Selamun aleykum, piyasada hâlâ bir boşluk mu var? Şöyle A dan Z ye tema yapımını gösteren bir eğitim veya içerik bulamıyorum. Varolanlar çok çok eski ve kusurlu. Paintte resim yapmak gibi sıfırdan çiziyorlar. Underscores gibi kitler var kimse bilmiyor mu? İşi bilen arkadaşlar underscores gibi bir altyapıyla CSS cizseler, SEO ve gerekli işlevsellikleri ekleseler ortaya sağlam bir kaynak çıkar. Keşke alana hakim oldaydım da ben yapsaydım. On yıllardır tema yapımı diye atılıyor Google'da, hâlâ düzgün bir kaynak yok. Bu boşluğu neden kimse doldurmuyor? Oysa Bundan çok daha zor sektörlere giriyor insanlar. Kontrol etmedim ama bildiğim kadarıyla aranma hacmi yüksek bir sektör, tbm si de yüksektir çünkü içine site açma, hosting, domain, ücretli hizmetler vb giriyor.

Özellikle belirtmek istiyorum, şahsen tema yapıp para kazanma niyetim yok, profesyonel olma niyetim de yok ki bu uzun yıllar gerektirir. Sadece basit sade minimal bir tema çıkarmak istiyorum kendim için. Tema yapım içerikleri üretirseniz hem başlangıç hem orta hem üst düzey gelistiricileri hedeflemiş olursunuz zaten.

Hatta ekstra fikir vereyim, yıllardır çok defa dile getirdiğim fakat hayata geçemeyen açık kaynak kodlu bir tema yapma projeniz olursa eğitimleri siteniz ve kanalınızdan yayinlarken, github üzerinden diğer geliştiricilerin katkılarıyla ortaya bir ürün çıkarmış olursunuz. Sektörde söz sahibi bir konuma gelebilirsiniz.

Varsa buna benzer bir şey link verirseniz incelemek isterim. Yoksa da lütfen birileri bir adım atsın. Hem kendileri hem ülkemizdeki yazılımcılar, tasarımcılar, geliştiriciler kazansın.