Heisenberg0133 adlı üyeden alıntı
Browland hocam affınıza sığınarak konuyla pek alakası olmayan bir tavsiye vereceğim :) Bütçeniz gezmek için bu miktarları karşılayabiliyorsa gidip fransızca ve ingilizce öğrenin eşinizle, ardından kanadaya veya herhangi bir avrupa ülkesine iltica edin bence. Hem sizin hayatınız kurtulur hem çocuklarınızın.
Bu sürecin ardından hayatınız boyunca istediğiniz gibi gezersiniz bence.
İtibarlı pasaport + değerli bir para birimi ile bu dünyada yapabileceklerinizin sınırı yok :)
Teşekkür ederim, yorumunuz gayet mantıklı.
Sadece iltica etme durumu riskli, mesleğim icabı riski azaltmak mantığım.
Malesef 100k ile her hangi bir yerde 2 aydan fazla dayanamam. Başkasının ülkesinde köle gibi çalışacağıma kendi ülkemde efendi olmak daha makul.
Yine de ileriki yıllarda, planlarım içerisinde oğlumun eğitimi için yurtdışını düşünüyorum. Lise veya üniveriste için yurtdışı daha ucuza geliyor.
Çanakkalede ilk okul özel kolej yıllık 20k, lise ve üniversite daha yüksek, bunun yanıda eğitim o kadar iyi değil.
Gerçekten para kazanmak zor değil, zor olan para kazandıracak fikir üretmek. Gerisi geliyor sonra.
İş güvenliğine başlarken 2.2k eğitim, Ankara'da sınav için otelde kalma max. 2.5k harcamıştım, geçen yıllarda (7yıl) 200k üstü kazanç sağladım. Tabi bu sektör yapılacak sektör değil artık.
Yabancı dil değil ama yazılım dili için 100k verip istediğin ülkeye yerleşip iyi bir gelir elde etmek daha kolay. Ben de bunu tavsiye ederim. 100k bütçe ile iyi bir dil öğrenmek 10x, 100x olarak geri dönecektir.