Selamun aleykum, bir türlü net bir bilgi bulamadığım bir konu daha. Makalelere anahtar kelimeler nasıl yedirilir, yani gömülür mu deyim ☺️ anahtar kelime odaklı makale yazmak nasıl oluyor. Şartlar, kurallar nedir pek anlayamadım. Yıllardır SEO araştırmaları yapıyorum az buçuk bilgim var şükür ama bu konuyu bir türlü denkleştiremedim.
Bildiğim kadarıyla Google anlamsal bağları da çözebiliyor. Böylece konuyu anlıyor. Fakat anahtar kelime oranı nasıl olmalı. Her yerde farklı şeyler yazıyor. Bağlaçları çok kullanmak etkiliyor mu mesela.
İslami konuda bir yazım kelimede 3. Sıradaydı uzun süre. Sonra birden sebebini çözemediğim şekilde 15. Sıraya düştü. Uğraşlarım sonucunda 3. Sıraya tekrar geldi fakat search comsolda 9. Sırada görünüyor hâlâ. Anahtar kelimeyi metin icerisinde 6 kere gecirmisiz. İlk 10 yazıya baktım bazıları 1 bazıları 2 geriye kalanlar nerdeyse 0 kez geçirmiş metnin içerisinde anahtar kelimeyi ama sıralamaları çok yüksek. Aranma hacmi çok olmayan bir kelime olsa da yine de yukarıda olmak mutlu ediyor.
Anahtar kelime uyumuna bakmak için adsense reklamlarına da bakiyorum fakat çok da alakası olmayan reklamlar var (hesabımda kullanıcı odaklı reklam kapalı) buradan anlıyorum ki makale anahtar kelimeye odaklı değil.
Bu siteyi riza-i ilahi için kurdum bir menfaatim yok şükür. Onun için anahtar kelime odaklı yazılar yazmiyoruz. Fakat daha çok kullanıcıya ulaşmak için yazılan yazılara anahtar kelimeler eklemek niyetim var inşallah. İşte bunun ölçüsü nedir yardımcı olur musunuz?