Css ile hayal gücü bir araya geldiğinde gerçekten sıra dışı güzel özellikler ortaya çıkıyor. Bize düşen sadece hayal gücümüzü kullanıp başka neler yapabiliriz diye düşünmek. Zaten bu düşüncenin ortaya çıkardığı sonuç her geçen gün web sitesi sahiplerinin kişisel özelliklerini yansıtan web sitelerinin daha da türemesi. Eskiden büyüklerimizin şöyle bir sözü vardı. Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyliyeyim. Şu sıralar bu söz bana siteni göster sana kim olduğunu söyliyeyim şekline dönüştü.
1. Adım: Html
Çok da fazla üstünde durulacak bir adım değil sadece mouse imlecimizin hangi alanlar içerinde seklinin değişmesini istiyorsak o alanları
tagları arasına ekliyoruz dilerseniz bunu tüm siteyi kapyacak şekilde de yapabilirsiniz örnek verelim hemen.
2. Adım: CSS
Bu adımda imlecimizin şeklini şemalini belirleyeceğiz ama bunun için kendimize bir imleç resmi bulmalıyız. Bunun için iconfinder sitesinden cursor olarak aratırsanız kendinize güzel bir tane bulabilirsiniz. Ben aşağıdaki resimdeki imleci kullanacağım.
Bence gayet güzel siz kendinize başkasını kullanabilirsiniz. Hemen css kodumuza geçelim açıklamalı meali ile birlikte.
Css kodumuzu oluştururken ilk olarak bi alan oluşturalım ve imlecimizin olmasını istediğimiz resmi seçelim.
Evet yukarıdaki css kodlaması gibi isterseniz sizde artık css ile imlecinizi değiştirebilirsiniz.
Kaynak: Sorbize
----------
Sorbize'de gezerken güzel bir yazıya denk geldim, paylaşayım dedim :)
2. Adım: CSS
Bu adımda imlecimizin şeklini şemalini belirleyeceğiz ama bunun için kendimize bir imleç resmi bulmalıyız. Bunun için iconfinder sitesinden cursor olarak aratırsanız kendinize güzel bir tane bulabilirsiniz. Ben aşağıdaki resimdeki imleci kullanacağım.
Bence gayet güzel siz kendinize başkasını kullanabilirsiniz. Hemen css kodumuza geçelim açıklamalı meali ile birlikte.
Css kodumuzu oluştururken ilk olarak bi alan oluşturalım ve imlecimizin olmasını istediğimiz resmi seçelim.
#deneme-alani{
cursor: url(resim/imlec.png); /* İmlecimizin resmini belirlediğimiz kısım. */
}
Evet yukarıdaki css kodlaması gibi isterseniz sizde artık css ile imlecinizi değiştirebilirsiniz.
Kaynak: Sorbize
----------
Sorbize'de gezerken güzel bir yazıya denk geldim, paylaşayım dedim :)