-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web Designer
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bildiğiniz üzere youtube premium Türkiye'ye açıldı ve 3 ay boyunca ücretsiz.
Reklam falan izlemiyorsunuz.
Bu şekilde olunca ben ve çevrem de 3 aylık aboneliği aktifleştirdik.Yani binlerce kişi 3 ay boyunca reklam izlemeyecek.
Peki Youtube bunu nasıl yapabiliyor? Kullanıcılarının çoğu Premium'u deneyecektir 3 ay boyunca ve bu da kazancın azalması demek.(Reklam kitlesinin azalması vs.).
Ayrıca biz burada içerik üretiyoruz ve Youtube Premium'u aktifleştirerek benim videomda reklam gösterilmemesi yani para kazanılmamasına neden oluyor.Bize bir ücret ödemesi gerekmez mi sizce?
( Burayı mizah amaçlı söylüyorum.Demek istediğim; basit bir şey değil premium özelliği.)
-
-
Yaş/Cinsiyet
20 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** L**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Mekanın sahibi youtube hocam, istediğini yapma hakkı var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Reklam konusunda birçok reklam önleyici mevcut zaten bu bile Youtube üzerinden para kazanma oranını düşürüyor.
Bana kalırsa burdaki amaç kitlenin etki ve tepkisini ölçmek buna göre yol alacaktır. Youtube yakında aylık veya yıllık abonelik sisteme geçer diye düşünüyorum.
drmd
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google kendi ayağına sıkıyor bence. Facebook ne yaptı etti bitirdi kendini. Sıra Youtube'ta. İnstagram da beğenileri kaldırıyor. Bakalım ne olacak...
Yazı ağırlık tema arıyorsanız PM.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Öncelikle abonelik sistemi çok daha fazla kazandırıyor çünkü sürekli bir para akışı demek netflixi örnek alalım abonelik değilde dizi başı para ödeme olsa bu kadar kullanılır mıydı? Abonelik olduğu için aylık cüzi miktarda para vermek çok zorumuza gitmiyor internette korsan yayınlayanlar olmasına rağmen netflix almamızın sebebide bu. Deneme kullanım bir pazarlama stratejisidir bunu hemen hemen her firma yapıyor ve gereklide çünkü seni içine alıp gerçekten sevdirmeli kimse denemeden para vermek istemez. Youtube adblock kullanan kullanıcılar sayesinde zaten yeterli karı elde edemiyordu bu şekilde adblock kullanan kullanıcıları cüzi miktarla premiuma yönlendirebilirse adblock dan kazanamadığı para buradan kazanabilir. Belki böyle bir düşünceleri olabilir ben kullanır mıyım? Hiç sanmıyorum 3 aylık deneme sürümü olmasına rağmen aktifleştirmedim ilgimi çekmediği için. Kullanmayan genede kullanmıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.