lostyazilim

Bir site yazilarimi kaynak gostererek yayinliyor. Sorun olur mu?

20 Mesajlar 2.393 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

prognostic prognostic WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 4 / 42
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaslar merhabalar.Bir site benim içeriklerimi beğendiğini ve ara ara benim sitemi kaynak göstererek yazıları yayimlamak istedigini söyledi.Bu site de benim siteme göre da pa olarak Alexa olarak kat kat daha iyi.Benim için bir sıkıntı olur mu bu durum? Yardımcı olursanız çok sevinirim

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Kaynak göstermesi birşey ifade etmez. Eğer yazınızı yayınlayan site sizin sitenizden daha fazla ziyaretçi çekiyorsa bu sizin zararınızadır. Tek faydası backlink almış olursunuz.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

ysrsmhh ysrsmhh Sosyal Medya! Kullanıcı
  • Üyelik 26.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci & WebMaster
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad Y** Ö**
  • Mesajlar 751
  • Beğeniler 127 / 183
  • Ticaret 12, (%100)
O site sizin sitenize referans olmuş olur, sitenizden iyi konumdaysa (Seo, ziyaretçi vs. açısından) sizin kârınıza olmuş olur diye düşünüyorum.

• Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 4 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

Mağara_Adamı adlı üyeden alıntı

Kaynak göstermesi birşey ifade etmez. Eğer yazınızı yayınlayan site sizin sitenizden daha fazla ziyaretçi çekiyorsa bu sizin zararınızadır. Tek faydası backlink almış olursunuz.

ysrsmhh adlı üyeden alıntı

O site sizin sitenize referans olmuş olur, sitenizden iyi konumdaysa (Seo, ziyaretçi vs. açısından) sizin kârınıza olmuş olur diye düşünüyorum.

Hocam ben de öyle düşünüyorum ama emin de olamadim.Sonucta o sonradan yayınladığı ve referans gösterdiği için ne zararı olabilir ki? Büyük siteler bunu zaten yapıyor diye biliyorum

wmaraci
wmaraci

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
Google sıralamasında en önemli şey ziyaretçi tepkileridir. Bunun en basit örneğini bilimsel makale ve haber sitelerinde görebilirsin.
Bilimsel makaleler, yayınlandıkları her sitede; kaynak linkini yayınlar. Ancak üst sırada makalenin ilk yazıldığı siteden ziyade, ziyaretçi etkileşiminin en fazla olduğu site ilk sırada yer alır.
webloggi

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

selcuksofta selcuksofta Bronz Üye
  • Üyelik 15.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 51 / E
  • Meslek blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** S**
  • Mesajlar 1273
  • Beğeniler 445 / 444
  • Ticaret 61, (%100)
Size % 100 katkı sağlar, kaynak göstererek yayınladığı sürece müthiş bir şey olur bu. Kaynak göstermeden yayınlarsa da size yine zararı olmaz. O zaman kendi sitesi kopyacı içerik olur yine sizi etkilemez yani. Bu arada google'ın e önemli kriteri sizden daha otoriter olan sitelerde paylaşılmaktır. Siz mesela benim yazımı yayınla deseniz bana 50 TL derim her bi yazıya :) arkadaş sizin için bedava yapıyor ellemeyin. İyi forumlar.

• Üyelik 02.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Ogrenci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 4 / 42
  • Ticaret 1, (%100)

Mağara_Adamı adlı üyeden alıntı

ysrsmhh adlı üyeden alıntı

selcuksofta adlı üyeden alıntı

Size % 100 katkı sağlar, kaynak göstererek yayınladığı sürece müthiş bir şey olur bu. Kaynak göstermeden yayınlarsa da size yine zararı olmaz. O zaman kendi sitesi kopyacı içerik olur yine sizi etkilemez yani. Bu arada google'ın e önemli kriteri sizden daha otoriter olan sitelerde paylaşılmaktır. Siz mesela benim yazımı yayınla deseniz bana 50 TL derim her bi yazıya :) arkadaş sizin için bedava yapıyor ellemeyin. İyi forumlar.

Anladım hocam teşekkür ederim cevabınız için
selcuksofta

kişi bu mesajı beğendi.

gfo gfo WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek SEO & Content Manager
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 452
  • Beğeniler 159 / 160
  • Ticaret 2, (%100)
Sizi referans gösteriyorsa yararınıza olur, Google hangi sayfanın 'asıl özgün kaynak' olduğunu görüyor merak etmeyin.

%100 güzel bir katkı sağlar ve sizden daha üstte bir site ise; kaliteli backlink almış olursunuz.

Medium

HeroTurk HeroTurk Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Kimlik Onayı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Cnc programcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 3963
  • Beğeniler 315 / 705
  • Ticaret 47, (%100)
ya o yazıyı yayınlayan sizden üstte çıkarsa?
Silin yazımı deme imkanınızda olmaz!

webloggi webloggi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
Sistematik bir şekilde her yazınızı alacaksa problem olabilir hocam... Yayın tarihlerini kontrol edin sizin tarihinizden önce paylaşmış gibi yapıp art niyetli kullanım söz konusuda olabilir

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al