lostyazilim
tr.link

Balıkesir Ve Denizliden Kimse Varmı? (Üniversite)

20 Mesajlar 6.680 Okunma
acebozum
tr.link

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Onlar yalan kardeşim :) İstersen en düşük puanla yerleşebileceğin bir üniversiteden mezun ol. Kendini geliştirmedikten, dört yılını sürekli yeni şeylere açık ve pratiklerle doldurmadığın sürece hiçbir üniversite yarar sağlamaz. Ama dersen ki, İstanbul'daki üniversiteler ya da ODTÜ veya DEU, ne iş? Evet, onlar markalaşmış üniversitelerdir fakat emin ol kimse Boğaziçi'nden mezun diye adama iş vermiyor. Mühendislik fakültelerini istiyorsun değil mi, işveren ilk olarak özgeçmiş dosyanda yabancı dil bölümüne bakıyor. Diyor ki sana; "Bizim anlaşmalı bir İngilizce kursumuz var, oraya git de seni bir sınava soksunlar. Bakalım yeterli mi yabancı dilin..." Yabancı dilin dışında, özellikle mühendislik fakültelerinde pratik kısım çok önemli. Bunu tüm arkadaşlarımdan rahatlıkla görebiliyorum.

Bir de üniversite eğitim kalitesi var tabi. Bunu anlamak için de, üniversitelerin internet sitelerine şöyle bir göz atmak yeterli. Üniversitenin katıldığı uluslar arası yarışmalar, sempozyumlar var mı ya da öğretim elemanları ödüller kazanmışlar mı vs. gibi. Fakat yine de her üniversite sağlam öğreticiler olduğu gibi, çürükleri de çıkacaktır... Bence kendini geliştir ve severek oku bölümünü, hangi üniversitede olduğunun bir önemi yok.

Teşekkür ederim. Ciddi anlamdan çok faydanız oldu. Peki bilgilerinizden aktarabileceğiniz başka şeyler var mı?

wmaraci
reklam

Mukim Mukim Ne yapalım meselâ? Kullanıcı
  • Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticâret Yöneticisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)
Est. Bildiklerimizi paylaşmadıktan sonra kimseye faydamız olmaz. Yardımcı olabileceğim sorun varsa, cevaplarım ;)

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Est. Bildiklerimizi paylaşmadıktan sonra kimseye faydamız olmaz. Yardımcı olabileceğim sorun varsa, cevaplarım ;)

Varsayalım herhangi bir bölüme girdim ( zaten 3 bölüm yazılı) Ne önerirsiniz? Yeni üniversiteler var izmirde (katip çelebi gibi) yeni üniversiteler eğitim olarak kapsamlu olabilir mi? Yani dediniz ya eski çalışmalarını inceleyin araştırmalar sempozyumlar falan dediniz o tarz.

• Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)
Katip Çelebi'yi ilk defa duydum, internet sitesine baktım şu an ama devlet üniversitesi galiba. Açıkçası tecrübe çok önemlidir bu konuda. Bir üniversitenin tecrübesi, derslik sayısı, ders programlarının ayarlanması, organizasyonlar düzenlemesi vs. etkinlikler ile ölçülür. Fakat burada öyle bir durum söz konusu değil. Önereceğim şey, daha da derine dalarak araştırma yapman. Örneğin bu üniversitenin, istediğin bölümünde hoca olan akademik elemanların listesini al, araştır hepsini. Özgeçmişini, yayınlarını, kitaplarını, etkinliklerini vs.

Not: Bu arada Sakarya'yı da tercih edebilirsin. Sakarya da Türkiye'nin gerçek başkenti İstanbul'a çok yakındır, yabancılık çekmezsin. Okulu da çok kalitelidir. Öğrenciler kum gibidir, kafeler vs. Ortam da iyidir ;)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Katip Çelebi'yi ilk defa duydum, internet sitesine baktım şu an ama devlet üniversitesi galiba. Açıkçası tecrübe çok önemlidir bu konuda. Bir üniversitenin tecrübesi, derslik sayısı, ders programlarının ayarlanması, organizasyonlar düzenlemesi vs. etkinlikler ile ölçülür. Fakat burada öyle bir durum söz konusu değil. Önereceğim şey, daha da derine dalarak araştırma yapman. Örneğin bu üniversitenin, istediğin bölümünde hoca olan akademik elemanların listesini al, araştır hepsini. Özgeçmişini, yayınlarını, kitaplarını, etkinliklerini vs.

Not: Bu arada Sakarya'yı da tercih edebilirsin. Sakarya da Türkiye'nin gerçek başkenti İstanbul'a çok yakındır, yabancılık çekmezsin. Okulu da çok kalitelidir. Öğrenciler kum gibidir, kafeler vs. Ortam da iyidir ;)

araştırmamı tavsiye ediyorsunuz yani ilk olarak :)

• Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)
Gayet tabi. Araştırmadan hiçbir şey yararlı sonuç vermez. Okuyacağın bölüm bir iki yıl sonra vazgeçip, sınava yeniden hazırlattıracak bir bölüm değil. Şu aşamada sadece mutlu olacağın ve seveceğin bir il seç, yeter. Ondan sonra yavaş yavaş kendini geliştirmeye başla. İngilizce, tema çevirisi yapacak kadar bilgin var zaten. Onu da, muhakkak akademik çalışmalar yapacak kertede ilerletebileceğin bir kursa yazıl ya da kendi kendine geliştir. Stajını da iyi bir kurumda yaptıktan sonra, oldu bitti işte :)

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Gayet tabi. Araştırmadan hiçbir şey yararlı sonuç vermez. Okuyacağın bölüm bir iki yıl sonra vazgeçip, sınava yeniden hazırlattıracak bir bölüm değil. Şu aşamada sadece mutlu olacağın ve seveceğin bir il seç, yeter. Ondan sonra yavaş yavaş kendini geliştirmeye başla. İngilizce, tema çevirisi yapacak kadar bilgin var zaten. Onu da, muhakkak akademik çalışmalar yapacak kertede ilerletebileceğin bir kursa yazıl ya da kendi kendine geliştir. Stajını da iyi bir kurumda yaptıktan sonra, oldu bitti işte :)

Çok sağol teşekkür ederim herşey için.

• Üyelik 21.07.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** C**
  • Mesajlar 503
  • Beğeniler 0 / 131
  • Ticaret 101, (%100)
Eyv. Hayırlısı olsun, her şey gönlünce olur umarım ;)

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

Mukim adlı üyeden alıntı

Eyv. Hayırlısı olsun, her şey gönlünce olur umarım ;)

Teşekkürler.

beytullah168 beytullah168 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek makale yazarlığı
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 24
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar Pamukkale üniversitesinin öğrenci çevresi, hocaları falan nasıldır merak ediyorum acaba bir bilginiz var mı?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al