-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaslar selam, php ile localhost üzerinden bir script yazdım, "mysql" fonksiyonlar ile.
Fakat şunu öğrendim ki mysql fonksiyonları maziye doğru kaymış. Mysqli kullanmam gerektiğini fark ettim. Mysqli hakkında pek bilgim yok. Php ile bu fonksiyonları kullanmaya başlamam gerekiyor. Ne kadar vaktimi alır tam anlamıyla öğrenmek. Mysql ile benzer midir? Nereden başlamalıyım?
Ve şu yazdığım scripti mysqli'ye çevirme şansım var mı...
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
M** Ç**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Elimdeki bir scripti birkaç günde mysqli'ye çevirdim. Mysql_ ile başlayan veritabanı bağlantı fonksiyonlarını Mysqli_ şeklinde sonuna i harfi ekleyerek kullanmaya devam edebilirsin. Onun dışında ek özellikler vs. gelmiş ama ilk aşamada kullanmayabilirsin tabi acelen varsa. Bir de birkaç fonksiyonun kullanım şekli hafif değişmiş, benim gibi oralarda sorun yaşayabilirsin. İnternetten bakarak fonksiyonların kullanım şekline bakabilirsin. Takılacağın yerler olur ama birkaç günde (eğer script çok büyük değilse) çevirirsin bence.
Kuaza
paylaşımcı ol ;)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Coder
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://sorucevap.com #sorucevap
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci, Geliştirici
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
mysql dan mysqli ye geçmek çok basit Örneğin
mysql_query("select * from uye where id='1'"); şeklinde bir sorgunuz var mysqli ye geçicekseniz
mysqli_query($dbbaglanti,"select * from uye where id='1'"); şeklindedir.
$dbbaglanti sizin bağlantı değişkeninizin ismi olucak
ek olarak mysql_fetch_array yerine mysqli_fetch_array kullanılcak rows vs gibi tüm kullanımları mysqli olarak güncelle.
$dbbaglanti = mysqli_connect('localhost', 'sss', 'pass','sss');
$dbbaglanti değişkenin örnek.
ntka
https://ntka.org
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Agent
-
-
Ad Soyad
N** T**
-
-
-
Ticaret
262, (%100)
Mysqli ye geçmene gerek yok geçeceksen eğer pdo ye geçiş yap mysql ile mysqli arasında pek fark yok uğraşman zaman kaybı php 5.6 ya kadar mysqli ve mysql kullanıyor 5.6 dan sonra php 7 ye geçiş yapıyor zaten php 7 de de mysqli ve mysql kullanılmıyor.
1 kişi bu mesajı beğendi.
dijitalsite.com.tr ister al / ister sat / yeni üyelere 20 tl bakiye hediye