lostyazilim
tr.link

CSS ile Sitenize Özel Fare İmleci Seçin

3 Mesajlar 2.173 Okunma
lstbozum
tr.link

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)

Css ile hayal gücü bir araya geldiğinde gerçekten sıra dışı güzel özellikler ortaya çıkıyor. Bize düşen sadece hayal gücümüzü kullanıp başka neler yapabiliriz diye düşünmek. Zaten bu düşüncenin ortaya çıkardığı sonuç her geçen gün web sitesi sahiplerinin kişisel özelliklerini yansıtan web sitelerinin daha da türemesi. Eskiden büyüklerimizin şöyle bir sözü vardı. Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyliyeyim. Şu sıralar bu söz bana siteni göster sana kim olduğunu söyliyeyim şekline dönüştü.

1. Adım: Html

Çok da fazla üstünde durulacak bir adım değil sadece mouse imlecimizin hangi alanlar içerinde seklinin değişmesini istiyorsak o alanları
tagları arasına ekliyoruz dilerseniz bunu tüm siteyi kapyacak şekilde de yapabilirsiniz örnek verelim hemen.

2. Adım: CSS

Bu adımda imlecimizin şeklini şemalini belirleyeceğiz ama bunun için kendimize bir imleç resmi bulmalıyız. Bunun için iconfinder sitesinden cursor olarak aratırsanız kendinize güzel bir tane bulabilirsiniz. Ben aşağıdaki resimdeki imleci kullanacağım.

Bence gayet güzel siz kendinize başkasını kullanabilirsiniz. Hemen css kodumuza geçelim açıklamalı meali ile birlikte.

Css kodumuzu oluştururken ilk olarak bi alan oluşturalım ve imlecimizin olmasını istediğimiz resmi seçelim.

#deneme-alani{
cursor: url(resim/imlec.png); /* İmlecimizin resmini belirlediğimiz kısım. */
}

Evet yukarıdaki css kodlaması gibi isterseniz sizde artık css ile imlecinizi değiştirebilirsiniz.

Kaynak: Sorbize

----------

Sorbize'de gezerken güzel bir yazıya denk geldim, paylaşayım dedim :)
dlkrnugur

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

mujdatsayar mujdatsayar M.Kemal Atatürk Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Grafik tasarım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 1285
  • Beğeniler 452 / 308
  • Ticaret 0, (%0)
çok sağol atakan ellerine saglık
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

www.mujdatsayar.com

Morfran Morfran Hi again. Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Tasarım, Yazılım
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Ç**
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 106 / 172
  • Ticaret 16, (%100)
Sanırım body'e eklenirse tüm site için farklı bir dive eklenirse o divin kapsadığı alan için geçerli oluyor? Küçük ama güzel bir ayrntı ancak minimalistlik adına ihtiyaç duymadığım bir şey.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)