Yazımı tamamıyla dürüstçe hem bilgi alışverişi olması amacıyla hem de biraz sitem ile yazacağım. Şimdi bilindiği üzere Google Türkiye'nin en çok kullanılan arama motoru! Web site sahipleri benim gibi düşünüyor mu bilmiyorum ama bu Google sürekli olarak saçma sapan haber sitelerinin bütün yazılarını öne çıkarmakta ısrarcı davranıyor. Örnek olarak seo çalışmalarının yapılması gerektiğini öne süren Google yapılan seo çalışmaları sonucunda web sitelerini ödüllendireceğine bence cezalandırıyor.
Örnek olarak benim kendi web sitem= https://www.ilerikafalar.com
Bu benim sitem. Gerekli çalışmalarımı yapıyorum. Sitemde bulunan bütün içerikler özgün! Hani Google'ın 1 numaralı yalanı var ya işte o!
1. Özgün İçerik Yalanı
Özgün içerik oluşturmanın öneminden bahseden Google'ı anlayabilmek mümkün değil. Özgün içerik oluşturuyorsun ancak 5 yıl önce yazılmış ve en son 5 yıl önce güncellenmiş bir içerik senin her zaman önünde oluyor. Diyeceksiniz ki e diğer türlü de bir içerikle adamın önüne geçeceksek diğer sitelere haksızlık olmaz mı? Elbetteki olur derdim öne geçmek veya ilk sayfa sorunu da değil. Ancak ilk sitelerin içeriklerini incelemenizi istiyorum. Örnek olarak: "korku filmi önerileri" diye bir anahtar kelimesinde ilk sayfada çıkan bir haber sitesi:
https://www.sabah.com.tr/galeri/kultursanat/iste-2018in-en-iyi-korku-filmleri/2
Nasıl olabiliyor. Anahtar kelimelerin neredeyse hiç kullanılmamış. O zaman Google nasıl özgün içerik isteyebiliyor. 3 fotoğraf koyup altına 3 satır filmi özetleyip bizi neden en ön sıraya Google bir türlü almıyor.
Birde anahtar kelimelerini böyle bodozlama kalın yapıp da belirten siteler hiçbir anahtar kelime seçimi yapmamalarına rağmen en ön sıralarda yer alan o siteler?
2. Anahtar Kelime Yalanı Uyumlu Kullanımı
Uyumlu anahtar kelime kullanımının önemini bilmeyen yoktur. Peki sorarım sizlere içeriğin ilk paragrafında adeta anahtar kelime saldırısı düzenleyen web siteleri spam cezası neden almıyor.
NOT: Çünkü Google asla Türkiye pazarını önemsemiyor!
3. Neden Google Yardım'da Google Çalışanları Bizimle İlgilenmiyorlar?
Öncelikle her konuda makaleyi cidden okudum. Gerçekten de seo anlamında gerek ilgim alakam olsun bence (bana göre) bilgiliyim. Elbette eksik olduğum alanlar çok fazla! Ancak bunları dahi sorma şansımız yok! Google işte şu algoritmasıyla şunu değiştirdi diye Forumda üç beş kişi var onlarla konuşup tamam dur düzelteyim diyorsun. Ardından düzenleme sonucu siten tekrar indexlendiğinde hop şok etkisi geliyor. Gene aldın mı babayı?
4. Google Reklamlar
Bu olaya saygım büyük Google'a o kadar para verdikten sonra her site birinci sırada çıkmayı hak eder. Ancak bütün bunlara rağmen Google eğer ki SEO'nun öneminden içeriğin kalitesinin artması için bu uygulamaya geçtiklerini söylüyorsa burada ciddi bir hata vardır. Reklam almış siteler parayla önünüze geçebilir. Ancak sen emek veriyorken ve bu kadar ciddi uğraşlar sağlıyorken senin siteni ilk 50'ye bile almayan Google git gide bence gözden düşmeli.
5. Türkiye'nin Arama Motoru YANİİ
Tamam madem başka motorlara yönlenelim dediniz ama kusura bakmayın da ... geçersiniz. Ülke de millet vatan dedin mi her şey savunulur ama asla bize ait olan gerçekten bize fayda sağlayacak şeyler bu ülke de kullanılmaz. Yabancı malı bizim için her zaman en iyisidir.
6. Backlink Yalanına Hazır Olun
Sosyal medya ve Backlink üzerine yazılmış o kadar çok içerik bence şu yüzden yazılıyor. Örneğin sayfasına günlük 5000 tekil hit sağlayan bir sayfa bu sayede insanların tanıtım yazılarını satarak para kazanmak istiyorlar. Bu yüzden backlink yalanı uyduruluyor. Bir kere haber siteleriyle uğraşmayı deneyin gerçekten tavsiyem. Hani sitelerde bir yalan vardır. Rakibinizin anahtar kelime gücünü inceleyin diye!
7. Anahtar Kelime İnceleyin Yalanı Rekabet Bakıyoruz Ya
Bakın şimdi rekabet inceliyoruz. 1000 kelimelik bir içerikte %1-4 arası anahtar kelime kullanımından bahseden bütün seo uyumlu makale nasıl yazılır siteleri inceleyelim mi haber sitelerini! İşte cevap: Haber sitelerinde sizin bulabileceğiniz bir rekabet kelimesi yok! Neden mi? Çünkü bu adamlar öyle bir rekabet ağı oluşturmuşlar ki sizin sitenize asla bir kelime dahi düşmeyecek. Adamların içeriklerinde "korku filmi önerileri" ana anahtar kelime olmasına rağmen bir kere yer alıyorken sen özene özene yazdığın içerikte çeşitli destekleyici anahtar kelimelerle birlikte yazını hazırlıyorsun. Ancak Google gene şaşırtmıyor ve seni geri sıralarda hatta ana anahtar kelimende sıralamaya bile giremediğini sana izlettiriyor.
8. Kısacası Benim Sorum Şu?
Sizce bu dediklerim mantıklı mı? Yoksa yanlış olduğum noktalar mı var? Açıkçası yol gösterecek bu işte yükselmeme yardımcı olacak kişiler var mı? Varsa Bana yardım edebilirler mi?
Okuyanlara sabırları için teşekkür ediyorum. ÇILDIRDIM. GOOGLE ÇILDIRTIYOR!