Herkese merhaba,
Konumuz Netflix için satılan malum hesaplar. Kesinlikle şikayet konusu değil. Şikayet edilecek bir durumda yok. Malum hesap diyorum, belki düşündüğüm kadar malum değiller. Konuyu sadece bu tarz hesap almayı düşünenler için paylaşıyorum. Bir kere daha düşünün. Gidin arkadaşlarınız varsa onlarla ortaklaşa bir hesap kullanın. Daha mantıklı..
Netflix üzerindeki hesabımız 4 kişilik hesap. Yani asıl amacım bu hesabı 2 kişi kullanmak ama öyle bir seçenek yok maalesef. 4 kişilik alıyorum.
Aylık 5 TL ya alacağımı ve benden çıkacak 5-10liranın beni zarara sokmayacağını düşünerek "cilingir" nickli kullanıcı tarafından WhatsApp ile iletişime geçtim.
Zarara sokmayacağını diyorum çünkü önceki tecrübelerimden zaten bu hesabın beni 30 gün götürürse "vay be, ilk defa aldığım ucuz hizmet beni şaşırttı" diyeceğim. *evet halen akıllanmamışım.
Cilingir bey, Telefon doğrulaması olması gerektiğini dile getirerek 5 lira farkla, doğrulama işlemini kendinin yapabileceğini söyledi. Ödeme yapılan hesap Türkiye olduğu için numaranında Tr kayıtlı olması gerekiyormuş. Yabancı olsaydı onu halletmiştim zaten. Herneyse dedim ya 10 lira ile düzgün bir yemek bile yiyemiyorsunuz dışarıda.
Havale ile hesabına gönderdim. Hocam çıkıcam acele edin vs dedi. Hemen transferi yaptım. Buraya kadar problem yok. Herkesin acelesi var zaten. Tahmin ediyorumki hesabın bana teslim edilmesi 20dakikayı bulur. En az. En az. Ne kadar hızlı olabilir?
Anında, dikkat çekiyorum anında(hani hesaplar önceden ayarlanmış mı ne olmuşsa, bana 30 günlük bir hesabı direktman veriyor.) Eyvallah dedim. O an hiç önemsemedim. İzleyeceğim dizileri vs düşünürken işlerin yürümesinden başka bir şeyi düşünmüyorsunuz.
7 eylül tarihinde aldığım hesap 17 eylül tarihinde fos oldu. Sebebini sorduğumda "askıya alınmış olabilir" veya farklı cihazlardan girdiyseniz gibi uyarılarda bulundu. Evet biliyorum bu uyarıları bana kendisi hesabı teslim ettiği gün söyledi zaten. Benim farklı bir bilgisayar, tv , cart curttan girme ihtimalim zaten yok. Hesabı benden başka bilende yok.
Kendisine güveniyorum. Evet güveniyorum. Netflix askıya almıştır kesin. Ama kendi zihnimize güvenmiyorum. 10 lira daha fazla ver orijinal siteden al.
Ne alırsanız alın ucuzundan uzak durun, genelde bu tarz şeyleri domain alan arkadaşlar çok yaşıyor. Ucuza alıyor, sonra problem oluyor, el koyuyor firmalar vs.
Velhasılkelam. Atalarımız ne güzel demiş değil mi?
Edit: Konumun açılma tarihinden 1 gün sonra, Webtekno konu üzerine ufak bir video çekmiş. İlgilisi için buradan efendim.