lostyazilim
tr.link

PayPal Neden Kapanır?

8 Mesajlar 1.076 Okunma
lstbozum
tr.link

TunaTuna TunaTuna WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2018
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Seyahat Sektörü
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad C** A**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
İnternette özellikle yutdışı kaynaklı online ödeme alma konusunda neredeyse PayPal'den başka ödeme yöntemi kalmadı. En azından bilinen büyük firmalar onu tercih ediyor. Ebay ve Etsy başta olmak üzere pek çok alışveriş sitesinde ürün satmak PayPal olmadan mümkün olmuyor. Bunun dışında pek çok işe yarar online işlerde başka bir ödeme yöntemi de bulamıyorsunuz.

İyi ama PayPal neden ülkemizde faaliyet gösteremiyor ,hatırlayanınız var mı?
Ya da neden tekrar faaliyete geçmesi için bir girişim olmuyor?

Ya da ne kadarımız bunu bir sorun olarak görüyor?
Bireysel çözümler üretmeye çalışan arkadaşlara saygı duyuyorum. Ama sürdürülebilir çözüm olması gerektiğini düşünüyorum. Youtube'de videoları var ,çözüm olarak "yurtdışında bir akraba, tanıdık" ya da "Hollanda'ya git oradan kimlik kimlik al" ,"yurt dışında banka hesabı aç" vb. gibi tonlarca olmadık çözümler önerenler var. Sadece bu kadarı bile bu konunun üzerine ne kadar çok kafa yorulduğunu göstermeye yeter.

İyi de asıl soru şu herhalde: 2016 yılına kadar ülkemizde faaliyet gösteren PayPal neden kapanır ki?
dubdi3

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

118baran 118baran WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 127 / 126
  • Ticaret 9, (%100)
Hemen anlatayım hocam;

Paypal döneminde oldukça pöpüler idi. Resmen tüm dünya paypalı kullanıyor ve para akışı gerçekleştiriyordu. Tabiki haliyle bu para akışını hayal bile edemeyeceğimiz kadar çoktu.

Haliyle Türkiye'de de paypalı kullanan milyonlarca kişi vardı. Ama bu para akışı hakkında Türkiye'nin resmi kurumları hakkında bilgisi yoktu. Kime gidiyor, kim gönderiyor, ne amaçla gönderiyor, ne zaman gönderiyor vb. Soruların cevabını öğrenmem isteyen Türkiye Paypal Şirketinden bu bilgileri istedi lakin Paypal bu bilgileri Türkiye'ye veremeyeceğini söylede ve anlaşmazlık çıktı falan sonra zaten paypal Türkiye'den çekildi.

Bende bu kadar biliyorum ne kadar doğrudur ne kadar yalandır hiç bir zaman tam konuyu fazla açıklamaz hiç bir şirket. Türkiye'ye Tekrar paypal gelir mi ? Zor...
xsafa dubdi3

kişi bu mesajı beğendi.

118baran 118baran WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 21 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 471
  • Beğeniler 127 / 126
  • Ticaret 9, (%100)
Ha bu arada bu tonlarca çözüm falan var yazmışsın pek güvenme onlara hocam koskaca paypal Şirketi ne yaptığını bilmez mi? Yok vpn kullan olur diyenler var bunları denemeyim eninde sonunda paypal hesabınızı kapatır. Paranızda yanar....
dubdi3

kişi bu mesajı beğendi.

RespectionS RespectionS Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Full-Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 518
  • Beğeniler 1 / 188
  • Ticaret 5, (%100)
Şuanda paypalı aktif olarak kullanıyorum fakat şöyle bir sıkıntı var türkiye hesaplarına talep etmedim hiç hep sistem içinde kullandım veya paypal geçerli sitelerde türkiyede yaşıyorum paypala ilk başta yurt dışı bir siteden giriş yapıp yeni bir temiz üyelik aldım öyle kullanıyorum.
dubdi3

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

ersa111 ersa111 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2018
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Serberst
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 332
  • Beğeniler 0 / 90
  • Ticaret 7, (%100)
Hocam altenatif olarak kripto paraları kullanabilirsiniz 1 2 tl kesinti yapıyor zaten ethereum felan çoğu firmada artık kripto paralar ile alışverişi açmaya başladı ben öyle yapıyorum açıkçası.
dubdi3

kişi bu mesajı beğendi.

AllyBey AllyBey WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Editör
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 412
  • Beğeniler 60 / 116
  • Ticaret 0, (%0)
Tüm bilgilerde Türkiye yerine Kıbrısı seçince al sat yapabiliyodun en son bende yapmıştım bi ara ama şuan nasıldır bilmiyorum. Garanti bankasında denemiştim iki yerdede aynı banka olduğu için bi sorun çıkmıyodu.
dubdi3

kişi bu mesajı beğendi.

Stanley Stanley WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.05.2018
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Adıyaman
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 137
  • Beğeniler 7 / 38
  • Ticaret 0, (%0)
Cevap basit; Türkiye'deki beyefendiler paypal firmasının verilerinin olduğu sunucuyu Türkiye'ye getirmelerini istedi. Paypal'da dedi ki: bir si neyse :D
dubdi3

kişi bu mesajı beğendi.

RespectionS RespectionS Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2019
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Full-Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 518
  • Beğeniler 1 / 188
  • Ticaret 5, (%100)
Tüm kullanıcıların verilerini almak istedikleri için kapanır mesela :D türkiyedeki kullanıcıların bakiye verilerini ellerinde tutamayınca paypala izin vermediler paypalda türkiyeden çekildi müşteri bilgilerini paylaşmamak için milletin ne serveti var neyi var bizim devletimiz bilmek istiyor ki ona göre para basacaklardı ozaman :D bizim paramızın şuan en değersiz para olma sebebide budur para basıyor devlet deli gibi çünkü ülke batıyor.
SenolK dubdi3

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al