-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Bildiğiniz gibi her iş başvurusunda bizden bir cv istenir. Bu cv üzerinde ise Referans kısmı mevcuttur. Referans tanım olarak şöyle bir kimsenin işe yarar olduğunu, yeteneğini gösteren, daha önce çalıştığı yerlerden verilmiş belge.
Okulda Teknik bölümlere görevli öğrenci alımları mevcut. Bende bu alanlardan birine başvuruda bulunmayı düşünüyorum fakat diğer başvuruda bulunacak arkadaşların referans kısımlarında torbil yazmakta. Bakan yardımcısından tut dekana kadar. Peki size sorum şu üniversite yönetimi nasıl adaletli karar verecek? Benim de daha önceden iş deneyimim oldu ve referans alanım dolu ama çalıştığım yerde benim çalışmamı gören kişiler. Şuan da nasıl bir yol izlesem de cv de nasıl bir farklılık oluştursam? Yoksa bende birilerini arayıp referans olması için birilerini mi bulmaya çalışayım? Siz olsanız ne yapardınız?
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
Ş** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Orta doğu ülkesinde yaşadığımıza göre birilerini ara. Örneğin yazılım alanında bill gates bile olsan torpille önüne geçer bu hırbolar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Siz ticaret yaparken trade kısmına bakıyor musunuz forumda? Bakıyorsaniz siz de ayni işlemi yapıyorsunuz. Yani adamın yeteneğine ve portföyüne göre is yaptırıyorsaniz siz de referans kısmını kullanıyorsunuz.
Torpile gelince hiç bir özelliğin yok sadece ilgili kurum da dayın varsa ve işi aliyorsan budur. Bunu etik olarak hic bir din ve ideoloji de kabul etmiyor. Edenleri de uyarıyor.
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Şimdi bir kişi bir işe girmek için gerekli şartları yerine getiriyorsa referanslarının hiçbiri torpil değildir. Senden üniversitenin ilgili bölümünden mezun olmanı, ALES vs puanı almanı, not ortalamanı ve iş deneyimini istiyorlar. O başvuran kişiler de bu şartları sağladığı sürece bu torpil değildir.
Ama adam ilkokul mezunu olarak o işe giriyorsa bu torpildir.