Selamun aleykum, öncelikle benim bir web sitem var. Gayem tamamen; Allah rızası için insanlığa faydalı olabilmek. Yani ticari veya menfai bir durum değil.
Aslında site genel olarak insanlara bilgi vermek ve düşünmelerini sağlamak üzerine planlanmıştı. Fakat bir çok problem yaşadım. Son 2 yıldır bir rahatsızlıktan dolayı hzili bir şekilde görme kaybı yaşayıp %90 görme engelli oldum. Bir sürü ameliyat operasyon vb. Destek vereceğini söyleyen bütün arkadaşlar yüzüstü bıraktı. Yine de elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Görmemi arttıracak çeşitli uygulama ve araçlar kullanıyorum.
Bu içeriklerle trafik alamazsın denildiği için, ana gayeyi bozmadan siteyi genel bloga dönüştürmek en mantıklısıydı. Temelde İslami bir blog olacak inşallah, fakat klasik İslami bloglar gibi değil. Üretmek, ortaya farklı şeyler koymak, faydalı olup insanları araştırma ve düşünmeye yönlendirmek istiyorum biiznillah.
Soruya gelecek olursak:
Yapmak istediğim gaye ve kısıtlılıklarimdan dolayı sosyal, etkileşimli bir platform olmasını istiyorum. Burada bazı seçenekler var. Lütfen okuyup fikrinizi belirtin.
Bu arada lütfen ücretli seçenekler belirtmeyin. Engelli yeni bir mezun olarak iş bulmak nerdeyse imkansız (alanım ilahiyat). Ameliyat, ilaç masrafları derken gelirim yok. Siteyi bile zor ayakta tutuyorum. Onun için ücretsiz seçenekler önerin lütfen.
Not: wordpress kullanıyorum.
1) buddypress gibi üyelik eklentileri kullanmak - site ile tam entegre üyelik güzel olabilir fakat istemediğim çok özellik var (performansı mahvediyor) istediğim de çoğu özellik yok. Alternatif eklentileri de yıllardır araştırıyorum ama aradığım gibi bir şey yok.
2) Soru - cevap eklentisi kullanmak - iyi bir seçenek ama sadece soru cevaptan oluşsun istemiyorum. Özellikle dini sorularda bilgisizlerin yanlış cevap verip, en iyi cevaba düşmesini istemiyorum. Ve insanlar soru yerine bilgiler de paylaşabilsin. Pek sıcak bakmıyorum bu seçeneğe.
3) Forum kurmak - daha önce çok forum kurmuştum şuanda da acaba bu iyi olur mu diye deneme yapıyorum ama hitap ettiğim kitle için çok karmaşık gelebilir. İç içe yazılar olması vb. Ve amacım bilgi, tecrübe paylaşımı olduğu için geri kalan bütün özellikler gereksiz oluyor. Yönetmesi de zor açıkçası. En önemli sorun wordpress ile köprü kuramayacak olmam. Xenforo null sürümünü deniyorum localhost üzerinden. Diğer forum sistemlerinin çok kusuru var hepsini kullanımıstim yıllar önce.
4) sözlük platformu oluşturmak - son zamanlarda iyice kafama takıldı. Özellikle forumdaki bir arkadaşın yaptığı hype tema çok hoş. Wordpress altyapısında yani entegre sistem. Hafif, sade, kullanıcıların kafasını karıştırmayacak bir sistem gibi. Sözlük gibi kullanmayı düşünmüyorum. Soru paylaşılır, fikir paylaşılır, goygoydan ziyade yardım ve paylaşım şeklinde bir sistem düşünüyorum. Diğer sözlük sahibi arkadaşlara rakip değilim yani.
Acaba hangi seçeneği daha uygun görüyorsunuz? Ben forum ve sözlük arasındayım ama yine de fikirlerinizi önemsiyorum.
İkinci sorum da şu. Karar verdiğimiz seçenekte nasıl bir subdomain/subfolder seçmeliyim?
Mesela sözlük sistemini seçtim diyelim (kisisellestirmeyi düşünüyorum inşallah).
sozluk.siteismi.com
siteaismi.com/sozluk
"Sozluk" yerine de: sosyal, forum, sozluk hangisi daha uygun olur?
Kararsızlığımı maruz görün. Faydalı bir şeyler yapmak istediğim için en kusursuz, en mükemmel sonucu seçmek istiyorum. Lütfen fikirlerinizi esirgemeyin