-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba gezi blogları,teknoloji blogları,evcil hayvan blogları,hobi blogları vs gibi konularda yapılan onlarca yüzlerce blog var sizce artık böyle bir blog içerik sitesi açmak mantıklı mı doyum noktasına ulaştı mı ?
alemburda
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
IT - Enformasyon Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
haber sitelerinden bir göz açabilsek. Adı haber ama haber hariç her zıkkım var.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
A** O**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Yeni ve özgün bir şeyler sunabildiği sürece ve bir anda az veya çok yüksek gelir umulmadığı takdirde bence açılabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hala yarışılabilir. Unutmayın ki arama motorları en güncel icerikleri üstlere taşıyor. Kullanıcılar da bir siteye girdiğinde genelde sitenin ilk açıldığı zamanli paylaşımlara kadar inmez kolay kolay. Güncel takip eder. Bu yüzden açılan bir blog eğer düzenli ve kaliteli bir şekilde yönetilirse yine büyür. Büyümemesi için bir sebep yok şimdilik. Evet genel konularda rakipler baya fazla ama daha güncel niche konularda blog açılabilir. Yeni çıkan meslekler var, yeni çıkan oyunlar var, yeni çıkan sosyal mecralar var, araştırıp en çok takipçisi olan ve yükselişte olan bir alanda blog açılabilir yine. Mesela ben biraz geç kalmış olsam da yapay zeka ve benzeri üzerine acmak istiyorum hep ama bizim ülkemizde takipçisi de pek yoktur diye düşünüyorum. Biraz da üşeniyorum öyle ciddi olarak elimdeki işi bırakıp oraya yönelmeye. İyi bir araştırma yapmak gerek...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kesinlikle katılıyorum haber siteleri alakasız birçok konuya el atıyorlar.dediğiniz gibi spesifik konular var ancak ülkemizde revaçta değil kişilerin ilgi alanlarına göre değişiyor.güncel ve özgün içerikler kitle başarı elde edebilir diye düşünüyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
grafik ve web tasarım
-
-
Ad Soyad
V** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bence Google'un mevcut arama motorunun ciddi bir optimizasyona ihtiyacı var şu an ihtiyacı karşılayamıyor.
Örneğin her hangi bir instagram sorunu için güncel makale arıyorum vs google bana 5 yıl öncesinin konusunu geitiriyor halbuki 5 yıl önceki instagramla şimdikinin alakası yok.
Başka bir örnek sağlıkla ilgili bir makale arıyorum alakasız hürriyet gazetesinin o konuyla ilgili hastane acılısı haberini getiriyor.
Bu liste uzar gider. Umarım google da bunların farkındadır ve arama sistemini optimize eder. Ve eğer edebilirse kaliteli bloglar daha da değerlenecektir. bence
Yüksek hitli ve eski haber sitelerine bu kadar fazla değer verip sürekli ilk sonuçlarda çıkartması çok saçma bir şey çünkü o zaman internetin ne anlamı kaldı. tüm sonuçlarda büyük siteler olsun
baltazar
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
haber sitelerinden artık gıda geldi, dediğiniz kategorilere de doyum oldu evet ama hale iyi içerikle rekabet edebilme ihtimaliniz var
krm
Kerem
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
gezgin
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Yanlış yorumluyorsunuz. 100'lerce sitenin olması, doyum noktasına ulaştığı anlamına gelmez. Doyum noktasına gelse bile 100'lerce sitenin bu sektörde var olmasının bir sebebi vardır. Rakip analizi yapmanız lazım, ne kadarı hala güncel, ne kadarı kaliteli içerik üretiyor. Şöyle anlatayım; 100 rakip sitenin en kötüsünden biraz daha iyi bir iş çıkartırsanız o 100 sitenin arasında yerinizi almış olursunuz.