lostyazilim

Google translate ile çok dilli sayfa yapısı hk.

3 Mesajlar 960 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

mozturk0707 mozturk0707 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek yüksek ekonomist
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 7 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba, konu ile ilgili çeşitli form ve blog sayfalarda azda olda konu tartışılmış ama net bir cevap bulunmamaktadır. (En azından benim sorularıma)

Web sayfamda eskiden ana dizinimde ürünlerimiz, blog vb. sayfaların hem Türkçe hem İngilizce (Google Translate) ile çevrilmiş URL leri mevcuttu. Özellikle özgün yazılan blog yazılarım siteme fayda sağlamış ve translate edilerek yeni İngilizce url lerimin Google’a eklenmesi sonucunda tüm sayfalarımda gerileme yaşanmıştır.

Sonrasında tüm adresleri Google’dan kaldırarak example.com/tr/.. - /en/.. dizin yapısına geçtim ve uzun bir süre indexlenme sorunun ardından başardım.

Şuan sitedeki sayfaları ve blogları seo yapısına uygun hale getiriyorum, genel tasarımı ve blogda benzer içerikleri birleştiriyorum geliştiriyorum vs.

Türkçe sayfalar tamamlandıktan sonra özellikle özgün blog yazılarımı (Google translate) ile /en/blog/ dizininde yeniden oluşturup search console ye URL yenilendi işlemi yapacağım veya indexlenmesi için bekleyeceğim.

Benim sormak istediğim şunlar;
(Google translate kullanılarak çevrilen özgün yazılar bile olsa)
* Aynı Web sitesinde yayınlamak seo açısından zararlı mı?
* İçeriklerde spam durumu oluşturup, gerileme yaratır mı?
* İngilizce sayfaların Türkçe sayfalara göre düşük hit durumu olacağı ve sayfa sayısı çoğalmasından dolayı, diğer sayfalarda ve özellikle ana sayfada gerilemeye meydana gelir mi?
Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler.

Sorunlarıma H1-H2 atabilsek az kalsın blog yazısı haline gelecekmiş :)

wmaraci
reklam

mozturk0707 mozturk0707 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2019
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek yüksek ekonomist
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 7 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Kolay gelsin. Bilgisi olan üstat yok mu?

Gglog Gglog bloglara frm kurmayın! Kullanıcı
  • Üyelik 06.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** Ö**
  • Mesajlar 861
  • Beğeniler 167 / 264
  • Ticaret 1, (%100)
Bu yazıları paylaşmadan önce diğer URL'leri google'dan kaldırmadıysanız kopya içerik olarak gözüküyordur ve zaten 0'dan bir içerik olarak girdenizde hemen eski konumuna gelmez sonuçta link değişiyor.

Little things affect little minds.
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al