Merhabalar,
Evde oldukça büyük (kaç inch hatırlamıyorum) bir tv var ama biraz eski olduğu için smart tv vs. hak getire. Entegre receiver dahi yok. Tek özelliği 1080p oluşu ve şu an o büyüklükte bir led TV nin en az ₺2500lerden başlaması.
Ufak tefek ali cengiz oyunlarıyla bi smart tv ye dönüştürelim diyorum. İptv kullanıyorum maç sırasında hdmı ile laptopu bağlıyorum vs. Bu kadar amelelik çok fazla.
Aklımda android tv box almak var (apple tvler gereksiz pahalı; o parayla odama ufak bir smart çekerim zaten). Araştırdım bir süre. Ürünlerine hayran olduğum xiaominin 4k box ı var. Kumandasi bluetooth. Arayüzü firmaya yakışacak tarzda çok güzel. Çin malı islerin en premium olanı diyebilirim. Donanım olarak tek eksiği kumanda da air özelliği olmamasi sanırım.
Ama lanet olası cihaz android tv altyapısıyla geliyor. Kısıtlı bir playstore var. Uyumlu olmayan uygulamaları indiremiyorsunuz. He tabiki indiriyorsunuz ama uyumsuz oluyor ekranda boşluk kalıyor taşıyor vs problemler. Donanım olarak aynı fiyatlardaki cihazlardan bı tık düşük seviye diyebilirim.
Biraz soğudum incelemelerdeki bu tip sorunları görünce. Değerli vaktinizi aldım bana xiaomi veya başka android box kullananan arkadaşlar önerilerde bulunursa sevinirim. Bir şey alayım artık.
Asıl amaç aslında iptv izlemek tabiki ama aliyorken neden canavar bir şey olmasın diyorum. Yoksa gidip next hdlerden alayım bir tane o da iş görür.