lostyazilim
tr.link

Suudi kadınlar yanlarında erkek olmadan seyahat edebilecek

8 Mesajlar 677 Okunma
lstbozum
tr.link

darknov4 darknov4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad V** S**
  • Mesajlar 3084
  • Beğeniler 1387 / 910
  • Ticaret 29, (%100)
Suudi Arabistan'da kadınların yanlarında 'erkek refakatçi' bulunmadan yurt dışına seyahat etmesine izin verildi.

Suudi Arabistan’da yeni düzenlemeyle, kadınların yurt dışına yanlarında erkek olmadan seyahat etmesine izin verildi, 21 yaş üzeri kadınların bir erkeğin izni olmadan pasaport ve diğer işlemleri yaptırabilecekleri açıklandı.

Yeni düzenlemeyle Suudi Arabistan vatandaşı erkek ve kadınlar pasaport işlemleri ve seyahat etme özgürlüğü konusunda eşit haklara sahip oldu.
Düzenleme ile ayrıca kadınlara çocukları için kimlik çıkartma, evlilik ve boşanma başvurusu hakkı da tanındı.

Suudi Arabistan'da kadınlar daha önce bir erkek akrabalarından onay almadan yurt dışına seyahat edemiyor ve pasaport başvurusu yapamıyordu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 2016 yılında kadınların çalışma fırsatlarını artıracağını açıklamıştı.

wmaraci
reklam

Karikaturname Karikaturname WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 465 / 297
  • Ticaret 1, (%100)
Yasaya göstermelik koymuşlardır. Fiilen kadınları köleliği devam eder.
xsafa

kişi bu mesajı beğendi.

Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!

carasar carasar All ızz well... Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Konya
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1116
  • Beğeniler 499 / 498
  • Ticaret 16, (%100)
Öncelikle önlemin alınması gerekiyor. Bazi hayvanlar (hayvana da hakaret olur bu söz ama neyse.) yalnız yolculuk yapan kadın gördügu zaman sanki o.. gibi bakiyor. El insaf ya senin de anan bacın var.

Öncelikle bu tür yaratıkları eğitimle ıslah etmeye çalışmak gerek, ha olmadı mi direk keseceksin erkekliğini. Erkeklik o önündeki şeyle olmuyor.

Sonra mi? Sen benim kardeşimi bacın olarak görüp kollarsan benim gözüm arkada kalmaz ki. İsterse Antarktika'ya gitsin.
biletshop darknov4

kişi bu mesajı beğendi.

darknov4 darknov4 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad V** S**
  • Mesajlar 3084
  • Beğeniler 1387 / 910
  • Ticaret 29, (%100)
Aynen öyle ve çok garip bu hayvan gibi bakma olayları yalnızca Müslüman ülkelerde oluyor hocam eğitim şart

wmaraci
wmaraci

aries aries WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek işçi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 828
  • Beğeniler 150 / 384
  • Ticaret 1, (%100)
Şayet bu kural gerçek anlamda uygulandığı takdirde parası olan Suudi kadınlar kaçar diye tahmin ediyorum....
biletshop

kişi bu mesajı beğendi.

carasar carasar All ızz well... Kullanıcı
  • Üyelik 29.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Konya
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1116
  • Beğeniler 499 / 498
  • Ticaret 16, (%100)

darknov4 adlı üyeden alıntı

Aynen öyle ve çok garip bu hayvan gibi bakma olayları yalnızca Müslüman ülkelerde oluyor hocam eğitim şart

Amerika'da da gördüm hocam. Bu dinle alakalı değil. Karakterle alakalı.
Ayrıca gerçek Müslümanların olduğu yerde gayrimüslimlerin hakkı bile korunur belli kurallar çerçevesinde.

Müslümanlığı yaşayanlar üzerinden değerlendirmeyin. Eğitim hayatınızda sosyoloji dersi gördünüz mü/görmekte misiniz bilmiyorum ama bu disiplinin bir alt dalı olan din sosyolojisi alani var. Oradaki dindarlik boyutlarını ve örneklerini okumanızı ve analiz etmenizi tavsiye ederim. Dinin nerede, ne derece, ne amaçla, nasıl uygulandığı konusunda bi zatihi bilgi sahibi olursunuz. (Din sosyolojisi sadece İslamiyeti konu edinmiyor. İlk ortaya konulduğu dönemde Hristiyanlık üzerinden örnekler ve önermeler kullanılıyor. Zamanla diğer din ve disiplinler üzerine de çalışmalar yapılarak bütün insanlar üzerinde dinin etkisi ve dinler üzerinde insanların etkisi konusu aydinlatiliyor.)
darknov4 bQnyy awoken

kişi bu mesajı beğendi.

sahinyghs sahinyghs sahinenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci , Android Developer
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 433
  • Beğeniler 45 / 93
  • Ticaret 3, (%100)
Diğer her şey gibi işi sadece resmileştirmek bu. 17 yıl orada yaşadım araba kullanan o kadar kadın vardı tek kelime etmeye korkarladı polisler(kadın beni taciz etti derse hayatları kayar). Tanıdığım birçok kişinin kızları gezmeye Türkiye'ye geldiler hiç sıkıntı çıkmadı. Velhasıl hepsi resmilerştirmek hepsi zaten vardı

Profesyonel Android uygulama yazımı.

Browland Browland WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Melaturji ve Malzeme Mühendisi
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad Ö** Ş**
  • Mesajlar 1154
  • Beğeniler 747 / 748
  • Ticaret 3, (%100)
Sigara zammını da yazda forum şenlensin.
darknov4

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al