lostyazilim
tr.link

Site ban yediği anlaşılır mı?

6 Mesajlar 1.083 Okunma
lstbozum
tr.link

abdkadirozay abdkadirozay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Kurgucu
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 22
  • Beğeniler 10 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar merhaba,
Bu işlerde daha yeniyim öğrenmeye çalışıyorum ve meraklıyım..
Şimdi bir arkadaşım sitesinin seosu için yardım istedi bende bir yandan öğrenmeye çalışıyorum bir yandan denemeler yapıyorum.

Sorum şu.. Site sıralamalarda neredeyse hiç yok.. birebir başlığı aratsam bile zor buluyorum yada hiç bulamıyorum. önceden backlink alabilmek için zararlı değil ama alakasız sitelerden link paylaşılmış.. örneğin halı yıkama sayfasından cam balkon sitesi için sayfa bağlantısı verilmiş.. Google bu tür paylaşımları spam gibi algılar mı?

Acaba banlandığı için filan mı hiç sıralamalarda yok. yani 10 sayfaya bakıyorum yine de yok.. site:www.siteadresim.com şeklinde arattığım zaman çıkıyor. o zman ban yememiş diyorum ama bilemedim. tavsiyelerinizi bekliyorum

wmaraci
reklam

orderinn orderinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Web Developer & Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 53
  • Beğeniler 78 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
site: siteadresi yazdığında çıkıyorsa ban yememiştir index alma hızı yavaştır , güncel içerik girmeye devam edin , içeriklerinizi sosyal mecralarda paylaşın ve backlink alın girdiğiniz içeriğe özgün şekilde google sürekli güncel kaldığınızı gördükçe index alma hızınız artıcak kelimelerini hızla yükseltmeye devam edicektir.
abdkadirozay

kişi bu mesajı beğendi.

abdkadirozay abdkadirozay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Kurgucu
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 22
  • Beğeniler 10 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Peki alakasız sitelerden backlink olur mu? Yani mesela 10 tane site yapmışım mesela.. biri halı yıkama sitesi mesela ordan inşaat malzemeleri satan sitenin linklerini içeren sayfa paylaşımı doğru mu.. Google bunu nasıl yorumluyor?

webloggi webloggi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web & Medya
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad T** H**
  • Mesajlar 2165
  • Beğeniler 925 / 926
  • Ticaret 12, (%100)
Çok "fazla" olmadıkça alınabilir zararı yoktur. Fakat yeni site için alakalı backlink almak daha iyi bir strateji olacaktır
orderinn abdkadirozay

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Bipixel Bipixel Vicdanın senin kıblendir. Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Kıdemli SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2348
  • Beğeniler 727 / 726
  • Ticaret 57, (%100)
site:siteismi.com yazdığınız zaman google size mevcut indexlenen url adreslerini değil size o an sunucusundan getirdiği indexleri sunar. Sitenin banlanıp banlanmadığını search console üzerinden öğrenebilirsiniz.
orderinn abdkadirozay

kişi bu mesajı beğendi.

Kişisel Blog - Web siteni aç! Hızlı çözüm için lütfen report sistemini kullanın!

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Search console üzerinde zararlı/gereksiz backlinkleri reddet seçeneği yapabilirsiniz, zaten yapmalısınız da. Ortalama 10 gün - 2 ay içerisinde netleşir durum.

Son zamanlarda düşüşlerin esas nedeni backlinkler aslında. Bir de mobil indexe ağırlık verildiği için mobil uyumluluk ile birlikte mobil açılış hızını da iyileştirmelisiniz.

Sıralama kontrolü yaparken mobil üzerinde de bakmalısınız.
abdkadirozay

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al