things affect little minds.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
işçi
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Açacağınız forum çok spesifik konular içermiyorsa veya belli bir kitleye hitap etmiyorsa (wmaraci, *** vs vs gibi) başarı şansı maalesef düşük. "genel olarak teknoloji, siber güvenlik, bilgisayar, donanım vb. konularla ilgili olacak" demişsiniz, bu kategorilerde ileri düzeyde bir paylaşım yapmayacaksanız (özellikle copy-paste veya yabancı sitelerden çeviri yapıp yayınlamak vs saymıyorum bile) başarı şansınız yine düşük, çünkü bu alanda tekel olmuş 5-10 site var saat başı makale yayınlıyorlar, bunlarla rekabet şansınız var mı? ekibiniz var mı? devamlılık sağlayacak mısınız yoksa 15-20 makale yayınladıktan sonra sıkılacak mısınız? önce bunları bir sorgulayın kendi kafanızda....
Yanlış anlaşılmasın amacım hevesinizi kırmak değil, iyi etüt edin ki zamanınızı ve emeğinizi boşa harcamayın.... teknoloji sitesi olur, tarım sitesi olur, inovasyon vs vs vs her şey olur yeter ki devamlılık olsun...
Başarılar diliyorum...
2 kişi bu mesajı beğendi.