lostyazilim
tr.link

Web site güven problemi

18 Mesajlar 2.898 Okunma
acebozum
tr.link

sevdabirates sevdabirates WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 150 / 55
  • Ticaret 1, (%100)
Bir gözlemimi paylaşacağım Herkes tanımadığı kişilere yeri geliyo burdan yeri geliyor sitelerden özel yazılım script yazdırıyor ama 1 kod ile hayatının kayacağını bilmiyor. Neler duyuyoruz gizli kodlar, virüsler, gizli yönlendirmeler.. sadede gelelim: birisine kod script yada site yazdirilip içinde kötü amaclı bir kod yada program yafa düzenek olup olmadığınizdan nasıl emin oluyorsunuz? Kullandığınız bir program var mı bunun için?
orderinn

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

Sercans Sercans www.sercansevincer.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Wordpress Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 330
  • Beğeniler 100 / 63
  • Ticaret 0, (%0)
Ben de merak ettim bak şimdi. rez+

Philosopher Philosopher We are all Philosophers Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 22 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 259
  • Beğeniler 186 / 117
  • Ticaret 0, (%0)
Shell için github üzerinden shell detector bulabilirsiniz, anti-virüs programları kodlarda ki bazı virüsleri teşhis edebiliyor ben bitdefender kullanıyorum wp temaları üzerinde trojen, backdoor ve reklam virüslerini bulabiliyordu. Tabii ki en sağlamı kodlardan anlıyorsanız incelemektir ve yazdırırken şifresiz olarak yazmasını istemelisiniz.

>_<

SENibrahim SENibrahim ibocum Kullanıcı
  • Üyelik 22.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad İ** Ş**
  • Mesajlar 4598
  • Beğeniler 1727 / 1541
  • Ticaret 15, (%100)
Tüm dosyalarınızı zip haline getirin ve ardından https://www.virustotal.com/gui/home/upload adresine gidip taratın. Eğer bir virüs veya benzeri bir durum var ise belli olur.

Ben buna da güvenemem derseniz cloudflare kullanabilirsiniz.

Herkez hata yapabilir, pardon herkes. | ibocum.com
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 150 / 55
  • Ticaret 1, (%100)
Kodlardan anlamıyorum, tek seçenek en bilinen temaları kullanmak ama bazen yeterli olmayabiliyor dolayısıyla özel yazılım yazdırmak gerekebiliyor ama güven probleminden dolayı bir türlü cesaret edemedim. Bitdeferderi deneyeceğim. Şifresiz olarak yazdırmak ne demek?

Philosopher Philosopher We are all Philosophers Kullanıcı
  • Üyelik 05.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 22 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 259
  • Beğeniler 186 / 117
  • Ticaret 0, (%0)

sevdabirates adlı üyeden alıntı

Kodlardan anlamıyorum, tek seçenek en bilinen temaları kullanmak ama bazen yeterli olmayabiliyor dolayısıyla özel yazılım yazdırmak gerekebiliyor ama güven probleminden dolayı bir türlü cesaret edemedim. Bitdeferderi deneyeceğim. Şifresiz olarak yazdırmak ne demek?

Mesela türk tema yapımcıları genelde lisans kırılmasın diye functions.php dosyasını ioncube ile şifrelerler bu sayede içeride ne yazdığının bir farkında olmazsınız. Daha önce yaptırtmadım ama özel olarak yaptırırsanız şifresiz olması gerekir diye düşünüyorum.
sevdabirates

kişi bu mesajı beğendi.

>_<

ibrahimdrms70 ibrahimdrms70 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.07.2019
  • Yaş/Cinsiyet 20 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Karaman
  • Ad Soyad I** D**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 0 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Plesk panel kullanıyorsanız direk uyarı veriyor. Geçenlerde lisanslı Jannah temama virüs bulaştı ve veritabanına kadar ulaşılmış. Bir domainimde ikinci domainime de virüs bulaşmış. Daha sonra virüsler silindi ve bir daha böyle bir durum yaşanmaması için ücretli eklenti kurdurmak zorunda kaldım. Kısacası Plesk panelin virüsleri bulan programı var, oradan kendisi otomatik tarama yaparken bulup sizi hemen uyarıyor. gizli kodlar, virüsler, gizli yönlendirmeler.. vs'yi elle değil programla hemen bulabiliyorsunuz Pleks'de. Ayrıca script vs yazdırırken kurumsal bir firma ile çalışırsanız böyle bir tedirginlik vs yaşamazsınız.
sevdabirates

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.09.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek seo
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** P**
  • Mesajlar 282
  • Beğeniler 150 / 55
  • Ticaret 1, (%100)
Faydalı bilgiler için teşekkürler pleks ı deneyeceğim. Ben de biliyorum tabi kurumsal firma ile çalışmayı ama çocuk oyuncağı gibi siteler için bile özel yazılım deyip 5-6 binden aşağı fiyata çalışmıyorlar. Bir siteye 5 bin vermek koyuyor resmen ben de mücadele ediyorum vermemek için. Freelence e de güvenemiyordum ama burdaki bilgilerle yeneceğim galiba ilk defa

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba sevdabirates

Plesk ile gelen imunify, bash linux tarafında tarama için maldet, cpanel, directadmin, cwp de olan veya manuel kurup kullanabileceğiniz clamav antivirüs uygulamaları mevcut. Bu uygulamalardan birini kurarak dosyalarınızı sunucu ortamında taratabilirsiniz.

İyi çalışmalar dileriz.

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39

Sercans Sercans www.sercansevincer.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Wordpress Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 330
  • Beğeniler 100 / 63
  • Ticaret 0, (%0)

sevdabirates adlı üyeden alıntı

Faydalı bilgiler için teşekkürler pleks ı deneyeceğim. Ben de biliyorum tabi kurumsal firma ile çalışmayı ama çocuk oyuncağı gibi siteler için bile özel yazılım deyip 5-6 binden aşağı fiyata çalışmıyorlar. Bir siteye 5 bin vermek koyuyor resmen ben de mücadele ediyorum vermemek için. Freelence e de güvenemiyordum ama burdaki bilgilerle yeneceğim galiba ilk defa

Her işin bir emeği var şirket sahipleri mecbur o fiyattan yapmak zorundalar vergi, çalışan, sigorta vs biraz empati yapmak lazım bence bu konuda. Evet fiyatlar pahalı katılıyorum fakat burası Türkiye

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al