lostyazilim
tr.link

Seyahat Kanalım İçin Kamera mı Telefon mu Almalıyım?

26 Mesajlar 3.511 Okunma
acebozum
tr.link

murro murro WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Elektrik-Elektronik
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 669
  • Beğeniler 145 / 255
  • Ticaret 2, (%100)
@NetBilim bir dönem vloggerların en gözde kamerasıydı. Youtube'da g7x mark 2 ile çekilen çok çok fazla video görebilirsin. İzle ve karar ver.
NetBilim

kişi bu mesajı beğendi.

elektronikssl
webimgo

FurkanERGUN FurkanERGUN Bıyık Altından Girişimci Kullanıcı
  • Üyelik 30.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Dövme Sanatçısı, WM
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad F** E**
  • Mesajlar 113
  • Beğeniler 48 / 34
  • Ticaret 2, (%100)
Her ikisinin de artı ve eksi yönleri var.
Fakat bunları kıyaslamadan önce bakılması gereken nokta;
Telefon kamerası bir extra olarak sunulurken, video kamera ise sadece bu işi yapmak için üretilmiş ve geliştirilmiştir.

Benim tavsiyem Canon Legria ve ya Sony DSC serilerinden kullanabilirsin. Her ikisi de gayet kaliteli ve fiyat/performans olarak gayet makûl ve stabil cihazlardır.

Bu arada kanalında başarılar dilerim..
NetBilim

kişi bu mesajı beğendi.

Dövme sanatçısı & tasarım uzmanı.

NetBilim NetBilim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İşletmeci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 98 / 34
  • Ticaret 6, (%100)
Arkadaşlar küçük fotoğraf makinası almaya karar verdim. Telefonu eledim. Video kamera ve Canon'un büyük makinalarınıda çıkardım listemden. Şimdi ise model seçmeye geldi. cthax Sony a6500 önerdi. Muhtemelen onu alıcam. Teknoseyir videoları bile a6300 ile çekiliyormuş. a6500 üst modeli üstelik. Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Gimball olarak bir öneriniz var mı? Tripod almıştım önceden gerekirse diye Mediamarkt'ten. Ama tripod yerine gimball ile çekim yaparım pratik olması açısından hemde selfie modunda çekim için.

cthax cthax @emileyt.vanlife Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3486
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
Hocam kararından pişman olmaman dileği ile :) Gimbal candır bunun içinde ben (telefon için Zhiyun Smooth 4 Kullanıyordum ha bozuldu o ayrı) Zhiyun crane 2 ya da DJI Ronin-M V3
Tavsiye ederim

wmaraci
wmaraci

NetBilim NetBilim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.10.2018
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İşletmeci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 98 / 34
  • Ticaret 6, (%100)
Aylar sonra güncelleme yapmak istedim arkadaşlar. Tüm ekipmanlarımı tamamladım ve tercihimi aynasız kamera alarak yaptım. Çok memnunum. Benim gibi aklında soru olanlar için bir kaç uyarıda bulunmak isterim tabi.

- İlk olarak vlog çekimler için hafif kamera almaya çalışın. Aynasız makinalar iyidir. Ben Canon M50 aldım ve gayet hafif, küçük.

- Makina alırken sadece gövde alıp ona uyumlu bir geniş açılı lens alın. Diğer türlü üzerindeki sabit lens vlog çekimlerinde pek iyi sonuç vermiyor.

- Bir üstteki uyarım gibi yine uyarıyorum. Vlog çekimlerinde geniş açılı lens alın mutlaka.

- Ve son olarak gimbal .Gimbal ile hem profesyonel çekimleriniz olur hemde görüntü sallanması tamamen ortadan kalkar.

Remus Remus NUMLOCK.COM.TR E-Mail Onaysız
  • Üyelik 23.05.2019
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 769
  • Beğeniler 165 / 230
  • Ticaret 3, (%100)
Ben kanalim icin 11 aldim cektigin videoyu telefondan editleyip youtube yukluyorum

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al