-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
seo
-
-
Ad Soyad
H** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bir gözlemimi paylaşacağım Herkes tanımadığı kişilere yeri geliyo burdan yeri geliyor sitelerden özel yazılım script yazdırıyor ama 1 kod ile hayatının kayacağını bilmiyor. Neler duyuyoruz gizli kodlar, virüsler, gizli yönlendirmeler.. sadede gelelim: birisine kod script yada site yazdirilip içinde kötü amaclı bir kod yada program yafa düzenek olup olmadığınizdan nasıl emin oluyorsunuz? Kullandığınız bir program var mı bunun için?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Sercans
www.sercansevincer.com.tr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Wordpress Developer
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben de merak ettim bak şimdi. rez+
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Shell için github üzerinden shell detector bulabilirsiniz, anti-virüs programları kodlarda ki bazı virüsleri teşhis edebiliyor ben bitdefender kullanıyorum wp temaları üzerinde trojen, backdoor ve reklam virüslerini bulabiliyordu. Tabii ki en sağlamı kodlardan anlıyorsanız incelemektir ve yazdırırken şifresiz olarak yazmasını istemelisiniz.
>_<
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Tüm dosyalarınızı zip haline getirin ve ardından
https://www.virustotal.com/gui/home/upload adresine gidip taratın. Eğer bir virüs veya benzeri bir durum var ise belli olur.
Ben buna da güvenemem derseniz cloudflare kullanabilirsiniz.
Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
seo
-
-
Ad Soyad
H** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Kodlardan anlamıyorum, tek seçenek en bilinen temaları kullanmak ama bazen yeterli olmayabiliyor dolayısıyla özel yazılım yazdırmak gerekebiliyor ama güven probleminden dolayı bir türlü cesaret edemedim. Bitdeferderi deneyeceğim. Şifresiz olarak yazdırmak ne demek?
-
-
Yaş/Cinsiyet
20 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
I** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Plesk panel kullanıyorsanız direk uyarı veriyor. Geçenlerde lisanslı Jannah temama virüs bulaştı ve veritabanına kadar ulaşılmış. Bir domainimde ikinci domainime de virüs bulaşmış. Daha sonra virüsler silindi ve bir daha böyle bir durum yaşanmaması için ücretli eklenti kurdurmak zorunda kaldım. Kısacası Plesk panelin virüsleri bulan programı var, oradan kendisi otomatik tarama yaparken bulup sizi hemen uyarıyor. gizli kodlar, virüsler, gizli yönlendirmeler.. vs'yi elle değil programla hemen bulabiliyorsunuz Pleks'de. Ayrıca script vs yazdırırken kurumsal bir firma ile çalışırsanız böyle bir tedirginlik vs yaşamazsınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
seo
-
-
Ad Soyad
H** P**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Faydalı bilgiler için teşekkürler pleks ı deneyeceğim. Ben de biliyorum tabi kurumsal firma ile çalışmayı ama çocuk oyuncağı gibi siteler için bile özel yazılım deyip 5-6 binden aşağı fiyata çalışmıyorlar. Bir siteye 5 bin vermek koyuyor resmen ben de mücadele ediyorum vermemek için. Freelence e de güvenemiyordum ama burdaki bilgilerle yeneceğim galiba ilk defa
cliaweb
Web Hosting Sağlayıcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Hosting Sağlayıcısı
-
-
Ad Soyad
R** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Merhaba
sevdabiratesPlesk ile gelen imunify, bash linux tarafında tarama için maldet, cpanel, directadmin, cwp de olan veya manuel kurup kullanabileceğiniz clamav antivirüs uygulamaları mevcut. Bu uygulamalardan birini kurarak dosyalarınızı sunucu ortamında taratabilirsiniz.
İyi çalışmalar dileriz.
Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39