-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
İçerik Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar, Ticimax altyapısını kullanan bir e-ticaret sitemiz var ve ürün etiketleri hakkında bir sorum olacak. Bildiğiniz gibi ürün etiketleri ürün detaylarının bulunduğu sayfanın en altında olan bir bölüm. Bu bölüm Ticimax'te ürün adına göre otomatik oluşturulabiliyor. Örneğin ''Siyah Laptop Çantası'' adlı bir ürün için aşağıdaki gibi etiketler oluşturuluyor otomatik olarak:
Siyah Laptop
Laptop Çantası
Siyah Çanta
gibi. Ve bu etiketler otomatik olarak oluşturulduğundan ürün başlığının uzunluğuna göre fazlasıyla uzun da olabiliyor. Sormak istediğim şu, bu etiket sistemini kullanmamın bir yararı olur mu seo açısından? Ya da yararını geçtim bu bölümdeki uzunluk belirli bir sınırı geçtiğinde sitem seo açısından zarar görür mü? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Etiket siteye zarar vermez. Bolca index alır sadece.
Aynı etikerlere , ayrı ürünler ekler bide üstüne o etikere seo çalışması yaparsan faydasını bile görürsün.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
İçerik Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yalnız binlerce ürünümüz bulunduğundan hepsine tek tek etiket ekleme şansımız olmuyor. Bu nedenle otomatik oluşturmayı kullanabiliyoruz sadece. Bu şekilde olunca da bazı ürünlerin başlıkları çok uzun olunca uzun ve anlamsız etiketler de oluşturuluyor doğal olarak. Bunun zararı olmaz mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Ürüne ait etiketler fazla sayıda oluşuyorsa bu zararlıdır.
Misal olarak beyaz gömlek için; ''gömlek'' ve ''beyaz gömlek'' yeterlidir. Aksi takdirde kırmızı gömlek etiketi eklendiğini de düşünürsek, kırmızı gömlek arayan ziyaretçi doğal olarak beyaz gömlek ürünü görecek ve hemen çıkma oranını maalesef arttıracaktır.
Google ziyaretçinin aldatılmasından hoşlanmaz, bu nedenle fazla sayıda etiket spam sayılabiliyor.
Ayrıca çok fazla sayıda olan etiket nedeni ile anahtar kelime yoğunluğu da bozulmuş oluyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
İçerik Yöneticisi
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Anladım hocam. Sistem 3000 kelimeye kadar rastgele oluşturuyor bunları. Aslında şöyle bir şeyi merak ediyorum. Ürün listesini excele aktarabiliyorum ve orada etiketleri düzenleyebiliyorum. Bu etiketleri ürün isimlerinden çekerek belirli uzunlukta ve anlamlı bir şekilde yapabilecek bir excel eklentisi falan yok mudur?
-
-
Yaş/Cinsiyet
21 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
B** L**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Etiketlerin SEO'ya olumlu bir etkisi yok artık. Fazla kullanımı zararlıdır.