-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
M** D**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
CSS'de .class {padding: 6px 0;} ya da .class {margin-left: 0;} gibi bir kullanım tarayıcılarda hataya..vs neden olur mu? 0 olan değerin sonuna px yazılmasa da çalışıyor ve bir sorun yarattığını hiç görmedim. Geliştiricilerin de bazıları px değerini kullanmıyor, öte yandan 0 değerine px ekleyenler de var. Bu konuda kararsız kaldım, beni aydınlatırsanız sevinirim.
wpuzman
WordPress Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
B** M**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
0px yerine 0 kullanıyorum her zaman. İkisi de aynı işlevi görüyor fakat php strom 0px yapınca sürekli uyarı veriyor. Sanırım bir etkisi var.
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Öğeyi denetle diyerek deneme yapabilirsin. Sarı şekilde bir uyarı veriyorsa kullanım sağlıklı değildir. Üstünü çiziyorsa demek yanlış.
www.ontedi.com
www.cizgi.site
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
0'ın sonuna px yada rem yada em koymanın bi anlamı olmadığı için ölçü birimi de geçersiz kalıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
web tasarımı
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@wpuzman PhpStrom'un 0px'e uyarı vermesi sizi en az karakter ile kod yazmaya yönlendirmesinden dolayı.
çalışma açısından ikisi de tam aynı sonucu verir.
Madem aynı sonuç çıkacak CSS dosyasının büyümesine ne gerek var?
(binlerce satırlık bir css dosyasi için düşünün ve css genelde hersayfada çekilir, site hızında en önemli unsulardan biridir)
Phpstorm'un kardeşi Webstorm Sass yazarken şu css kodunu şunun önüne arkasına taşı daha verimli çalışır türünden öneriler bile veriyor. Diğer editörlere göre biraz daha hantal ama o hantallığın arkasında gerçekten yapılan iş var.