35 yaşındayım 15 yıl önce kendi mesleğimle ilgili internette çok bilgi olmadığı için bilgi paylaşım için web site yaptırıp hosting hizmeti almaya başladım.
Bir çok hosting firması ile çalıştım. Firmayı kapatıp madur edeni, merdiven altı firmaları, 15 yaşında çocuklarla muhatap oldum, ilk defa küfür yedim .......neyse
6 yıldırdırda enghost ile çalışıyordum.
6 yılda toplam 6 defa sitelerim kapanmadı. Rahatlık battı heralde burda gezerken ucuz vds hizmeti veren firmalar gördüm. Bakınca VDS değil uzay mekiği neyse dedim biraz gezeyim.
1 ay içinde 3 firma değiştirdi.
1. firma yedekleri güzelce ücretli taşıdı 2 gün sonra tüm siteler kapandı. Firma x siteniz saldırı alıyor optimizasyon yaptırmalısınız dedi yaptırdım 2 gün sonra yine tüm siteler kapndı saldırı alıyor bu defa y siteye optimizasyon vs derken 5 günde 2 gün anca aktif kaldı siteler.
2. firma dedi size yardımcı oluruz siteleriniz oturana kadar destek veririr. Ücretli taşıdı firma. Taşırken bazı siteler çalışmadı, eski sunucudan farklı versiyonlardan dolayı bazı işlevlerim çalışmadı. Bilmediğim bir panel ve siteler ile başbaşa kaldım. Siteler yine kapanmaya başladı firmadan sürekli destek talepleri vs adamlar da çıldırdı sürekli 1 site yüzünden siteler kapanıyor yine saldırı alıyormuşum.
3. Firma dedi size yardımcı olalım. Bu firma yedekleri de taşıyamadı. Hepsi bozuk halde ...
4. Firma tekrar döndüm enghost a yıl önce 1 saat drectadmin dersi veren engin bey 6 yıl boyunca sitelerimi hep aktif tuttu. Dedim tekrar hizmet almak istiyorum. Bu defa plesk panel verebiliriz dedi 1 saat plesk panel anlattı. Siteleriniz saldırı alıyor ama bunu siz hissetmessiniz biz burdan gerekli işlerimleri yapıyoruz diyerek bu konuyu açma gereği hissettim.
Kendisine burdan de teşekkür ediyorum. Sunucu yönetimi konusunda zorluk saldırı, kapanma vs de sorun yaşayan arkadaşların muhakkak denemesini tavsiye ederim. Sadece deneyin başka bir şey demiyorum. https://www.enghost.com.tr/