Merhabalar,
Siz bilmessiniz ama ara ara yaptığım araştırmalar ve çeşitli önerilerle çok kişinin hayatının değişmesine vesile oldum (iyi yönde)
6 yıl önce İstanbuldan kaçmak için yaptığım araştırmaları ve önermeleri yakın çevreme anlattım, 4 aile istanbuldan memleketimize yerleşti, eskisinden daha mutlular. 2016 yılı sonunda da ben istanbuldan ayrıldım zorunlu sorumlulıklarımı yerine getirerek (anneme ev, babama jeep) ben de çok mutluyum.
İleri ki yıllar için bir kaç planım daha var.
Bunlardan ilki İzmir'in tatil bölgesine yerleşmek (5 yıl süre var)
Gelelim konumuza,
Geçen aylarda eşimle sohbet ederken şöyle bir teklifte bulundum?
1 yıl sadece Türkiyeyi gezelim, kendimize bir yol haritası çizip bütçe planlayalım.
Aklımdaki bütçe aylık 5k dan 60k bütçeydi başlangıçta. Ortalama bir araç fiyatı dedim. Arabamız olacağına (arabam var bu arada) beraber anılarımız olsun dedim.
Aklımdaki bütçeyi 60k değilde 100k olarak hüncelleyip yeni bir plan yapmayı düşünüyorum.
Çok ciddiyim. Oğlum yürüme ve konuşmaya başladıktan sonraya gelişim planı hazırlayacağım.(2-3 yıl sonraya)
Bu süre içerisinde birikimi hazırlamak, yol ve konaklama haritasını çıkarmak, masrafları azaltmak için gezimizi azda olsa gelire dönüştürmek.
Aklımdaki yol haritası
Çanakkale çıkış.(konumum)
İzmir
Antalya
Adana
Muğla
Mersin
Şanlıurfa (göbekli tepeyi görmem gerek)
Adıyaman (nemrut olmazsa olmaz)
Tokat (memleketim)
Artvin
Samsun
Trabzon
Denizli
Bolu
Nevşehir
Çanakkale (bitiş)
Tüm süreye yol, gerektiğinde otel, kiralık ev (bazı illerde 1 ay kalacağım), yeme içme, eğlence, gezi, aktiviteler dahil.
100k yeter mi, yapılır mı? Ne dersiniz?