DeepX
PM ile ulaşın
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba arkadaşlar,
Merka ettiğim birkaç şey var ve ilgili kişilerden bilgi almak istedim...
Mobil oyun ve uygulama programlamak istiyorum, zamanım mevcut ama nereden başlamam gerektiğini tam çözemedim unity 3d, android studio vs..
1- Başlamam için önerebileceğiniz kaynaklar ve bir sıra var mı ?
(ilk önce şunu öğren sonra şunu araştır benzeri...)
2- Google Play storeda uygulama yükleme sınırı var mı ? Veya boyut (MB) sınırı ?
3- Veritabanı olmadan oyun yüklenebilir mi ? yoksa oyunu bir sunucuya mı bağlamak gerekiyor.
4- Başlamamak daha mı faydalı ? :)
Bir PUBG veya CoD programlamayı düşünmüyorum tabi diğerlerinede kolay demiyorum, bir yarışma veya kelime oyunu olabilir yorumlarınızı buna göre yaparsanız daha iyi olur.
İnternetteki bilgiler genelde mobiroller tarzı sitelere göre oluyor bu yüzden buraya yazdım...
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Develoading....
-
-
Ad Soyad
F** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Bildiklerimi yazıyım,
Öncelikle Oyun ve uygulama kavramını bilmeniz gerekiyor, bunlar ayrı şeyler ve tabii ki bunlar içinde ayrı programlar öğrenmeniz gerekiyor.
Bir oyun yapmak için Oyun Motoru'na ihtiyacınız var Unity gibi.. , Uygulama yapmak için Android Studio vs. gibi IDE'lere. Bir oyun motoruyla Uygulama yaparsanız hem boyutu büyük olacaktır hemde uygulamada kasmalar olacaktır. (İlk başlarken yaptığım hataydı :) )
2- Yükleme sınırı yok.
3- Veritabanı olmadan oyun yükleyebilirsiniz, sadece veritabanı gerektiren bir oyun veya uygulama yaparsanız gerekli olacaktır. O da sizin nasıl yaptığınıza bağlı.
4- Başlamamak değil daha fazla geç olmadan başlamamak zararlı :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
Sardığımla aradığım mutluluktu güya..
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Develoading....
-
-
Ad Soyad
F** C**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Rica ederim, Unity için ne desem yalan olur, hiç udemy'den oyun için kurs almadım. Ben daha çok Android Studio ile ilgileniyorum. Öneri istersen de Kasım Adalan'ın kursunu öneririm.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Sardığımla aradığım mutluluktu güya..
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
İ** Ş**
-
-
-
Ticaret
19, (%100)
Yeni başlayan, başlamayan oyun yapımına merak salan herkese önerim Unity3D programı. Programın yapabilecekleri sadece yapımcı ile kısıtlı buda en güzel yanı. Yani akla gelebilecek her türlü oyun yapılabilir.
Size önerim "ingilizce". Mevcut olan Türkçe kaynaklardan tüyo alın ama kendinizi ingilizce kaynaklar ile geliştirin. YouTube de bir çok küçük oyun yapımları var "unity3d flappy bird" "unity3d car" vesayre gibi aratarak çok örnek bulabilirsiniz.
Özetçesi teknoloji çağındayız artık hiç bir şey zor değil önemli olan "vakit ayırmak" "hedef belirlemek" Gerisi çok basit
2 kişi bu mesajı beğendi.