lostyazilim

Schema Tema Ücretli & Ücretsiz farkı? Dünyanın en iyi teması

6 Mesajlar 745 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Mfa Mfa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
Yıllardır Mythemeshop'un Schema teması Dünyanın en hızlı ve SEO konusunda en iyi optimize edilmiş teması olarak lanse ediliyor. (Eğer reklam yapmıyorlarsa tabi)

Gerçekten de adamlar sağlam tema yapıyor. Görünüş olarak bir şeye benzemese de hızlı ve hafif temalar yapıyorlar.

Öncelikli sorum şu; Schema ücretli teması ve Schema liste (ücretsiz) versiyonları var. Bunların aralarında ne gibi bir fark var pek bilgi bulamadım. Lite sürümde özelleştirilme (admin tema ayar paneli) yok bunu biliyorum. Fakat hangi özellikler eksik? Aslında özelleştirme panelinin olmaması iyi bir şey diye düşünüyorum. Daha az sorgu ve veritabanı kullanımı iyidir. Fakat bunu yaparken seo, performans veya bazı özellikler de kısıtlanmış mı oluyor? Farkını açıklayan bir yazı bulamadım. Zaten bu temayı stil yazıp kullanmayı düşünüyorum inşallah.

İkinci sorum da benzer. Adamlar bir sürü tema yapıyor ama hepsi nerdeyse birebir aynı. Özellikler, yönetim panelindendeki ayarlar hepsi aynı sadece stilde biraz ufak değişiklikler var gördüğüm kadarıyla. Durum gerçekten böyle mi? Schema dan (performans, özellik veya SEO konusunda) daha iyi bir temaları var mı? Yoksa tahmin ettiğim gibi hepsi aynı mı? Teşekkürler

wmaraci
reklam

AdaletinSesi AdaletinSesi ... Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek yok
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 602
  • Beğeniler 224 / 166
  • Ticaret 4, (%100)
Ana sayfaya hiç eklenti kurmadan üç tane konu koysam benim temada %99,9 olur. Bir temanın seoya hızdan başka bir etkisi olacağını sanmıyorum. Çünkü seoyu etkileyen etmenler gireceğiniz makalelerle alakalı. Ücretli ile ücretsiz arasında en başta teknik destek olmak üzere mutlaka fark vardır. Alacağınız temayı açacağınız siteye göre seçin. Örneğin kişisel blog için gösterdiğiniz tema iyi fakat diğer amaçlar için biraz sınırlı.

• Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
AdaletinSesi hocam bu zamana kadar yüzlerce temayı boş test ettim bu kadar hafif bir tema görmedim. Evet çok boş, sade bir tema. Demoda da bir şey koymuyorlar performansı yüksek çıksın diye ama ilk kurulumda yapıyorum testleri zaten. Dom ağacı 93 civarında boşken, normade çoğu tema 1500 civarı oluyor. Bu aslında çok önemli bir kriter. Onun dışında html boyutu 4 kb gibi birşey normalde hatırladığım kadarıyla diğer temalarda 30-50 kb civariydı sanırsam. Css ve js boyutları da küçük. Ufak bir optimizasyonla çok daha iyi hâle gelebilir.

Evet özellik olmasını ben de isterim ama fena halde optimizasyon takıntım var. Çok özellikli bir tema bile kullansam mutlaka bütün gereksiz özellikleri kapatıyorum hatta kodlardan siliyorum. Normalde pagespeed de 40-50 üzerini görmeyen temalarda 95 üzeri skor alıyorum tabi bir şeylerden feragat ederek.

Aslında çok düşündüm bir sitede ne olmak zorunda, ne olmasa olur diye. Bakıyorum da bütün blogların mantığı aynı. Ufak tefek minik değişiklikler var özellik olarak. Kısıtlar derken mesela örnek verebilir misiniz? Gerçekten kararsızlığımdan soruyorum gözden kaçırdığım bir şey var mı diye.

Açıkları da eklentilerle kapatmayı düşünüyorum. Hatta küçük eklentileri de tek pakette birlestirirsek
çok fazla performans kaybı olmaz herhalde. Google hıza önem veriyor. Gelecekte de önem verecek belki daha fazlası bile olur. Bunun dışında html boyutunun küçük olması içeriği ön plana çıkarır diye düşünüyorum. Hem SEO konusunda hem kullanıcı açısından.

Görüşlerinizi merak ettim hocam bu konularda. Bu temayı kullanmak mantıklı mı? Profilimdeki siteye bakabilirsiniz orada kullanmayı düşünüyorum. Rıza-i ilahi gayesiyle açtığım bir menfaat beklemediğim bir blog. Tabi onun için de en mükemmel olsun istiyorum teşekkürler

• Üyelik 18.06.2019
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Mezun
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 986
  • Beğeniler 304 / 308
  • Ticaret 1, (%100)
Aslında zamanım olursa inşallah temayı geliştirmeyi düşünüyorum uzun vadede. Burada underscores frameworku veya schema arasında kararsızım. Underscores de yapılacak çok şey olduğu için içime pek sinmemisti

wmaraci
wmaraci

AdaletinSesi AdaletinSesi ... Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek yok
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 602
  • Beğeniler 224 / 166
  • Ticaret 4, (%100)
Benim demek istediğim mesela haber sitesi açacaksanız bu tema olmaz. Olur ama üzerinde oynamalar yapmak gerekir. Şuan ki sitenizi inceledim. Sizin şuan ki siteniz blog içeriğine daha yakın. Dolayısıyla bahsettiğiniz tema ideal olabilir.

HakikatTR HakikatTR Nizamettingumus.Com.TR Kimlik Onayı
  • Üyelik 09.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Müsteşar
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad N** G**
  • Mesajlar 430
  • Beğeniler 275 / 162
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba Mfa kardeşim.

Mythemeshop temalarının ücretli versiyonlarının artısı daha fazla özelleştirilebilir olmasıdır. Haricinde hız ve seosuna çok fazla etki edecek değişiklik olmuyor.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al