Merhaba,

Benim bir sipariş sistemim var mantık şu; veri tabanına kayıt olan veriler her 15 saniyede bir sayfaya ajax ile sayfa yenilenerek çekilir. Toplam 25 satır çekilir veri tabanından satırları çekmek için kullandığım kod aşağıdaki gibi.

$menu = $mysqli->prepare("SELECT * FROM siparisler WHERE bayi_kimligi='$bayi_kimlik' ORDER BY id DESC LIMIT 25");
$menu->execute(array());
while ($row = $menu->fetch(PDO::FETCH_ASSOC))
{
$id = $row['id'];
$masa_no = $row['masa_no'];
$ssiparis = $row['siparis'];
$adet = $row['adet'];
$starih = $row['tarih'];
$sfiyat = $row['fiyat'];
$kontrol = $row['kontrol'];
?>

<script>

function post() {
$.ajax({
type:'POST',
url:'ajax.php',
data:$('#ajax').serialize(),
success:function(cevap){
$('#sonuc').html(cevap)
}
})
}

</script>

Şimdi ben yukarıdaki kodla check box a tıklayınca veri tabanında ki "kontrol" stununu güncelleyebiliyorum ama sorun şu ki bu güncelleme her satıra ayrı ayrı yapılamıyor.
Eğer
u döngünün içine alırsam hangi checkbox a tıklarsam tıklayayım sadece ilk satırdaki id nin kontrolü güncelleniyor formu döngünün dışına alırsam da yine hangisine tıklarsam tıklayayım en son satırın id sine ait kontrol güncelleniyor.

Buradaki amacım hangi satıra ait check box a tıklarsam sayfa yenilenmeden o o satırın kontrol stunu güncellensin istiyorum.

Benim sorunum formla ilgili aynı formu while ile ne kadar yazdırırsam yazdırayım en son yada ilk id den işlem görüyor normal method post formu gibi çalışmıyor, o da muhtemelen form id sinden sadece en son yazılan id yi yada ilk yazılan id yi alıp post ediyor.