Haziran ayında yaklaşık 25-30 gb veriye sahip forum sitemi taşımak için araştırmalar yapıyordum. Sunucu yönetimi hakkında giriş seviyesinde bilgim olduğu için ve tanıdık birisi olmadığı için sunucu taşıyacak bir arkadaşa da kolay kolay güvenemezdim.
Sonrasında sunucu hakkında fikir almak amacıyla açtığım konuya yorum yaptığında o vesile ile sworks yani Serdar hocamızla tanıştık, kendisi sunucu ve optimizasyon hizmeti veriyor. Haziran ayı sonunda kayıpsız ve sorunsuz şekilde sitemizi taşıdı. Yerli bir firmada aylık yaklaşık 30 dolar vereceğim sunucu yerine yabancı bir firmadaki optimizasyonu güzel şekilde yapılmış sanal sunucuya taşınarak hem daha performanslı hem de yarı yarıya daha az maliyetli bir sunucuya geçmiş olduk.
Yaklaşık 3-4 aylık geçen bu süreçte sürekli desteğini esirgemedi ve her konuda zaman farketmeksizin elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı. Forum sitemizde o günden bu güne hiç sorun yaşanmadı ve yaşansa bile hemen yardımcı olmaya çalıştı. O zamanlar Wmaracı'nda moderatör değildi ve sonradan moderatör olması da kendisinin iyi niyetli ve yapıcı oluşundan dolayı hakettiğini gösteriyor diye düşünüyorum. :)
Kendisine buradan da teşekkür etmek istedim.
İyi forumlar dilerim.